Korisni savjeti za naše pacijentice - povećanje grudi

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića povećanje grudi predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijentice.

PRIJE OPERACIJE

 • Posebnu pažnju Dr. Tončić i njegov kirurški tim posvećuju preoperativnoj pripremi pacijentice.
 • Pacijentica treba prije operacije povećanja grudi obaviti internistički pregled (EKG) i laboratorijske pretrage krvi. Po potrebi, laboratorijske nalaze i pregled interniste s EKG-om pacijent može napraviti i u dogovoru s nama dan prije operacije ili čak na sam dan operacije.
 • Neposredno prije operativnog zahvata u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijenticom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.
 • Kako bi povećanje grudi što bolje uspjelo, prilikom završnog preoperativnog pregleda, odnosno neposredno prije zahvata, potrebno je napraviti precizan crtež. Tom prilikom najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo Dr. Tončića. Crtež koji se napravi prije operacije je izvrsna orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.
 • Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, a posebno prije operacije povećanja grudi, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijentice za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijenticama koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i zahvat obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijentice koje dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijentica uopće pogodna za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijentice u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru s pacijenticom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

 • Povećanje grudi izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijentica tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenticu bezbolan.
 • U poliklinici pacijentica boravi 12 sati: 1 sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenticu upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba

OPORAVAK

 • Visoki postotak uspjeha u poliklinici Dr. Tončića, osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama, možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Iz navedenih razloga Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijenticom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon ove operacije te traje oko desetak dana. Šavovi se odstranjuju deseti dan nakon operacije, a već dva tjedna nakon operacije pacijentica je sposobna za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec nakon operacije.
 • OPORAVAK I IZOSTANAK S POSLA nakon operacije povećanja grudi iznose 14 dana. Deseti dan nakon operacije se odstranjuju šavovi, a dva tjedna nakon operacije se pacijentica može uključiti u normalne životne i profesionalne aktivnosti.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon operacije povećanja grudi iznosi deset dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.
 • Radi sigurnosti naših pacijentica te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijentica u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijentice pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijentice i na dobar ishod operacije.
 • Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje uočljiv, u prvih šest mjeseci do godinu dana nakon operacije preporučljivo je izbjegavati izlaganje suncu.

POTPUNA USLUGA

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijentice - povećanje grudi