Korisni savjeti za naše pacijente - lifting čela

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića lifting čela predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

PRIJE OPERACIJE

 • Operativnom zahvatu liftinga čela prethodi rutinska preoperativna obrada pacijenta, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi.
 • Neposredno prije operativnog zahvata, u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijentom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.
 • Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, a posebno prije liftinga čela, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru s pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

 • Operaciju liftinga čela izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.
 • U poliklinici pacijent boravi ukupno 10- tak sati: 1sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

OPORAVAK

 • Visoki postotak uspjeha u poliklinici Dr. Tončića možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon liftinga čela te traje u najvećem broju slučajeva oko tjedan do deset dana.
 • OPORAVAK I IZOSTANAK S POSLA nakon operacije liftinga čela iznose 14 dana. Šavovi se odstranjuju tjedan dana nakon operacije, a već dva tjedna nakon operacije pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec dana nakon operacije.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon operacije liftinga čela iznosi tjedan do deset dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.
 • Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak i postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijenta u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta nakon liftinga čela pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.
 • Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje uočljiv, u prvih šest mjeseci do godinu dana nakon operacije preporučljivo je izbjegavati izlaganje suncu.
 • Kod pacijenata koji puše, od presudne je važnosti za dobar ishod operacije da prestanu s pušenjem najmanje tjedan dana prije operacije pa sve do dva tjedna nakon operacije. To je jedan od faktora koji ima gotovo ključni utjecaj u procesu cijeljenja.

POTPUNA USLUGA

 • Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.
Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijente - lifting čela