×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

UKLANJANJE VIŠKA KOŽE S PODRUČJA TRBUHA

Višak kože i masnog tkiva u području trbuha može predstavljati veliko estetsko i psihičko opterećenje, ali može dovesti i do značajnih zdravstvenih poteškoća.
Ovaj problem se najčešće javlja nakon trudnoće i poroda kod ženskih osoba te nakon značajnog gubitka tjelesne težine kod ženskih i muških osoba mlađe ili srednje dobi.

Višak kože u području trbuha nije moguće riješiti niti tjelovježbom, niti raznovrsnim kozmetičkim tretmanima, a u većini slučajeva čak niti liposukcijom kojom se uklanjaju samo naslage masnog tkiva. Zahvat kojim se vrlo učinkovito uklanja višak kože i masnog tkiva s područja trbuha naziva se abdominoplastika, lipektomija ili u engleskoj verziji "tummy tuck".

INFORMACIJA

ZDRAVSTVENE TEGOBE

Višak kože i masnog tkiva u području trbuha može izazvati i različite zdravstvene tegobe pa se osobe s ovim problemom posebno žale na bolove u leđima (kralježnica) i iritativni dermatitis (upalu kože) u području kože trbuha.

 • Lynn

  Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

Abdominoplastika prije i poslije zahvata

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

VIŠAK KOŽE NAKON ZNAČAJNOG GUBITKA TJELESNE TEŽINE

U današnje vrijeme kada smo izloženi nekritičnoj i neredovitoj konzumaciji nekvalitetne hrane raznih vrsta, s posebnim naglaskom na proizvode brze prehrane, odnosno „fast fooda“, teško je zadovoljiti ideale ljepote koji nam se nemilosrdno nameću kroz medije. Čak i ako dobijete bitku s pretilošću, neki trajni nedostaci ostaju. Najčešće se radi o višku kože koji ostaje na različitim dijelovima tijela, počevši od lica i podbratka pa sve do bedara i nadlaktica. Međutim je ovaj problem najizraženiji u području trbuha, gdje redovito ostaje najveća količina suvišne kože pa i masnog tkiva, koja može značajno narušavati izgled dotične osobe.

VIŠAK KOŽE NAKON TRUDNOĆE I PORODA

Sličan problem javlja se i kod ženskih osoba kod kojih se nedovoljno elastična koža, nakon razdoblja trudnoće i poroda, ne povlači u zadovoljavajućoj mjeri te određeni višak ostaje i predstavlja značajan estetski problem.

VIŠAK KOŽE KOD PACIJENATA NORMALNE TJELESNE TEŽINE

Također valja spomenuti i osobe normalne tjelesne težine, kod kojih se s godinama pojavio konstitucijski (genetski) uvjetovan višak kože u području trbuha, iako količinski neznačajan, definitivno narušava općenito dobru figuru.

ABDOMINOPLASTIKA - ZAHVAT

Abdominoplastika je kirurški zahvat kojim s područja trbuha uklanjamo višak kože koji predstavlja značajan estetski, a često i zdravstveni problem za dotičnu osobu. Riječ je o metodi pomoću koje se zateže koža čitave trbušne stijenke.

Kako bismo odstranili optimalnu količinu suvišne kože, prije samog zahvata je mjerimo te preciznim crtežom označavamo orijentacijske točke.

Kako bi ožiljak nakon ove operacije bio što manje zamjetan, on se pozicionira u području bikini zone, tako da je nakon oporavka prikriven donjim rubljem, a ranu vrlo precizno šivamo najkvalitetnijim i najfinijim koncima, prema načelima estetske kirurgije. Nakon perioda od pola godine do godinu dana, u najvećem broju slučajeva ožiljak gotovo u potpunosti blijedi.

Ukoliko kod pacijenta istovremeno postoji i slabost muskulature trbušne stijenke, nju dodatno zatežemo i ojačavamo posebnim šavovima.

S tehničkog aspekta, u rukama iskusnog i vještog estetskog kirurga, ovaj zahvat ne predstavlja veći problem te se može izvesti relativno brzo i uz visoku razinu uspjeha. Sam zahvat je nešto zahtjevniji za pacijenta, što se posebno odnosi na postoperativni oporavak, tijekom kojeg pacijent mora biti discipliniran te se pažljivo držati smjernica kirurga. Zbog relativno opsežnog operacijskog područja, bitno je da pacijent što više miruje unutar prvih tjedan do deset dana, a posebno unutar prvih nekoliko dana nakon operacije.

Kako bismo rizik ove operacije i postoperativnog oporavka sveli na minimum, te kako bi sigurnost pacijenta bila maksimalna, prije svega inzistiramo na dobrom odabiru i dobroj pripremi pacijenta za ovu vrstu kirurškog zahvata.

Uz ove uvjete, abdominoplastika je vrlo učinkovit zahvat, koji rezultira visokom razinom zadovoljstva pacijenta.

Iako pomoću abdominoplastika zajedno s viškom kože trbuha uklanjamo i određenu količinu abdominalne masti, pacijenti pogodni za ovaj zahvat bi morali biti normalne ili umjerene tjelesne težine, bilo da se radi o osobama nakon značajnog gubitka tjelesne težine ili osobama koje konstitucijski imaju višak kože u području trbuha.

Abdominoplastika se ne preporuča pacijenticama koje u budućnosti planiraju trudnoću, kako se problem viseće i opuštene kože trbuha ne bi ponovno javio.
Nakon nekoliko mjeseci, kada najzahtjevnija faza oporavka prođe, moguće je napraviti određene manje korektivne zahvate pomoću kojih se još neki detalji dodatno oblikuju, kako bi se postigao maksimalni efekt. Jedan od takvih zahvata je liposukcija trbuha, struka i slabinskog dijela, s kojom se može postići još dodatno poboljšanje izgleda.

Također je bitno da preoperativni laboratorijski i liječnički nalazi budu uredni. To se posebno odnosi na pregled interniste s EKG-om, krvni tlak, krvnu sliku te nalaze zgrušavanja krvi.

MINI ABDOMINOPLASTIKA

Osim standardne metode abdominoplastike, u okviru naše poliklinike izvodimo i tzv. mini abdomilnoplastiku, koja dolazi u obzir samo kod pacijenata s viškom kože u regiji donjeg trbuha tj. ispod pupka. Ova je vrsta abdominoplastike manjeg opsega od standardne metode te je prati i lakši oporavak.
Standardna abdominoplastika je metoda pomoću koje se zateže koža čitave trbušne stijenke, uključujući i kožu iznad pupka.

Dr. Tončić, zajedno sa svojim kirurškim timom, već preko 15 godina vrlo uspješno prakticira ovaj kirurški zahvat te iz dugogodišnjeg iskustva može reći da se radi o vrlo učinkovitoj metodi oblikovanja tijela. Zahvaljujući svemu navedenom, u okviru naše poliklinike u Zagrebu,  imamo izuzetno visok postotak zadovoljnih pacijenata nakon ovog zahvata.

ABDOMINOPLASTIKA

PRIJE/POSLIJE

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider