×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što su mali kirurški zahvati?

Estetska kirurgija je područje medicine koje ne obuhvaća samo velike estetske zahvate u općoj i lokalno potenciranoj anesteziji, već obuhvaća i male zahvate na licu i tijelu, koji se izvode u lokalnoj anesteziji.

Tu se najčešće radi o zahvatima kojima se uklanjaju razne izrasline na koži. Najčešće je riječ o bradavicama, madežima i ateromima te o kožnim tumorima niskog stupnja malignosti, koje ipak treba odstraniti u cijelosti, kako se isti nebi ponavljali. Vrlo je bitno da navedene zahvate izvodi kvalificirani liječnik, jer i nakon ovakvih manjih zahvata vrlo često zaostaju estetski neprihvatljivi ožiljci i hiperpigmentacije, koje je kasnije teško ukloniti.

Ukoliko se radi o kožnoj promjeni kod koje postoji sumnja na zloćudnost, ona se mora odstraniti u cijelosti, a konačnu procjenu o prirodi navedene kožne tvorbe donosi patolog nakon mikroskopske analize. U našoj se ordinaciji navedeni zahvati izvode klasičnim kirurškim pristupom ili putem radiokirurgije.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

NAČINI UKLANJANJA

KIRURŠKI

U ovom se slučaju kožne promjene odstranjuju kirurškim putem, a to znači kirurškim izrezivanjem uz estetski ptistup, ovisno o regiji lica, vrata ili tijela. Navedenim pristupom nastojimo postići maksimalni estetski učinak te ožiljak učiniti nevidljivim ili jedva primjetnim.

RADIOKIRURŠKI

Neke kožne promjene se mogu ukloniti i tzv. radiokirurškim putem. Riječ je o odstranjivanju kožnih promjena putem radiovalova, nakon kojega ostaje vrlo plitka i mala ranjava površina koja cijeli brzo i bez ožiljka. Radi se o vrlo jednostavnoj i brzoj metodi kojom se može ukloniti većina kožnih tumora uz izvrstan estetski ishod.

Glavni motiv naših pacijenata je da se riješe kožnih tvorbi, kojima su mnogi od njih gotovo cijeli život opterećeni, dok su mogućnosti bezbolnog, estetskog i brzog uklanjanja navedenih kožnih promjena danas svakome financijski i vremenski dostupne.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider