×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je korekcija bora?

Za efektnu korekciju bora na licu kod velikog broja pacijenata nije nužan invazivni estetski zahvat, već se izvrsni rezultati mogu postići i nekirurškim metodama.
Među neinvazivnim zahvatima na licu, posebno su popularni injekcijski tretmani bora hijaluronskim dermalnim filerima.
Kožne filere odnosno kožna punila možemo podijeliti u dvije osnovne skupine. Prvu skupinu čine fileri s privremenim učinkom, a drugu skupinu čine fileri s trajnim učinkom.

INDIKACIJA

Kožni fileri (fileri hijaluronske kiseline) se primjenjuju najčešće kod izraženih nazolabijalnih te mentolabijalnih bora, zatim za povećanja usana – što, naravno, mora biti napravljeno s osjećajem i mjerom, tako da promjena ne bude prenaglašena i upadljiva – te za dodavanje volumena i svježine (tonusa) koži lica i obraza.

 • Lynn

  Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

Korekcija nazolabijalnih bora (bora od nosa prema kutovima usana) hijaluronskim filerom

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

DERMALNI FILERI S PRIVREMENIM UČINKOM

U svakodnevnoj medicinskoj praksi najtraženiji i najpopularniji filer je svakako hijaluronska kiselina, koja je na tržištu prisutna u nekoliko komercijalnih varijanti. U okviru naše poliklinike koristimo vrhunske filere provjerene kvalitete s kojima postižemo fantastične rezultate.
Općenito, u struci danas vlada trend primjene privremenih filera, na čelu s hijaluronskom kiselinom, koja je i inače sastavni dio ljudskog organizma.

Štoviše, često se na kongresima čuje kako je hijaluronska kiselina filer sa savršenim svojstvima.
Osim što ne izaziva imunološki odgovor organizma, ona se u slučaju neadekvatne primjene nakon nekog vremena (6-12 mjeseci) razgradi, tako da nema trajnih posljedica za pacijenta.

POSTUPAK

Sam postupak primjene filera se izvodi ambulantno i prema pravilima struke. Preporučljivo je da postupak izvodi estetski kirurg ili liječnik koji je osposobljen za aplikaciju filera.
Postupak traje desetak do petnaest minuta, nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim privatnim i poslovnim obvezama. Mjesto gdje je sredstvo injicirano može biti crveno i blago otečeno neposredno nakon aplikacije.

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, a manja oteklina može potrajati i do nekoliko dana.
Zbog brzine postupka, trenutnog učinka, brzog oporavka te minimalnog rizika od komplikacija, ovi su postupci danas izuzetno pupularni kako među liječnicima, tako i među pacijentima.

KOMBINIRANI POSTUPCI

No ipak, radi se o postupcima koji imaju i određena ograničenja, jer vrlo efektno mogu rješavati bore i brazde na licu, te popunjavati volumen usnica i lica, ali se pomoću njih ne može riješiti problem viška kože.
U slučajevima suvišne i opuštene kože lica najbolje rezultate definitivno daje kirurško zatezanje i odstranjivanje kože odnosno face lift, dok svi ostali postupci predstavljaju jedino parcijalna rješenja za pacijenta.
U takvim slučajevima injekcijski tretman hijaluronski dermalni fileri može fantastično upotpuniti i do savršenstva dovesti konačni rezultat face liftinga, ali sam za sebe neće dovesti do poboljšanja.

TRETMANI LICA HIJALURONSKOM KISELINOM

PRIJE/POSLIJE

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider