Podizanje visećeg odnosno kolabiranog nosnog vrška

Još jedna metoda s kojom smo dotaknuli sam vrh moderne kirurgije nosa, a koju smo i sami unaprijedili, jest podizanje visećeg, odnosno tzv. kolabiranog nosnog vrška, ugradnjom hrskavičnog implantata s ušne školjke.
Relativno je velik broj ljudi koji se žale na viseći nosni vršak. Radi se o nepravilnosti koja može prilično narušiti estetski izgled nosa, a pri čemu je kut između nosnog vrška i gornje usne oštar. Ovakva nepravilnost može biti prirodnog porijekla, a može biti i posljedica neprimjereno izvedene estetske ili funkcionalne operacije nosa.
Kako bismo nosni vršak učvrstili, poduprijeli i na kraju postigli željenu visinu potreban nam je potpora u području baze nosa, kako bi se podigao vršak nosa. Kao potpora nosnom vršku dugo su se koristili umjetni materijali poput silikona, medpora itd., koji zbog brojnih nedostataka nisu prihvatljivi.
Jedna od rijetkih pouzdanih metoda koja nam danas stoji na raspolaganju za korekciju visećeg nosnog vrška je ugradnja hrskavičnog implantata s ušne školjke. Radi se o relativno malom, ali za estetskog kirurga zahtjevnom zahvatu kojeg često kombiniramo i s drugim tehnikama operacije nosa. Prilikom ovog zahvata hrskavicu s uške pacijenta oblikujemo te je ugrađujemo u bazu nosa, kao potporu za vršak.
U području uške ostaje minimalan ožiljak, koji se nalazi iza uha te je zbog toga i neprimjetan. Nakon razdoblja oporavka, na samoj uški se ne vide nikakvi tragovi operacije. Uška zadržava identičan izgled kao i prije operacije, jer hrskavicu uzimamo iz područja gdje se njezin nedostatak ne primjećuje te nije relevantan za izgled uške.
U području nosa također nema ožiljka ili su oni prikriveni s unutarnje strane nosa.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Podizanje visećeg odnosno kolabiranog nosnog vrška