×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Estetski zahvat za ljepši i elegantniji izgled nosa

Zahvat rinoplastike je estetski zahvat kojim kreiramo znatno ljepši i elegantniji izgled nosa. Oblik i veličina nosa prilagođavaju se proporcijama lica, čime ono poprima znatno skladniji i profinjeniji izgled. U slučaju otežanog disanja na nos, uz estetsku kirurgiju na licu i vratu odnosno zahvat operacija nosa, izvodimo i funkcionalnu operaciju nosa odnosno septoplastiku.

INFORMACIJA

...više od 5000 uspješno izvedenih korekcija nosa...

S više od 5000 uspješno izvedenih korekcija i isto toliko zadovoljnih pacijenata, dr. Rajko i dr. Dinko Tončić odgovorno tvrde: „Gotovo svaki estetski nesavršeni nos može se učiniti ljepšim, a izgled lica skladnijim.“

 • Lynn

  Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

 • Dorotea Šarić

  Odlična usluga! Vrlo sam zadovoljna uslugom korekcije nosa i obožavam svoj novi izgled! Hvala poliklinici na odličnoj brizi!

Estetska kirurgija nosa - prije i poslije rinoplastike

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

Provjerene i usavršene metode korekcije nosa

Profinjene vještine naših kirurga omogućuju kreiranje elegantnijeg nosa prirodnog izgleda, koji je u skladu s ostatkom Vašeg lica. Pažljivo slušanje Vaših želja i poznavanje niza različitih operativnih metoda, omogućuju nam postizanje optimalnih i željenih rezultata u svakom individualnom slučaju.

Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić su usavršili moderne metode korekcija nosa (operacija nosa), neke su i samostalno razvili te ih prilagodili individualnim potrebama svakog pacijenta. U sklopu naše poliklinike uspješno vršimo sljedeće zahvate na nosu:

Jedan od najčešćih problema koji narušavaju estetiku lica jest prevelik nos, koji se svojom veličinom u svim dimenzijama ne uklapa u ostatak lica. U sklopu standardne estetske korekcije nosa se u određenoj mjeri smanjuje veličina nosa, kako bi se nos svojom proporcijom uklopio u ostale dijelove lica te time postigao prirodan i elegantan izgled. Ovaj zahvat zove se i redukcijska rinoplastika, a u sklopu naše poliklinike izvodi se zatvorenom tehnikom (zatvorena rinoplastika ili zatvorena korekcija nosa) pomoću dva mala reza s unutrašnje strane nosnica, koji omogućuju pristup koštanom i hrskavičnom dijelu nosa.

Široki nos podrazumjeva široki koštani dio nosa, tzv. dorzum, široke nosnice ili oboje. Širok koštani dio nosa i široke nosnice izraženije su značajke etničkih struktura nosa, kod osoba afroameričkog ili azijskog porijekla, no taj estetski problem je u određenoj mjeri izražen među svim pacijentima. Uz ovakav tip anatomije nosa veže se i zadebljana koža vrha nosa, što dodatno doprinosi širini nosa. Tako se nerijetko u sklopu estetske korekcije nosa sužava koštani dio nosa kako bi se suzio nos u pogledu sprijeda, a time postigao i profinjeniji izgled nosa. Kada govorimo o širokim nosnicama, taj zahvat često se naziva i korekcija baze nosa, a podrazumijeva uklanjanje viška mekog tkiva i kože te postavljanje nosnica u novu poziciju.

Najčešći problem koji se korigira estetskom korekcijom nosa je koštana grbica na dorzumu nosa koja narušava profil nosa, a samim time i cijeli izgled lica. Izražena grbica ili manje neravnine na nosu u najvećem broju slučajeva su primarni fokus rinoplastike nosa, a ova vrsta operacije svrstava se u jednu od najefikasnijih korekcija nosa. Zatvorenom rinoplastikom (zatvorena operacija nosa) se odstranjuje izraženi koštani dio na dorzumu nosa ili se finim rašpicama ravnaju manje neravnine na nosu kako bi se postigao ravan ili, posebice kod žena, blago konkavan profil nosa.

Nepovoljna struktura nosa, odnosno anatomske karakteristike alarnih i triangularnih hrskavica, zadebljana koža vrška te potkožna tkiva često su uzrok širokog nosnog vrška. Ovakav nosni vršak često se naziva i bulozan vršak, a može se korigirati u sklopu kompletne rinoplastike ili tijekom operacije nosnog vrška. Ukoliko se radi o manjoj korekciji, zatvorenim pristupom se stanjuju alarne hrskavice te postavlja šav u nosni vršak kako bi se on suzio te kako bi se postigla bolja definicija vrška. Kod složenijih korekcija nosnog vrška indiciran je otvoreni metoda, tzv. otvorena rinoplastika ili korekcija nosa, kako bi se omogućio bolji pristup potkožnom strukturama.

Još jedna metoda s kojom smo dotaknuli sam vrh moderne kirurgije nosa, a koju smo i sami unaprijedili, jest podizanje visećeg, odnosno tzv. kolabiranog nosnog vrška, ugradnjom hrskavičnog implantata s ušne školjke.

Relativno je velik broj ljudi koji se žale na viseći nosni vršak. Radi se o nepravilnosti koja može prilično narušiti estetski izgled nosa, a pri čemu je kut između nosnog vrška i gornje usne oštar. Ovakva nepravilnost može biti prirodnog porijekla, a može biti i posljedica neprimjereno izvedene estetske ili funkcionalne operacije nosa.

Kako bismo nosni vršak učvrstili, poduprijeli i na kraju postigli željenu visinu potreban nam je potpora u području baze nosa (kako bi se podigao vršak nosa). Kao potpora nosnom vršku dugo su se koristili umjetni materijali poput silikona, medpora itd., koji zbog brojnih nedostataka nisu prihvatljivi.

Jedna od rijetkih pouzdanih metoda koja nam danas stoji na raspolaganju za korekciju visećeg nosnog vrška je ugradnja hrskavičnog implantata s ušne školjke. Radi se o relativno malom, ali za estetskog kirurga zahtjevnom zahvatu kojeg često kombiniramo i s drugim tehnikama operacija nosa. Prilikom ovog zahvata hrskavicu s uške pacijenta oblikujemo te je ugrađujemo u bazu nosa, kao potporu za vršak.

U području uške ostaje minimalan ožiljak, koji se nalazi iza uha te je zbog toga i neprimjetan. Nakon razdoblja oporavka, na samoj uški se ne vide nikakvi tragovi operacije. Uška zadržava identičan izgled kao i prije operacije, jer hrskavicu uzimamo iz područja gdje se njezin nedostatak ne primjećuje te nije relevantan za izgled uške.

U području nosa također nema ožiljka ili su oni prikriveni s unutarnje strane nosa.

Lijepo oblikovan nos definira ravan dorzum nosa, pravilan i zaobljeniji nosni vršak te proporcionalne i simetrične nosnice. Kada se govori o korekciji nosnica, obično nailazimo na nekoliko problemapreširoke ili prevelike nosnice, retrahirane nosnice, uvučen donji dio nosnice ili kolabirane nosnice. U ovim slučajevima indiciran je zahvat korekcije nosnica (operacija nosa), odnosno alaroplastika, čime se postiže bolja definicija i simetrija nosnica, a samim time i cijelog nosa.

Estetska i funkcionalna operacija nosa danas je puno učestaliji zahvat nego prije, a veći je i broj liječnika koji izvodi ovakve operacije. Iz navedenog razloga je učestalija i pojava neuspjelih ili tek djelomično uspjelih korekcija nosa, često izvedenih od strane manje iskusnih kirurga ili od kirurga koji za ovaj zahvat nisu usko specijalizirani te ga ne izvode redovito.

Zbog toga smo se tijekom niza godina imali prilike usavršiti i u području tzv. revizijskih rinoplastika, odnosno reoperacija nosa.

Reoperacije nosa, odnosno revizijske rinoplastike, su izrazi koji se koriste za korekcije već operiranih noseva. Radi se o zahvatima koji su tehnički mnogo zahtjevniji od primarne operacija nosa te od naših estetskih kirurga zahtijevaju veliko iskustvo i bogat izbor različitih metoda.

S revizijskim rinoplastikama imamo vrlo veliko iskustvo te pouzdano možemo procijeniti kakve su mogućnosti i realna očekivanja u konkretnom slučaju.

Mnogi pacijenti godinama pate zbog narušenog izgleda i funkcije nosa izazvanih ozljedama. Korekcije ozlijeđenih, boksačkih i lomljenih noseva možemo svrstati među najzahtjevnije operacije nosa, ali one za nas istovremeno predstavljaju i najveći izazov.

Dr. Tončić i njegov kirurški tim i u ovom području kirurgije nosa imaju iznimno iskustvo. U ovom području se često susrećemo s iskrivljenim nosevima, sa slomljenim nosnim septumima, s kolabiranim nosnim vršcima te s višestruko lomljenim nosnim kostima.

U rješavanju ovakvih deformacija koristimo se najčešće kombinacijom osnovnih metoda korekcija nosa (operacija nosa) s korekcijama nosnih septuma ili implantacijom hrskavice s uha radi podizanja nosnog vrška i sl. U svakom slučaju, tu se radi o složenim zahvatima koji čine vrhunac kirurgije nosa te zahtijevaju iznimnu vještinu i znanje estetskog kirurga.

OTEŽANO DISANJE NA NOS

Operacija nosnog septuma je jedan od vrlo bitnih segmenata u kirurgiju nosa. Prije svega moramo utvrditi potrebu za operacijom septuma. Operaciji septuma pristupamo iz dva razloga.

Prvi je otežano disanje na nos uzrokovano devijacijom nosnog septuma. Ovom prilikom bismo naglasili da ne postoji nosni septum koji je savršeno ravan. Ono što moramo ustanoviti prilikom preoperacijskog pregleda je da li je septum toliko deformiran da u značajnoj mjeri zatvara nosne šupljine ili ipak nije. Ukoliko nije, uzrok otežanom disanju moramo tražiti u drugim bolestima, kao što su npr. alergija, nealergijski rinitis itd., jer kod takvih pacijenata operacija nosa neće riješiti glavni problem - poteškoće s disanjem na nos.

RINOSKOLIOZA (KOSI NOS, ODNOSNO NOS POMAKNUT U STRANU)

Drugi razlog za operaciju nosnog septuma je estetska korekcija nosa. Ukoliko je nos asimetrično položen na licu, odnosno nije u centralnoj poziciji, već „ide“ u jednu stranu, najčešće je jedan od glavnih uzroka takvoj deformaciji nosa nepravilan i deformirani nosni septum, koji čitav vanjski nos „vuče“ u jednu stranu.

Kako bismo ovakav nos vratili u centralnu poziciju, uz standardnu estetsku rinoplastiku, najčešće moramo i nosni septum vratiti u središnji položaj. U ovakvim situacijama kombiniramo standardnu estetsku operaciju nosa s korekcijom nosnog septuma.

Septorinoplastika je kombinacija estetskog i funkcionalnog zahvata na nosu. Ova operacija nosa indicirana je kada pacijent ima poteškoće s disanjem na nos uzrokovane devijacijom septuma, a istovremeno želi estetski korigirati nos.

Jedan od zahtjeva koji već dugi niz godina u našoj poliklinici pod vodstvom Dr. Rajka Tončića vrlo uspješno rješavamo je i estetska korekcija tzv. „etničkog“ nosa. Radi se najvećim dijelom o pacijentima crne rase i pacijentima azijskog porijekla, kod kojih je anatomija nosa specifična. Kod njih je slabije izražen koštani dio nosa, dok je nosni vršak viseći, odnosno vrlo mekan, a nosnice su široke.

Viseći ili mekani nosni vršak je nepravilnost koja može prilično narušiti estetski izgled nosa, a pri čemu je kut između nosnog vrška i gornje usne oštar. Vršak je kolabiran i mekan te mu nedostaje prirodna, hrskavična potpora.

Kako bismo nosni vršak učvrstili, poduprijeli i na kraju postigli željenu visinu, potrebna nam je potpora u području baze nosa kako bi se podigao i ojačao vršak nosa. Kao potpora nosnom vršku dugo su se koristili umjetni materijali poput silikona, medpora itd., koji zbog brojnih nedostataka nisu prihvatljivi.

Jedna od rijetkih pouzdanih metoda koja nam danas stoji na raspolaganju za korekciju visećeg nosnog vrška je ugradnja hrskavičnog implantata s ušne školjke. Radi se o relativno malom, ali za estetskog kirurga zahtjevnom zahvatu kojeg kombiniramo i s drugim tehnikama operacije nosa. Prilikom ovog zahvata hrskavicu s uške pacijenta oblikujemo te je ugrađujemo u bazu nosa, kao potporu za vršak.

U području uške ostaje minimalan ožiljak, koji se nalazi iza uha te je zbog toga i neprimjetan. Nakon razdoblja oporavka, na samoj uški se ne vide nikakvi tragovi operacije. Uška zadržava identičan izgled kao i prije operacije, jer hrskavicu uzimamo iz područja gdje se njezin nedostatak ne primjećuje te nije relevantan za izgled uške.

U ovakvih se pacijenata, osim oslabljenog i visećeg nosnog vrška, često uočava i slabije izraženi koštani dio nosa – tzv. rinolordoza, koja za njih često predstavlja veliki nedostatak te takav nos povećavamo, odnosno nadomještamo slabije izraženi koštani dio nosa.

Ovakav slabije izraženi koštani dio u većini slučajeva nadomještamo uzimanjem koštanog implantata s kosti zdjelice. Koštani implantat formiramo prema potrebi te ga ugrađujemo u područje koštanog dijela nosa, gdje nadopunjava prirođeni nedostatak kosti. U području s kojeg uzimamo koštani implantat ostaje minimalan ožiljak.

Radi se o operaciji koja je tehnički zahtjevna za estetskog kirurga, ali bismo je po opsegu također mogli svrstati u manje zahvate. Ovakvim postupkom rješavamo problem slabije razvijenog koštanog dijela nosa, odnosno rinolordoze, najčešće u pacijenata crne ili žute rase, ali i u pacijenata bijele rase, gdje je ova pojava rjeđa.

U sklopu korekcije tzv. „etničkog“ nosa, kod pacijenata s širom nosnom bazom, odnosno širim nosnicama, a posebno kod pacijenata crne rase, često imamo zahtjeve da se široka baza nosa, tj. široke nosnice suze. Spomenuti nedostatak vrlo uspješno rješavamo metodom koja se često kombinira i s ostalim tehnikama estetske korekcije nosa.

Kod velikog broja pacijenata navedene metode međusobno kombiniramo te njihovom primjenom uspijevamo kreirati pravilan i lijep nos koji je u skladu s proporcijama lica.

Mogli bismo reći da je estetska korekcija tzv. „etničkog“ nosa još jedna u nizu tehnika koje vrlo uspješno primjenjujemo već dugi niz godina u okviru naše poliklinike.

U manjeg dijela pacijenata uočavamo i slabije izraženi koštani dio nosa – tzv. rinolordoza, koja za njih često predstavlja veliki nedostatak te takav nos povećavamo, odnosno nadomještamo slabije izraženi koštani dio nosa.

Ovakav slabije izraženi koštani dio u većini slučajeva nadomještamo uzimanjem koštanog implantata s kosti zdjelice. Koštani implantat formiramo prema potrebi te ga ugrađujemo u područje koštanog dijela nosa, gdje nadopunjava prirođeni nedostatak kosti. U području s kojeg uzimamo koštani implantat ostaje minimalan ožiljak.

Radi se o operaciji koja je tehnički zahtjevna za estetskog kirurga, ali bismo je po opsegu također mogli svrstati u manje zahvate. Ovakvim postupkom riješavamo problem slabije razvijenog koštanog dijela nosa- rinolordoze.

U određenim slučajevima se ovaj problem može riješiti i nekirurškim putem, odnosno filerom na bazi hijaluronske kiseline. Takav zahvat poznat je kao nekirurška rinoplastika ili „liquid rhinoplasty“.

DVIJE OSNOVNE TEHNIKE OPERACIJE NOSA

Dva su osnovna pristupa u operaciji nosa, zatvoreni pristup i otvoreni pristup.

Prilikom zatvorene tehnike, kirurški rez se izvodi s unutarnje strane nosa (unutar nosnica) te nakon zahvata nema vidljivih ožiljaka sa vanjske strane nosa. Ovu tehniku najčešće primjenjujemo za uklanjanje grbice s nosa, sužavanje nosa, smanjivanje nosa i korekciju nosnog septuma te za uklanjanje brojnih drugih deformacija.

Prednosti zatvorene tehnike korekcije nosa: nema vidljivih ožiljaka s vanjske strane nosa, brži oporavak, otečenost nestaje u kraćem vremenskom roku.

Kod otvorenog pristupa, operacija se izvodi pomoću malog reza na kolumeli, donjem dijelu nosne pregrade. Rez brzo cijeli, a šiva se sukladno principima estetske kirurgije uz minimalan, gotovo nevidljivi ožiljak. Bitna karakteristika kod otvorenog pristupa je da u području nosnog vrška odižemo kožu od hrskavice nosnog vrška.

Prednosti ove metode: omogućava bolji pregled hrskavičnih struktura u području vrška nosa, posebno kada se radi o rekonstruktivnom zahvatu ili složenoj korekciji nosnog vrška.

Otvorena rinoplastika i zatvorena rinoplastika su u svijetu već dugi niz godina prihvaćene kao standardi u estetskoj kirurgiji nosa. Odabir metode najviše ovisi o procjeni (naših) kirurga u individualnom slučaju.

Ove dvije osnovne metode možemo kombinirati i sa drugim tehnikama, koje nam omogućuju uspješno rješavanje cijelog niza različitih deformacija i nepravilnosti u području nosa.

Estetska korekcija nosa Zagreb

PRIJE/POSLIJE

Kako možemo korigirati Vaš nos?

Estetska kirurgija nudi niz mogućnosti oblikovanja i uljepšavanja nosa. Kako biste saznali što se može učiniti u Vašem individualnom slučaju, slobodno nam se obratite i pošaljite fotografije lica putem našeg kontaktnog obrasca, ili dođite na pregled u našu polikliniku. Tijekom preoperativnog pregleda i konzultacija pažljivo ćemo saslušati Vaše želje i temeljem stručne procjene objasniti što se u Vašem slučaju može postići odabirom najpogodnije kirurške metode.

Najčešća pitanja i odgovori

Cijena operacije nosa se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije i prema opsegu samog zahvata. Važno je napomenuti da cijena operacije nosa u našoj poliklinici uključuje anesteziju i sve postoperativne kontrole, odstranjivanje tampona i kalupa. Cijena standardne rinoplastike je uvijek manja od cijene revizijskih operacija nosa ili rekonstruktivnog zahvata na nosu.

Estetsku korekciju nosa izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji, što znači da osim lokalne anestezije pacijent dobiva i blago sredstvo za spavanje. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.

Ukoliko je potrebno, operacija nosa se izvodi i u općoj anesteziji.

U poliklinici pacijent boravi oko 5 h: 1 h traje preoperativna priprema, oko 60  minuta sama operacija, ovisno o opsežnosti zahvata u svakom individualnom slučaju, te 3-4 h odmor poslije operativnog zahvata. Nakon toga se pacijent upućuje na kućnu njegu u okviru Zagreba.

Kako bismo procijenili jeste li dobar kandidat za korekciju nosa, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Tijekom pregleda također definiramo i najbolju metodu za postizanje željenog rezultata. Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam pošaljite i fotografije Vašeg lica za stručnu analizu.  Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te informativni predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat.

Osobe koje mogu pristupiti operaciji nosa u Poliklinici dr. Tončić moraju biti starije od 16 godina, dobrog općeg zdravlja te detaljno odgovoriti na medicinska pitanja o svojem zdravlju i navikama.

Iako rinoplastika nije opsežan zahvat u kirurškom smislu, od estetskog kirurga iziskuje vrhunsku naobrazbu, dugogodišnje iskustvo i smisao za estetiku. Nos je vrlo uočljiv na licu i uvelike doprinosi cjelokupnom izgledu.  Stoga je tijekom operacije potrebno voditi računa o tome da se novi izgled nosa uklopi u cjelinu.

Šminkati se možete tjedan dana nakon zahvata, kada se odstrani kalup s nosa.

Nakon same operacije na nos postavljamo imobilizacijski kalup. On ostaje na nosu ukupno 7 dana, koliko traje zarastanje svih nosnih struktura. Prva 3-4 nakon operacije u nosu se nalaze tamponi, koji sprečavaju krvarenje i podržavaju novu formu nosa s unutrašnje strane.

Tjedan do deset dana nakon operativnog zahvata, pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore i kontaktne sportove u razdoblju od dva mjeseca nakon operacije.

Boravak u Zagrebu traje od 3 do 7 dana. Treći postoperativni dan iz nosa odstranjujemo tampone. Imobilizacijski kalup na nosu se uklanja sedmi postoperativni dan. Pacijent može putovati kući već treći dan nakon operacije, odnosno neposredno nakon vađenja tampona iz nosa. Mi ipak preporučujemo boravak od tjedan dana u Zagrebu, jer se osmi dan nakon operacije odstranjuje vanjski kalup s nosa te se istodobno može obaviti i kontrola u našoj poliklinici.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Poliklinika dr. Tončić

  Mlinovi ul. 159a, 10000, Zagreb, Croatia

  01 461 8888

  Poštanski Brojevi

  10000, 10010, 10020, 10040, 10090, 10110

  O Zagrebu

  Zagreb je glavni i najveći grad Republike Hrvatske te njeno političko, znanstveno, kulturno i gospodarsko središte s otprilike milijun stanovnika, ako se u obzir uzme šira gradska okolica.

  Zagreb se prvi puta u povijesti spominje krajem 11. stoljeća kada je na Kaptolu osnovana biskupija, ali je naselje na području današnjeg grada postojalo i puno ranije. Po proglašenju neovisnosti i suverenosti Republike Hrvatske, 1991. godine, Zagreb postaje glavni grad Hrvatske. Grad je od 1999. godine podijeljen na 17 četvrti s mjesnim odborima.

  Danas, iako milijunski grad, Zagreb obiluje parkovima i poviješću, a može se pohvaliti i bogatom kulturnom, gastronomskom i turističkom scenom. Grad ponosno nosi nekoliko titula najljepšeg Adventa u Europi, a uz brojne znamenitosti, muzeje, parkove, i restorane kad god posjetili Zagreb, uvijek ćete pronaći nešto za sebe.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider