Korisni savjeti za naše pacijente - rinoplastika

Kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića, estetske i funkcionalne operacije nosa, kao i sve ostale kirurške zahvate izvodi izuzetno oprezno i poštedno, a posebna pažnja posvećuje se detaljima.

PRIJE OPERACIJE

 • Operativnom zahvatu estetske korekcije nosa prethodi rutinska preoperativna obrada pacijenta, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi te pregled i konzultacije u našoj poliklinici.
 • Neposredno prije operativnog zahvata, u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijentom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.
 • Prije estetske korekcije nosa treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru sa pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

 • Estetsku korekciju nosa izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji, što znači da osim lokalnih anestetika pacijent dobiva i blago sredstvo za spavanje. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.
 • U poliklinici pacijent boravi oko 5 h: 1h traje preoperativna priprema, oko 30 tak minuta sama operacija te 3-4 h odmor nakon zahvata. Nakon toga pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

OPORAVAK

 • Nakon same operacije na nos postavljamo metalni kalup. On ostaje na nosu ukupno 7 dana, koliko traje zarastanje svih nosnih struktura. Prva 3-4 dana nakon operacije pacijent u nosu ima tampone, koji sprečavaju krvarenje i podržavaju novu formu nosa s unutrašnje strane.
 • Tjedan do deset dana nakon operacije, pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da ipak izbjegava veće tjelesne napore i kontaktne sportove u razdoblju od dva mjeseca nakon operacije.
 • U razdoblju nakon operacije nosa pacijent se mora čuvati od ozljeda nosa te izbjegavati kontaktne sportove.
 • IZOSTANAK S POSLA vezan za operaciju nosa je 8 - 10 dana. Osmi dan nakon operacije, po odstranjivanju kalupa s nosa, pacijent se već može uključiti u normalne životne i profesionalne aktivnosti.
 • BORAVAK U ZAGREBU traje od 3 do 7 dana. Treći dan iza operacije iz nosa odstranjujemo tampone. Metalni kalup na nosu ostaje do osmog dana nakon operacije. Pacijent može putovati kući već treći dan nakon operacije, odnosno neposredno nakon vađenja tampona iz nosa. Mi ipak preporučamo boravak od 8 dana u Zagrebu, jer se osmi dan nakon operacije odstranjuje vanjski, metalni kalup s nosa te se istodobno može obaviti i kontrola.

POTPUNA USLUGA

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, odnosno Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijente - rinoplastika