×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je podbradak?

Podbradak je estetski problem koji muči mnogobrojne pripadnike i pripadnice svih dobnih skupina. Radi se o nakupinama masnih naslaga koje se talože na području između brade i vrata, lako su uočljive, te stoga mogu značajno utjecati na samopouzdanje pojedinca.

Operacija podbratka nije isto što i korekcija brade, koja podrazumijeva ili makilofacijalne korekcije i ugradnju silikonskih implantata ili pak nekirurško preoblikovanje hijaluronskim filerima.
Korekcija podbratka, s druge strane, fokusira se na nakupljeno masno tkivo na području brade i vrata. Taj problem estetska kirurgija rješava ili samo liposukcijom ili liposukcijom u kombinaciji s dodatnim korekcijama-zatezanje kože, korekcija brade itd.

Podbradak nastaje kao posljedica opuštanja mišića na vratu, u kombinaciji s taloženjem masnih naslaga - masnog tkiva - između brade i vrata.

Podbradak se također formira i kao posljedica opuštanja mišića platizme ili pak značajnijeg gubitak tjelesne težine te se manifestira kao nakupina viška kože koja mlohavo visi. Masne se nakupine najčešće formiraju zbog prekomjerne tjelesne težine, no javljaju se i kod osoba koje nisu sklone debljanju.

Podbradak je često vezan i za genetske faktore ili je pak posljedica starenja. Pa ukoliko se i vi, bez obzira na gubitak tjelesne težine, režim vježbanja i ishranu ne možete riješiti podbratka, estetska kirurgija nudi vam iznimno učinkovito rješenje.

Korekcija podbratka je zahvat pomoću kojega se taj estetski problem lako može riješiti. Zahvatom korekcije podbratka formiramo elegantniju liniju brade i izgled vrata te postižemo prirodan i svjež izgled.
Adekvatni kandidati za ovaj zahvat su osobe s izraženim podbratkom koji je najčešće vezan uz prekomjernu debljinu, iako uzrok nije isključivo tjelesna težina; može biti posljedica gubitka mišićnog tonus, starenja kože, a povezuje se s nasljeđem i genetskim predispozicijama.

Učinak liposukcije podbratka je trajan, a nakon zahvata kojim se uklanja masno tkivo, višak kože se povlači, što pacijentima daje ljepšu i bolje definiranu liniju brade i vrata. Najbolje rezultate s ovim zahvatom postižemo kod mlađih osoba, onih između 20 i 50 godina starosti, kada je elasticitet kože još uvijek dobro sačuvan.

S obzirom na postupni gubitak elastičnosti, kod starijih osoba uvijek postoji rizik od nabiranja opuštene kože, stoga se liposukcija podbratka može kombiniratii sa zahvatom face lifta, kojim se uspješno izvodi zatezanje koža lica i vrata.

INFORMACIJA

METODA HIDROLIPOSUKCIJE ZA NAJBOLJE I TRAJNE REZULTATE

Korekcija podbratka u našoj se klinici izvodi metodom hidroliposukcije, kako bi se tijekom zahvata što lakše, pravilnije i sigurnije aspirirala željena količina masnog tkiva.

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, a ukoliko se kombinira sa zahvatom face lifta, tada se izvodi u općoj anesteziji.

Korekcija podbratka je tehnički relativno jednostavan zahvat, ali od estetskog kirurga zahtjeva istančan smisao za oblikovanje, proporcije i detalje jer se radi o relativno malom i ograničenom području, gdje je i najmanja promjena lako uočljiva.

Cilj ovog zahvata je da se tretirano područje obradi što ravnomjernije, bez nepoželjnih neravnina i udubina.

Korekcija podbratka prije i poslije zahvata- povratak prirodne linije brade

Ocijenjeno 4.8/5 na temelju 83 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

METODA HIDROLIPOSUKCIJE ZA NAJBOLJE I TRAJNE REZULTATE

Korekcija podbratka u našoj se klinici izvodi metodom hidroliposukcije, kako bi se tijekom zahvata što lakše, pravilnije i sigurnije aspirirala željena količina masnog tkiva. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, a ukoliko se kombinira sa zahvatom face lifta, tada se izvodi u općoj anesteziji.

Korekcija podbratka je tehnički relativno jednostavan zahvat, ali od estetskog kirurga zahtjeva istančan smisao za oblikovanje, proporcije i detalje, jer se radi o relativno malom i ograničenom području, gdje je i najmanja promjena lako uočljiva. Cilj ovog zahvata je da se tretirano područje obradi što ravnomjernije, bez nepoželjnih neravnina i udubina.

TEHNIKA MINIMALNIH OŽILJAKA - BEZ VIDLJIVIH TRAGOVA OPERACIJE

Korekcija podbratka jedan je od najčešće izvođenih zahvata u našoj poliklinici. Zahvaljujući 30-godišnjem iskustvu s liposukcijom podbratka, u našoj poliklinici ovom zahvatu pristupamo iznimno poštedno, koristeći tehnike za brz i uspješan oporavak.

Operacija podbratka u našoj se klinici obavlja prema najvišim standardima struke, te se uz dobar estetski rezultat, sigurnost i dobrobit pacijenta uvijek stavlja u prvi plan.

Tijekom liposukcije podbratka koriste se isključivo tanke kanile, stoga je bitno da estetski kirurg izvrsno vlada ovom kirurškom tehnikom. Cilj zahvata jest da se masno tkivo otkloni u što većoj mjeri i da se pritom postigne što ljepše oblikovanje linije brade.

Prilikom liposukcije podbratka najčešće se izvodi po jedan rez od 3 mm sa svake strane , ispod ušne resice, te rez veličine 3 mm ispod brade u sredini kroz koje se usisava masno tkivo. Rezovi su tako izvedeni i prikriveni anatomskim strukturama da nakon liposukcije ožiljci nisu vidljivi.

PREDNOSTI LIPOSUKCIJE PODBRATKA U POLIKLINICI DR. TONČIĆ

 • Bogato 30-godišnje iskustvo u izvođenju ovog zahvata
 • Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić imaju izražen smisao za estetiku i oblikovanje – što je iznimno važno kod izvođenja liposukcije
 • Maksimalna pažnja se posvećuje sigurnosti i dobrobiti pacijenta
 • Sam zahvat nije bolan, jer nam, ovisno o potrebi, na raspolaganju stoji više vrsta anestezije. Zahvat se po potrebi može izvesti i u općoj anesteziji
 • Rezultati su dugotrajni i postojani
 • Posvećujemo iznimnu pažnju ravnomjernom odstranjivanju masnih jastučića – bez pojave vidljivih neravnina ili udubina na površini kože
 • Vrhunska njega i maksimalna briga za pacijenta prije operacije, tijekom i nakon operacije
 • Na području tretiranih regija nisu vidljivi gotovo nikakvi ožiljci
 • Pacijenti su vrlo zadovoljni tretmanom u našoj poliklinici

DOBAR KANDIDAT ZA LIPOSUKCIJU PODBRATKA

Kandidati za liposukciju su pacijenti svih dobnih skupina, od mlađih, preko pacijenata srednjih godina pa do pacijenata starije životne dobi, s obzirom na to da se nastanak povezuje primarno s naslagama masnog tkiva.
Korekcija podbratka izvodi se podjednako i kod žena i kod muškaraca, a opseg zahvata varira ovisno o stanju vrata i podbratka.

Česti su zahtjevi za minimalnom korekcijom podbratka, kojom se postiže bolji oblik vrata te mlađi i svježiji izgled.

Liposukcija podbratka je vrlo efikasna metoda i kod pacijenata s vrlo izraženim podbratkom. U ovakvim se slučajevima odstranjuje relativno velika količina masnog tkiva, tako da je rezultat operacije izrazito uočljiv, a poboljšanje značajno.

KANDIDATI ZA OPERATIVNI ZAHVAT- KOREKCIJA PODBRATKA

Idealni kandidati za zahvat liposukcije su punoljetne osobe oba spola, normalne tjelesne težine i kože dobre kvalitete i elasticiteta (kako bi se izbjegao višak kože koji stvara estetski problem, a koji je jedna od potencijalnih posljedica liposukcije).

Ponekad se, zbog efekta viška kože kod pacijenata starije životne dobi, liposukcija podbratka kombinira sa zahvatom liftinga lica.

Operacija podbratka podrazumijeva liposukciju brade na kojoj su vidljivije prisutne nakupine masnih jastučića pa je tako idealan kandidat netko kome su primaran problem lokalizirane masne naslage.

Prije zahvata je iznimno važno s kirurgom raspraviti sve detalje zahvata, upoznati se s procesom oporavka te jasno definirati ciljeve zahvata.

Tijekom konzultacija s odabranim kirurgom trebali biste ga detaljno informirati o vlastitom zdravstvenom stanju, prethodnim operacijama, preboljenim i akutnim bolestima, alergijama i eventualnim farmakološkim terapijama.

Uzimanjem lijekova poput Andola i Aspirina, koji razrjeđuju krv, povećava se rizik od jačeg krvarenja. Stoga je potrebno informirati liječnika o konzumaciji tih lijekova te ih prestati uzimati dva tjedna prije zahvata.

Zahvat u prosjeku traje između 45 minuta i dva sata, ovisno o količini masnog tkiva koje je potrebno ukloniti.
Zahvat se uglavnom izvodi u lokalno-potenciranoj anesteziji, a ukoliko se ukaže potreba, zahvat se može obaviti i u općoj anesteziji.

Nakon opsežnijih liposukcija pacijentu se savjetuje noćenje u poliklinici kako bi bio pod nadzorom našeg stručnog osoblja.

Nakon liposukcije, kojom se masno tkivo odstranjuje kirurškim putem, obavezno je nošenje kompresivnog zavoja tjedan do deset dana nakon zahvata tijekom primarnog oporavka.

Mjesec dana nakon zahvata pacijent nosi kompresivni steznik kako bi se što ranije postigao željeni i krajnji rezultat zahvata.

LIPOSUKCIJA PODBRATKA

PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Cijena zahvata ovisi o postavljenoj indikaciji, a određuje se na pregledu i konzultacijama s našim kirurzima. Finalna dogovorena cijena uključuje anesteziju, sve postoperativne kontrole i uklanjanje šavi. Za sve dodatne informacije vezane uz cijenu zahvata, slobodno nam pošaljite upit.

Kako bismo procijenili jeste li dobar kandidat za operativni zahvat, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija.

Tijekom pregleda također vršimo specifična mjerenja koja su nam potrebna za određivanje opsega zahvata i postizanje željenog rezultata.

Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis svojeg problema slobodno nam možete poslati i fotografije kako bismo obavili stručnu analizu. Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike, te ćete u najkraćem roku, putem e-maila dobiti rezultate naše analize, plan zahvata, očekivane rezultate i predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat. Obratite nam se s punim povjerenjem.

Pacijenti za liposukciju u Poliklinici dr. Tončić su oni stariji od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Liposukciju na tijelu najčešće izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijenti tijekom zahvata spavaju i sam zahvat je za pacijenta bezbolan.

Ukoliko je riječ o manjoj regiji, koja se tretira ovim zahvatom, liposukciju izvodimo i u lokalnoj, lokalno potenciranoj te u spinalnoj anesteziji.

Neposredan oporavak od liposukcije u prosjeku traje od nekoliko dana do dva tjedna. Konačni rezultat je vidljiv nakon nekoliko tjedana, od mjesec dana do dva mjeseca nakon operacije.

Ukoliko pacijent ne radi fizički naporan posao, može se vratiti na posao dva tjedna nakon operacije.

Boravak u Zagrebu koji preporučujemo nakon liposukcije podbratka iznosi najmanje tri dana, uz napomenu da svakako preporučujemo kontrolu sedmi dan nakon operacije, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.

Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijenta u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  • Lynn

   Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider