×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

STARA METODA UKLANJANJA BORA S LICA KOJA JE DOŽIVJELA REVOLUCIONARNU PROMJENU I SVOJU RENESANSU

Kemijski peeling, kao medicinski tretman u okviru naše poliklinike, najčešće preporučamo osobama s jako naboranim licem. Sve bore s lica, osim karakternih bora (nazolabijalnih - od nosa do kutova usana), uspješno se uklanjaju pomoću kemijskog peelinga.

Kemijskim peelingom ne možemo riješiti opuštenost kože lica. U takvim slučajevima pacijentu preporučamo lifting lica i vrata.

Kao što se vidi na fotografijama, kemijski peeling licu daje mladenački i bitno svježiji izgled. To je najuspješnija metoda tzv. "peglanja" bora na licu, kod koje efekt pomlađivanja nikad ne izostane.

Kemijski peeling je postupak odstranjivanja površinskog sloja kože kemijskim agensima. Željeni efekt kemijskog peelinga je pomlađivanje. To je jedini postupak (misli se na duboki kemijski peeling) prilikom kojeg kemijski spojevi, prodirući u duboke slojeve kože, osim što uklanjaju bore, u koži potiču stvaranje vlastitog kolagena. Zbog toga je i efekt pomlađivanja lica znatan, uvijek prisutan i trajan.

Prilikom tretmana kože mehaničkom abrazijom ili laserskom dermoabrazijom, prema dosadašnjim saznanjima, ne dolazi do stvaranja vlastitog kolagena u koži. Na ustanovama za estetsku kirurgiju i dermatologiju, do danas se zbog svoje učinkovitosti najviše koristila Bakerova formula, koja se bazira na kombinaciji različitih koncentracija fenola i krotonskog ulja.

Dr. Hetter je ispitivanjem na nizu pacijenata napravio opsežnu studiju, mijenjajući koncentracije glavnih sastojaka Bakerove formule. Tako je došao do nove, vlastite formule kemijskog peelinga, pomoću koje se uz manje koncentracije glavnih spojeva (fenola i krotonskog ulja) postižu znatno bolji rezultati uz brži oporavak.

Značajke kemijskog peelinga uz upotrebu nove, Hetterove formule u usporedbi s Bakerovom:

 1. veća učinkovitost peelinga
 2. sigurnost i preciznost u primjeni kemijskog peelinga
 3. nuspojave svedene na minimum
 4. brži oporavak

Kemijski peeling po Hetterovoj formuli omogućuje strogo kontrolirani i dozirani peeling po regijama lica s odličnim rezultatom i brzim oporavkom.

Korekcija sitnih bora na donjim kapcima kemijskim peelingom

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

PREDNOST PRED LASEROM

 • uz strogo poštivanje koncentracija glavnih kemijskih spojeva u formuli, nema opasnosti od trajne depigmentacije i dugotrajnog crvenila, što može biti slučaj prilikom upotrebe lasera.

Kemijski peeling po Hetterovoj formuli također potiče stvaranje vlastitog kolagena u koži. Zbog osobito dobrih rezultata kemijskog peelinga ovom metodom, u SAD- u je ponovo porasla popularnost kemijskog peelinga kao metode u uklanjanju bora s lica.

Kemijski peeling po Hetterovoj formuli u okviru naše poliklinike koristimo već duže vrijeme, netom nakon što je formula objavljena u stručnoj literaturi te smo neobično zadovoljni kvalitetom i preciznošću rezultata.
Svaku regiju tretiramo s drugom koncentracijom kemijskih agensa. Tako npr. regiju oko očiju radi tanke i osjetljive kože tretiramo s najmanjom koncentracijom fenola i krotonskog ulja. Kemijski peeling kao metodu vrlo uspješno kombiniramo s liftingom lica u postupcima pomlađivanja i uklanjanja bora.
Liftingom zatežemo kožu i potkožne strukture lica i vrata. Nakon uspješno izvedenog liftinga, lice dobiva čvrst obris i mladenačku formu.

Kemijskim peelingom dodatno uklanjamo sitne bore, koje su u strukturi kože i koje se ne mogu ukloniti liftingom. Efekt pomlađivanja u tim je slučajevima najpotpuniji. Kemijski peeling izvodimo u lokalnoj anesteziji te je zahvat bezbolan za pacijenta.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider