Korisni savjeti za naše pacijentice - podizanje grudi

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića podizanje grudi predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijentice.

PRIJE OPERACIJE

 • Operativnom zahvatu podizanja spuštenih grudi prethodi rutinska preoperativna obrada pacijentice, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi te internistički pregled sa EKG-om.
 • Neposredno prije operativnog zahvata, u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijenticom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled, kako bi se točno definirale želje i očekivanja pacijentice.
 • Prilikom preoperativnog pregleda i konzultacije poseban naglasak stavljamo na individualni pristup svakoj pacijentici. Kako bi operacija podizanja grudi što bolje uspjela i kako bi se postigla što veća simetrija između lijeve i desne strane, prilikom završnog preoperativnog pregleda, odnosno neposredno prije zahvata, potrebno je napraviti vrlo precizan crtež na grudima, prilikom kojega najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo Dr. Tončića te njegova minucioznost. Crtež koji se napravi prije operacije izvrsna je orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.
 • Osim inovacija u području kirurške tehnike, Dr. Tončić se prilikom operacije podizanja ženskih grudi najviše oslanja na svoj smisao za oblikovanje.
 • Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, a posebno prije operacije podizanja ženskih grudi, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijentice za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijenticama koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i zahvat obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijentice koje dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijentica uopće pogodna za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijentice u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru s pacijenticom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

 • Operaciju podizanja grudi izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijentica tijekom zahvata spava i sam zahvat je za pacijenticu bezbolan.
 • U poliklinici pacijentica boravi ukupno 24 sata: 1sat traje preoperativna priprema, oko 3 sata sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenticu upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

OPORAVAK

 • Visoki postotak uspjeha u poliklinici Dr. Tončića, osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama, možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Iz navedenih razloga Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijenticom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon podizanja grudi te traje u najvećem broju slučajeva oko desetak dana do dva tjedna. Šavovi se odstranjuju deset dana nakon operacije, što bi radi kontrole bilo poželjno obaviti u našoj poliklinici. Već dva tjedna nakon operacije pacijentica je sposobna za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec dana nakon operacije.
 • OPORAVAK I IZOSTANAK S POSLA nakon operacije podizanja grudi iznose 14 dana do 3 tjedna. Deseti dan nakon operacije se odstranjuju šavovi s operativnog reza što bi radi kontrole bilo poželjno obaviti u našoj poliklinici. Nakon 14 dana oporavka (kućne njege) pacijentica se može uključiti u normalne životne i profesionalne aktivnosti.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon operacije podizanja grudi iznosi desetak dana do dva tjedna, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijentice ispratiti u cijelosti.
 • Radi sigurnosti naših pacijentica te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijentice u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijentice pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijentice i na dobar ishod operacije.
 • Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje uočljiv, u prvih šest mjeseci do godinu dana nakon operacije preporučljivo je izbjegavati izlaganje suncu.
 • Kod pacijentica koje puše, od presudne je važnosti za dobar ishod operacije da prestanu s pušenjem najmanje tjedan dana prije operacije pa sve do dva tjedna nakon operacije. To je jedan od faktora koji ima gotovo ključni utjecaj u procesu cijeljenja.

POTPUNA USLUGA

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijentice - podizanje grudi