×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je mehanička dermoabrazija?

Mehanička dermoabrazija je medicinski postupak pomoću kojeg s kože lica ili tijela uklanjamo ili ublažavamo fine bore te ožiljke koji su zaostali nakon akni.

Mehaničkom dermoabrazijom uklanjaju se dakle fine bore s lica (oko usta), ožiljci od akni, tetovaže, neke pigmentacije i ožiljci općenito (po procjeni estetskog kirurga i dermatologa). Mehanička dermoabrazija je mehaničko, medicinsko brušenje kože pomoću dijamantne brusilice s velikim brojem okretaja.

U jednom se zahvatu može brusiti koža cijelog lica ili samo jednog dijela (ovisno o medicinskoj indikaciji), kao i koža na nekom drugom dijelu tijela. Treći dan nakon brušenja površinskog sloja kože počinje epidermalna regeneracija (oporavak površinskog sloja kože). Prvih desetak dana nakon zahvata koža je otečena i crvene boje. U periodu od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci koža poprima normalan izgled i boju.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

Uklanjanje ožiljaka od akni

Najčešća primjena mehaničke dermoabrazije je u slučajevima zaostalih ožiljaka od akni. Kako bi se izbjegla opasnost od moguće infekcije kože vrlo je bitno da akne više nisu u aktivnom stanju.

Ukoliko ovakvi uvjeti kod pacijenta nisu prisutni, prije zahvata svakako preporučamo dermatološku obradu i terapiju akni, koja traje od tri do šest mjeseci, kako bi se aktivno stanje akni smirilo i pacijent što adekvatnije pripremio za zahvat.

Jedna od značajnih prednosti tretmana dermoabrazije je i smanjena pojava akni nakon tretmana. Dakle, učinak dermoabrazije kod pacijenata s aknama je dvojak. Prvenstveno se uklanjaju i ublažavaju ožiljci od akni, a s druge strane se smanjuje i učestalost pojave novih akni. S obzirom da je koža nakon tretmana dermoabrazije vrlo osjetljiva, pacijente upozoravamo da se nikako ne izlažu suncu u trajanju i do tri mjeseca nakon ovog zahvata. Iz navedenog razloga dermoabraziju u okviru naše poliklinike izvodimo gotovo isključivo u jesenskim i zimskim mjesecima.
Još jedna od čestih primjena dermoabrazije je u svrhu odstranjivanja finih bora u području gornje i donje usnice, koje se često znaju javljati kod osoba srednje i starije dobi. Dermoabrazija se vrlo često kombinira i s drugim zahvatima uljepšavanja i pomlađivanja, kao što su npr. face liftingčeoni liftingkorekcija gornjih i donjih očnih kapaka, ali i s brojnim drugim zahvatima iz područja estetske kirurgije.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider