×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

TRETMAN POMLAĐIVANJA KOŽE LICA

Njegovan i svjež izgled jedan je od osnovnih preduvjeta za osjećaje zadovoljstva i samopouzdanja.

Vrhunske rezultate u tom smislu dobivamo kombinacijom najnovijih nekirurških tretmana kojima se postiže biorevitalizacija i rejuvenacija kože lica i vrata.

Od nekirurških tretmana u estetskoj medicini danas su najučinkovitiji tzv. tretman vlastitom krvnom plazmom, zatim tretmani dermalnim filerima odnosno hijaluronskom kiselinom (Juvederm) te botulinum toksinom, mezoterapija te različite vrste dermoabrazija i kemijskih peelinga.

Kako bi efekt kojem težimo bio optimalan, kombinaciju nekirurških tretmana potrebno je prilagoditi tipu kože i individualnim zahtjevima pacijenta te je zato vrlo važno da plan predviđenih postupaka u dogovoru s pacijentom donosi liječnik s dugogodišnjim iskustvom u području estetske medicine.

PROCES REDOVITOG ODRŽAVANJA I NJEGE KOŽE

Osim samog odabira i redoslijeda nekirurških tretmana, bitno je da se navedeni postupci izvode redovito, kako bi se trajnom njegom i održavanjem kože lica i vrata idealan rezultat dugoročno zadržao.

Među najefikasnije tretmane nekirurškog pomlađivanja i revitalizacije kože u današnje vrijeme svrstavamo i tretman krvnom plazmom.

Pogledajte video
Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

TRETMANI VLASTITOM KRVNOM PLAZMOM

Kada govorimo o pomlađivanju i održavanju mladenačkog izgleda kože, unatrag 25 godina estetska se medicina okreće prirodnim rješenjima. Krv je nedvojbeno najdragocjenija tekućina ljudskog tijela. Osim što služi kao pogonsko gorivo našeg organizma i neophodna nam je za normalno funkcioniranje. Krv sadrži i KRVNU PLAZMU koja se zbog svojih istaknutih REGENERATIVNIH svojstava upotrebljava u brojnim područjima medicine.

Tretmani krvnom plazmom bogatom trombocitima iz vlastite krvi pacijenata koriste se u estetskoj medicini, ortopediji i stomatologiji više od 10 godina.

U estetskoj medicini ovi se tretmani koriste primarno za osvježavanje i pomlađivanje kože lica i vrata te BIOSTIMULACIJU STANICA KOŽE.

Ova inovativna metoda nekirurškog pomlađivanja revitalizira i obnavlja stanice kože te potiče proizvodnju novog kolagena.

Sam tretman, zajedno s pripremom, traje svega sat vremena od kojih priprema traje oko 30 minuta, a tretman u prosjeku od 20 do 30 min.

izvor: Regenlab

INDIKACIJE

Tretmani nekirurškog pomlađivanja vlastitom krvnom plazmom bogatom trombocitima  i faktorima rasta potiču regeneraciju kože, vidljivo smanjuju ožiljke i nepravilnosti na koži te ublažavaju bore. Rezultat tretmana je mladenački izgled kože i poticanje njezine vitalnosti, veća čvrstoća kože te vidljivo poboljšanje u njezinoj strukturi i boji. Koža postaje svježija, elastičnija, sjajnija i vidljivo mlađa!

Uz to što je izuzetno učinkovita, osim blagog crvenila nakon aplikacije, sama metoda nije povezana sa zdravstvenim rizicima niti medicinskim komplikacijama.

Neke od indikacija za ovaj nekirurški tretman pomlađivanja su:

 • bore i fine linije na licu
 • suha i atrofična koža
 • koža oslabljenog tonusa
 • hiperpigmentacija kože
 • ožiljci od akni
 • umorna koža bez sjaja
 • posttraumatski ožiljci

APLIKACIJA

Tretman je razmjerno bezbolan, brz i jednostavan, a odvija se u dvije faze. U prvoj fazi se iz male količine pacijentove krvi (6-8 ml) centrifugiranjem odvajaju eritrociti od plazme bogate trombocitima, koja je temeljna za obavljanje ovog zahvata.

Plazma se potom aplicira u tzv. dermis (sloj kože) jednom od mezoterapijskih tehnika.

Ovom se metodom tretiraju sljedeće zone: 

 • obrazi
 • nazolabijalne brazde
 • područja oko očiju (bore, podočnjaci), kapaka
 • usne, brada, čelo
 • vrat
 • dekolte
 • ruke
 • popunjavanja ožiljaka od akni.

Preporučuje se inicijalna serija od tri tretmana s razmacima od po 30-tak dana: prvi, zatim drugi nakon 30 dana te treći nakon 60 dana.  Slijedi tretman održavanja koji je dovoljno ponavljati svakih 6 mjeseci kako bi se zadržao optimalan rezultat.  Ovisno o potrebi i želji pacijenta tretmane održavanja je moguće izvoditi i češće u kraćim vremenskim razmacima te ih kombinirati i s drugim nekirurškim tretmanima.

Tijekom Tretmana Vlastitom Krvom Plazmom

Tijekom tretmana krvnom plazmom

KOMBINIRANJE TRETMANA HIJALURONSKOM KISELINOM I TRETMANA KRVNOM PLAZMOM

Nekirurški tretman hijaluronskom kiselinom te tretman krvnom plazmom mogu se kombinirati, budući da se radi o biokompatibilnim supstancama koje se prirodno nalaze u našem tijelu. CELLULAR MATRIX je nova i inovativna metoda pomlađivanja kože lica i vrata švicarske tvrtke Regenlab koja koristi sinergijski učinak hijaluronske kiseline i plazme bogate trombocitima.

KAKO FUNKCIONIRA TRETMAN CELLULAR MATRIX?

U sklopu naše poliklinike tretman CELLULAR MATRIX izvodi se vrlo brzo, bezbolno i jednostavno te je sama aplikacija u potpunosti jednaka klasičnoj aplikaciji krvne plazme.

PRIJE I POSLIJE ZAHVATA

Priprema za tretman iznimno je jednostavna i nije zahtjevna; prije zahvata potrebno je samo očistiti lice, točnije, skinuti šminku. Na čisto lice se potom aplicira anestetska krema kako bi tretman bio što bezbolniji.

Kako biste se za zahvat što bolje pripremili, potrebno je znati što vas čeka nakon tretmana! S obzirom na to da se radi o injekcijskom tretmanu, koža će neposredno nakon tretmana biti blago crvena i obložena tankim slojem plazme koji bi bilo preporučljivo ostaviti na koži do kraja dana. Na dan tretmana je potrebno izbjegavati izlaganje suncu, ekstremne temperaturne uvjete te aplikaciju šminke na lice.

Nakon tretmana bilo bi poželjno aplicirati specijalizirani proizvod za njegu lica, primjerice Toleriane La Roche Posay ili Teoxane Post Procedureumirujući balzam za lice koji smiruje, štiti i pomaže obnavljanju kože nakon nekirurških tretmana.

Dan nakon zahvata možete se vratiti svojim klasičnim kozmetičkim, preparativnim navikama te bez problema aplicirati make-up na tretirano područja.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider