Centar za kirurgiju i liječenje glasnica

NOVO U HRVATSKOJ I EUROPI: EKSKLUZIVNE METODE ZA POBOLJŠANJE GLASA I REGENERACIJU GLASNICA

Voice centar u Poliklinici dr. Tončić – Centar za kirurgiju i liječenje glasnica
Glasovna komunikacija je važna u svim segmentima života: poslovnom, emotivnom, edukacijskom, umjetničkom i političkom a bolestan glas bitno narušava tu komunikaciju.
Najčešći pacijenti Voice centra su glasovni profesionalci a to su : pjevači, glumci, tlevizijski novinari i voditelji, poslovni ljudi, odvjetnici, političari i sl. Odnosno, svi oni koji ulažu posebne glasovne i emotivne napore u svoju profesionalnu govornu komunikaciju.
Istodobno intenzivna, posebice profesionalna, glasovna uporaba, često i nepravilna, utječe na glas i nerijetko dovodi do fonotraume: viška tkiva na glasnicama ili nastajanja ožiljaka na glasnicama. Bolestan glas može biti prvi znak nekih neuroloških bolesti ili tumora drugih dijelova tijela.
U Voice centru Poliklinike dr. Tončić koristimo ekskluzivne metode i vještine estetske kirurgije za poboljšanje glasa i regeneraciju glasnica:

 • ugradnja vlastitog masnog tkiva u stanjene ili paralitične glasnice
 • ugradnja hijalurona u neelastične glasnice
 • primjena Botoksa kod spastičke promuklosti
 • kirurgija vokalnih nodula, polipa, cisti glasnica, proširenih krvnih žila, premalignih lezija

  Promuklost je bolest koja se čuje i upozorava. Stoga tu prednost treba iskoristiti za ranu i egzaktnu dijagnostiku metodama koje vizualiziraju glasnice i njihovu funkciju.Tek tada se može odlučivati o modalitetima liječenja - konzervativno ili fonokirurško. Osim promuklosti i svaka duža nelagoda u grlu zahtijeva pregled.
  Stoga u Poliklinici dr. Tončić u okviru Voice centra obavljamo:

 • Dijagnostiku uzroka promuklosti
 • Planiranje terapijskog postupka
 • Fonokirurške postupke
 • Postoperativno praćenje operiranih bolesnika

FONOKIRURŠKI POSTUPCI

Osnovni postulat fonokiruških postupaka jest precizno odstranjenje viška tkiva uz maksimalno moguće čuvanje vrijednog funkcionalnog tkiva. Ekskluzivno obavljamo fonokiruške postupke regeneracije glasničkog tkiva i ugrađujemo u glasnice hijaluron, kolagen ili masne stanice istog pacijenta dobivene liposukcijom i obradom.
Koristimo i kombinirani postupak odstranjenja viška tkiva i regeneratorne postupke, jer su često prisutne obje promjene na glasnicama.
Osim regeneracije glasnica tim putem odstranjujemo i višak tkiva glasnica u vidu čvorića, polipa, leukoplakija, cisti i rizičnih premalignih lezija.
Oporavak nakon zahvata je individualan i ovisi o vrsti zahvata kao i o anatomskim karakteristikama pacijenta te specifičnim stanjima. Pacijent se otpušta kući kasno poslijepodne istoga dana ili, po potrebi, prenoći u Poliklinici te se nakon liječničke vizite otpušta drugo jutro. Nakon zahvata se u pravilu savjetuje glasovni mir nekoliko dana, a zatim oprezna uporaba glasa uz redovitu kontrolu.
U Poliklinici dr. Tončić zahvate na glasnicama izvodi ekspert za bolesti glasnica i njihovo liječenje, prof.dr.sc. Santa Večerina Volić.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Centar za kirurgiju i liječenje glasnica