Korisni savjeti za naše pacijente - liposukcija nogu

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića liposukcija nogu predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

PRIJE OPERACIJE

 • Pacijenti prije liposukcije trebaju obaviti internistički pregled (EKG) i laboratorijske pretrage krvi. Po potrebi, laboratorijske nalaze i pregled interniste s EKG-om pacijent može napraviti i u dogovoru s nama dan prije operacije ili čak na sam dan operacije.
 • Kako bi liposukcija nogu što bolje uspjela, prilikom završnog preoperativnog pregleda, odnosno neposredno prije zahvata, potrebno je napraviti precizan crtež. Tom prilikom najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo Dr. Tončića. Crtež koji se napravi prije operacije izvrsna je orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.
 • Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, potrebno je prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru s pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

 • Liposukcija nogu se najčešće izvodi u općoj anesteziji - posebno prilikom opsežnijih zahvata. Kada se odstranjuje masno tkivo s manjeg područja, operacija se izvodi u lokalno potenciranoj anesteziji. Liposukciju u općoj anesteziji izvodimo pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.
 • U poliklinici pacijent boravi od 8 do 24 sata, ovisno o vrsti i opsegu liposukcije koju izvodimo: 1 sat traje preoperativna priprema, oko 3 sata sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

OPORAVAK

 • Visoki postotak uspjeha u poliklinici Dr. Tončića, osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama, možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Iz navedenih razloga Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Pacijent neposredno nakon liposukcije oblači specijalnu kompresivnu odjeću (razni steznici) na tretirani dio tijela. Elastični steznici su vrlo bitan segment postoperativnog oporavka te bitno utječu na konačni ishod samog zahvata liposukcije, jer kožu čvrsto priljubljuju uz podlogu te na taj način pojačavaju efekt same operacije. Elastični steznici se moraju nositi u periodu od 6 do 8 tjedana nakon liposukcije. Razne vrste elastičnih steznika, već prema individualnoj potrebi, pacijenti dobivaju u našoj poliklinici neposredno prije same operacije.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon liposukcije te traje u najvećem broju slučajeva oko pet do sedam dana. Šavovi se odstranjuju tjedan dana nakon operacije, kada je pacijent sposoban i za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od dva tjedna nakon operacije.
 • Kod pacijenata koji puše, od velike je važnosti za dobar ishod operacije da prestanu s pušenjem najmanje nekoliko dana prije operacije pa sve do tjedan dana nakon operacije.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon liposukcije iznosi pet do sedam dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.
 • Već 7 dana nakon liposukcije preporučuje se masaža radi limfne drenaže i bolje cirkulacije, što ubrzava nestajanje oteklina.

POTPUNA USLUGA

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijente - liposukcija nogu