×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što su skin boosteri?

Skinboosteri su vrsta injekcijskih estetskih tretmana koji, kako im samo ime kaže, „boostaju“, odnosno poboljšavaju vlažnost kože i stimuliraju proizvodnju kolagena. Skinboosterima postižemo rezultate koje topičkim preparatima namijenjenima hidrataciji kože ne možemo postići, s obzirom da isti djeluju samo na površinski sloj kože.

Pošto se boosteri ubrizgavaju direktno u kožu, oni je stoga dubinski hidriraju te osnažuju, zaglađuju, zatežu i čine sjajnijom, punijom, a površinske bore manje izraženima. Učinci su dubinski, duljeg vijeka i obnavljajućeg učinka s obzirom na to da djeluju na staničnoj razini. Smatramo ih vrlo učinkovitim načinom usporavanja procesa starenja kože ili obnavljanja kože na kojoj su već vidljivi znakovi starenja i dehidracije.

U Poliklinici Tončić koristimo skinboostere poput Restylane Vital Skinbooster, Belotero Revive, Neauvia Hydro Deluxe, te Profhilo.

Kako skin boosteri djeluju?

Skin boosteri su vrlo jednostavan, siguran i brz estetski tretman. Koristeći tanju, pliću iglu preparat na bazi hijaluronske kiseline, određenih nutrijenata i aminokiselina injektira se u dermis, srednji sloj kože. Tako injektiran preparat djeluje kao rezervoar koji dubinski hidrira i hrani našu kožu čineći je tako svježijom i dubinski nahranjenom, a površinske bore i plići atrofični ožiljci su ispunjeniji te manje izraženi i vidljivi.

Uz ove brzo vidljive učinke biorevitalizacije, kroz stimulaciju vlastite kože na proizvodnju kolagena i elastina, možemo dugoročno usporiti proces starenja kože te je održavati mladolikom i blistavom ukoliko se redovito podvrgavamo tretmanu u vremenskim razmacima prema dogovoru s liječnikom. Bitno je naglasiti da boosteri za lice ne mijenjaju oblik samog lica niti utječu na mišićnu funkciju.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

Koja područja možemo tretirati?

Najčešća regija koju tretiramo je lice, no moguće je tretirati i kožu vrata, dekoltea, šaka.

Što očekivati na dan dolaska na tretman?

U konzultaciji sa specijalistom definiraju se ciljevi tretmana te se utvrđuje postoje li eventualne kontraindikacije za sam tretman. Prije tretmana, koža se čisti i dezinficira te se na nju aplicira anestetska krema koja se uklanja nakon 15-ak minuta. Potom se kratkom, tankom iglicom preparat injektira u kožu tehnikom većeg broja mikrobolusa udaljenih 1-2 cm ili tehnikom bolusa na ranije zadanim točkama. Također je moguća aplikacija kanilom.

Što trebate znati prije dolaska na tretman?

Ukoliko uzimate lijekove za razrjeđivanje krvi (aspirin, varfarin), protuupalne lijekove poput NSAID (npr. ibuprofen, paracetamol) ili suplemente koji razrjeđuju krv i povećavaju mogućnost nastanka modrica (ginko, ginseng, đumbir, omega-3 masne kiseline, vitamin E) iste biste trebali prestati uzimati prema preporuci liječnika nekoliko dana prije samog zahvata te 3-5 dana nakon tretmana.

Ukoliko uzimate antibiotik ili imate bilo kakvu infekciju, poremećaj krvarenja, autoimune bolesti, trudni ste ili dojite, imate dokazanu preosjetljivost na neku od komponenti proizvoda, skinboosteri su kod Vas kontraindicirani te se ne preporučuje tretman.

Koje je očekivano vrijeme oporavka?

Vrijeme oporavka nakon tretmana je minimalno. Moguće je blaže crvenilo i oteklina kratko vrijeme nakon tretman, no oni se u pravilu povlače unutar jednog do dva dana. Moguće nuspojave su i modrice, blaža bolnost i nelagoda na mjestu injektiranja.

Kako bi se ublažili navedeni simptomi i nuspojave, kod kuće se preporučuje nanošenje obnavljajućih zaštitnih krema, aplikacija hladnih kompresa te eventualno uzimanje Arnica montana 30 C protuupalnih homeopatskih kuglica.

Nanošenje šminke na tretirano područje ne preporučuje se najmanje 12 sati od tretmana. Kemijski pilinzi, keratolitički preparati, laserski tretmani i depilacija trebali bi se izbjegavati 1-3 dana od tretmana kao i korištenje saune i parnih kupelji. Uz izbjegavanje pretjerane iritacije kože, iznimno je važna i zaštita od sunca, korištenje krema sa SPF-om (SPF 30-50).

Koliko brzo možete očekivati rezultate?

Određeni učinak vidljiv je odmah nakon tretmana. Većina osoba navodi osjećaj glađe i putenije kože. U pravilu ćete sveukupni rezultat uočiti za mjesec dana do tri mjeseca, postupno kako koža postaje hidratiziranija, svježija, pore manje vidljive, a fine bore i gubitak elastičnosti manje uočljivi.

Koliko tretmana je preporučljivo za najbolje rezultate?

Tretman skinboosterima poželjno je ponavljati. Inicijalno bi bilo idealno napraviti dva do tri tretmana s razmakom od mjesec dana, a kasnije rjeđe, svakih 3-6 mjeseci, ovisno o stanju Vaše kože.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider