×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Kronično oštećenje kože - pregled i prevencija

Pregled dermatologa u svrhu procjene kroničnog oštećenja suncem podrazumijeva pregled kože cijelog tijela, a u najširem smislu uključuje klinički i dermoskopski pregled cijele kože i sluznica u svrhu ranog otkrivanja prekancerozne lezije te raznih oblika dobroćudnih i zloćudnih tumora.

Osim samog pregleda kože kojim se evaluira činjenično stanje, cjelokupni pregled također uključuje i procjenu rizičnih faktora te se utvrđuju rizična ponašanja pacijenta.

U širem smislu uključuje i planiranje strategije liječenja već nastalih oštećenja, ali i planiranje prevencije daljnjih oštećenja.

Ako kod bolesnika postoje oštećenja u smislu prekancerozne lezije, kao što je primjerice aktinička keratoza, planira se liječenje u smislu destruktivnih metoda, odnosno uklanjanja navedenih lezija.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

Liječenje oštećenja kože

Liječenje može uključivati konvencionalno liječenje tipa krioterapije promjena ili suvremenije liječenje korištenjem visoko djelotvornih lokalnih pripravaka odobrenih za liječenje aktiničkih keratoza prisutnih na tržištu Republike Hrvatske.

Nadalje, osim samog liječenja već nastalih oštećenja, s pacijentom valja detaljno razraditi plan redovnih kontrola i preventivnih pregleda, kao i proći edukaciju o sigurnom ponašanju pri izlaganju suncu.

Zaštita od sunca (fotoprotekcija) od iznimne je važnosti budući da želimo prevenirati daljnja oštećenja na već oštećenoj koži. Na pregledu detaljno prolazimo koja je sredstva za zaštitu od sunca uputno koristiti te kako koristiti zaštitnu kremu i odjeću te postići željeni stupanj zaštite od sunca.

Fotostarenje kože

Sljedeći tip oštećenja suncem je fotostarenje koje se osobito opaža na koži koja je već trajno oštećena suncem. Našim pacijentima tu nudimo širok spektar usluga savjetovanja o kozmetici te korektivnim zahvatima s ciljem ublažavanja znakova fotostarenja.

Koža koja je oštećena suncem prepuna je finih i grubih bora, nepravilne teksture, keratoza, pigmentacija te je slabog tonusa. U Poliklinici dr. Tončić temeljito ćemo pregledati stanje vaše kože te preporučiti korektivne tretmane koji će rješavati pojedine problematične segmente. Preporučeni tretmani mogu biti: tretmani botulinum toxinom, injekcijski tretmani hijaluronskom kiselinom, PRP i tretmani matičnim stanicama, kemijski pilinzi, retinol, C-vitamin i mezoterapija.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider