Korisni savjeti za naše pacijente - blefaroplastika

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića blefaroplastika predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

PRIJE OPERACIJE

 • Operativnom zahvatu blefaroplastike prethodi rutinska preoperativna obrada pacijenta, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi te pregled i konzultacije u našoj poliklinici.
 • Neposredno prije operativnog zahvata u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijentom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.
 • Kako bi estetska korekcija očnih kapaka što bolje uspjela, neposredno prije zahvata potrebno je napraviti precizan crtež. Tom prilikom najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo Dr. Tončića. Crtež koji se napravi prije operacije izvrsna je orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.
 • Prije estetske operacije očnih kapaka treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru s pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

 • Blefaroplastiku izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji što znači da pacijent tijekom zahvata spava, a zahvat je za pacijenta bezbolan.
 • U poliklinici pacijent boravi oko 6 sati: 1sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba

OPORAVAK

 • Visoki postotak uspjeha u Poliklinici Dr. Tončića, osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama, možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Iz navedenih razloga, Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon korekcije očnih kapaka te traje oko tjedan dana. Šavovi se odstranjuju sedmi dan nakon operacije, a već desetak dana nakon operacije pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima.
 • OPORAVAK I IZOSTANAK S POSLA nakon blefaroplastike iznose tjedan do deset dana.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon blefaroplastike iznosi najmanje tri dana, uz napomenu da svakako preporučamo kontrolu peti i sedmi dan nakon operacije, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti. Iz navedenog razloga je najpraktičnije da pacijent u Zagrebu ostane i punih tjedan dana. O ovom segmentu postoperativnog oporavka u najvećoj mjeri ovisi i konačni rezultat operacije.
 • Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak nakon zahvata blefaroplastike, inzistiramo na dovoljno dugom boravku u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.

POTPUNA USLUGA

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijente - blefaroplastika