Tretmani bora filerima

Za efektnu korekciju bora na licu kod velikog broja pacijenata nije nužan invazivni estetski zahvat, već se izvrsni rezultati mogu postići i nekirurškim metodama.
Među neinvazivnim zahvatima na licu, posebno su popularni injekcijski tretmani bora kožnim filerima.
Kožne filere odnosno kožna punila možemo podijeliti u dvije osnovne skupine. Prvu skupinu čine fileri s privremenim učinkom, a drugu skupinu čine fileri s trajnim učinkom.

FILERI S PRIVREMENIM UČINKOM

U svakodnevnoj medicinskoj praksi najtraženiji i najpopularniji filer je svakako hijaluronska kiselina, koja je na tržištu prisutna u nekoliko komercijalnih varijanti. U okviru naše poliklinike koristimo vrhunske filere provjerene kvalitete s kojima postižemo fantastične rezultate.
Općenito, u struci danas vlada trend primjene privremenih filera, na čelu s hijaluronskom kiselinom, koja je i inače sastavni dio ljudskog organizma.
Štoviše, često se na kongresima čuje kako je hijaluronska kiselina filer sa savršenim svojstvima.
Osim što ne izaziva imunološki odgovor organizma, ona se u slučaju neadekvatne primjene nakon nekog vremena (6-12 mjeseci) razgradi, tako da nema trajnih posljedica za pacijenta.

INDIKACIJA

Kožni fileri (fileri hijaluronske kiseline) se primjenjuju najčešće kod izraženih nazolabijalnih te mentolabijalnih bora, zatim za povećanja usana – što, naravno, mora biti napravljeno s osjećajem i mjerom, tako da promjena ne bude prenaglašena i upadljiva – te za dodavanje volumena i svježine (tonusa) koži lica i obraza.

POSTUPAK

Sam postupak primjene filera se izvodi ambulantno i prema pravilima struke. Preporučljivo je da postupak izvodi estetski kirurg ili liječnik koji je osposobljen za aplikaciju filera.
Postupak traje desetak do petnaest minuta, nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim privatnim i poslovnim obvezama. Mjesto gdje je sredstvo injicirano može biti crveno i blago otečeno neposredno nakon aplikacije.
Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, a manja oteklina može potrajati i do nekoliko dana.
Zbog brzine postupka, trenutnog učinka, brzog oporavka te minimalnog rizika od komplikacija, ovi su postupci danas izuzetno pupularni kako među liječnicima, tako i među pacijentima.

KOMBINIRANI POSTUPCI

No ipak, radi se o postupcima koji imaju i određena ograničenja, jer vrlo efektno mogu rješavati bore i brazde na licu, te popunjavati volumen usnica i lica, ali se pomoću njih ne može riješiti problem viška kože.
U slučajevima suvišne i opuštene kože lica najbolje rezultate definitivno daje kirurško zatezanje i odstranjivanje kože odnosno face lift, dok svi ostali postupci predstavljaju jedino parcijalna rješenja za pacijenta.
U takvim slučajevima injekcijski tretman filerima može fantastično upotpuniti i do savršenstva dovesti konačni rezultat face liftinga, ali sam za sebe neće dovesti do poboljšanja.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Tretmani bora filerima