Korisni savjeti za naše pacijente - liposukcija podbratka

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića liposukcija podbratka predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

PRIJE OPERACIJE

 • Pacijent treba prije liposukcije podbratka obaviti laboratorijsku pretragu krvi. Po potrebi, laboratorijske nalaze krvi pacijent može napraviti i u dogovoru s nama, dan prije operacije ili čak na sam dan operacije. Ukoliko se zahvat izvodi u općoj anesteziji, osim krvnih nalaza, pacijent treba obaviti i pregled interniste s EKG-om.
 • Kako bi liposukcija podbratka što bolje uspjela, neposredno prije zahvata potrebno je napraviti precizan crtež. Tom prilikom najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo Dr. Tončića. Crtež koji se napravi prije operacije izvrsna je orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.
 • Prije liposukcije podbratka, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru s pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

 • Liposukciju podbratka izvodimo u lokalno potenciranoj ili općoj anesteziji ovisno o veličini podbratka i količini masnog tkiva koje treba odstraniti. Pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.
 • U poliklinici pacijent boravi oko 6 sati: 1 sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

OPORAVAK

 • Visoki postotak uspjeha u poliklinici Dr. Tončića, osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama, možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Iz navedenih razloga Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon ove operacije te traje oko tjedan dana. Šavovi se odstranjuju sedmi dan nakon operacije te je tada pacijent sposoban i za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima.
 • Pacijent neposredno nakon liposukcije podbratka intenzivno nosi kompresivni, elastični steznik za bradu. Elastični steznik je vrlo bitan segment postoperativnog oporavka te bitno utječe na konačni ishod samog zahvata liposukcije podbratka, jer kožu čvrsto priljubljuje uz podlogu te na taj način pojačava efekt same operacije. Elastični steznik je preporučljivo intenzivno nositi oko tjedan dana nakon samog zahvata, a u kućnim uvjetima i tijekom noći u periodu od 6 do 8 tjedana. Elastični steznik za bradu pacijenti dobivaju u našoj poliklinici neposredno prije same operacije
 • OPORAVAK I IZOSTANAK S POSLA nakon liposukcije podbratka iznose tjedan dana.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon liposukcije podbratka iznosi najmanje tri dana, uz napomenu da svakako preporučamo kontrolu sedmi dan nakon operacije, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cIjelosti.
 • Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak, inzistiramo na dovoljno dugom boravku u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.

POTPUNA USLUGA

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijente - liposukcija podbratka