×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je tretman pomlađivanja lica?

Tretman pomlađivanja lica (bora na čelu, oko očiju i između obrva, podizanje obrva) se obavlja prirodno pročišćenim proteinom proizvedenim pomoću posebne bakterije. Područje njegove prve primjene u medicini bila je okulistika, neurologija, pedijatrija, a već dugi niz godina se najviše se koristi u kozmetologiji za uklanjanje bora. Kod nas je upotreba ovog proteina dozvoljena, a nakon duljih ispitivanja se smije koristiti i u SAD- u u kozmetološke svrhe.

ŠTO PEPORUČITI PACIJENTIMA SA ZNATNIM VIŠKOM KOŽE NA KAPCIMA, VRATU I BRADI?

TRETMAN POMLAĐIVANJA LICA NIJE ALTERNATIVA ZAHVATIMA ESTETSKE KIRURGIJE!

U određenom broju slučajeva rješenje ipak treba potražiti u operativnim zahvatima estetske kirurgije.

Pacijentima koji imaju spuštene kapke, vrećice ispod očiju ili opuštenu kožu na bradi i vratu preporučamo da se podvrgnu estetskim operacijama blefaroplastici (uklanjanju viška kože s kapaka) i liftingu lica (prilikom kojeg se odstranjuje suvišak kože s lica i vrata). Štoviše, operativni zahvati estetske kirurgije često se, radi postizanja optimalnog estetskog efekta na licu, kombiniraju s injiciranjem proteina u tretmanu pomlađivanja lica.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic
Pogledajte video

Estetski učinak tretmana pomlađivanja lica

Pažljivo i precizno apliciran u vrlo malim količinama proteina blokira rad pojedinih mišića, koji sudjeluju u mimici lica. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu koje nastaju snažnim djelovanjem tih mišića. Djelovanje tretmana pomlađivanja lica je lokalizirano samo na mjesta na koja je injiciran. Sama aplikacija je gotovo bezbolna. Učinak ovog tretmana počinje se uočavati 72 sata (3 dana) nakon injiciranja.

Nakon aplikacije tretmana lice djeluje mlađe i odmorenije. Kod osoba na pragu srednjih godina i u srednjim godinama (40 – 50) postiže se efekt pomlađivanja za 5 – 8 godina. Lice djeluje vrlo prirodno i daje efekt pomlađivanje lica. Okolina uočava svježiji i mlađi izgled lica, ali ne zna čemu bi ih pripisala.

TRETMAN U TERAPIJI POJAČANOG ZNOJENJA

Ovaj tretman uspješno smanjuje pojačano znojenje u području pazuha. U ovom slučaju učinak traje do 8 mjeseci.

UKLANJANJE BORA S LICA

 • Uklanjanje sitnih bora iznad gornje usne
 • Uklanjanje tzv. marionetskih bora (bore od kuta usne do brade)
 • Uklanjanje neravnina s brade
 • Uklanjanje bora s vrata
 • Kombiniranje s drugim estetskim zahvatima na licu

Iako su bore prirodni dio procesa starenja, mnogi ljudi žele zadržati mladolik izgled što je duže moguće.

Dok su kozmetički tretmani i postupci popularni, također postoji interes za metodama koje pružaju slične rezultate. Jedna od takvih metoda uključuje upotrebu proteina proizvedenog pomoću posebne bakterije. Tako proizvedeni proteini djeluju na način da opuštaju mišiće na određenom području lica, smanjujući kontrakciju koja je odgovorna za stvaranje bora. Ovaj protein poznat je pod nazivom botulinum toksin, ili popularno poznat kao botoks.

Botoks je postao popularan tretman za uklanjanje bora jer pruža brze i učinkovite rezultate, a kada se injicira u specifične mišiće lica, blokira prijenos signala iz živaca u mišić, što uzrokuje privremeno opuštanje mišića. Posebnost ovog postupka je da smanjuje kontrakciju mišića, sprječava stvaranje novih bora i smanjuje vidljivost postojećih bora. Botulinum toksin koristi se u malim koncentracijama, a primjenjuje se vrlo precizno. Nakon tretmana, rezultati su vidljivi nakon nekoliko dana i mogu trajati između 3 i 6 mjeseci, ovisno o individualnim karakteristikama pacijenta. Nešto što je važno napomenuti je da se tretman botoksom treba provoditi pod nadzorom kvalificiranog liječnika.

Kvalificirani stručnjak pružit će kvalitetne konzultacije, odrediti najprikladniju dozu i metodu primjene, uzimajući u obzir vaše ciljeve i osobne potrebe. Iako je ova metoda privlačna mnogim ljudima, važno je imati na umu da svaki tretman nosi određene rizike i nuspojave. Stoga je važno konzultirati stručnjaka koji ima znanja u tom području kako biste se informirali o potencijalnim rizicima i očekivanjima prije donošenja odluke o tretmanu uklanjanja bora s lica.

TKO SU PACIJENTI?

Najčešći su pacijenti ženske i muške osobe na pragu srednjih godina i u srednjim godinama. To su osobe svjesne svoje pojavnosti i prilično zahtjevne u pogledu vlastitog izgleda. Te se osobe trude održati svoj dobar i mladenački izgled i s tim ciljem poduzimaju niz aktivnosti.

Mladenački i njegovan izgled danas postaje imperativ i mnogi ulažu u svoj izgled kako bi polučili uspjeh u profesionalnom i privatnom životu. Injekcijama bez radikalnih zahvata (operacija) estetske kirurgije uklanjaju se bore s lica i vrata, a pacijenti se odmah nakon tretmana mogu uključiti u normalne profesionalne i životne aktivnosti.

Pacijenti mogu biti i mlađe osobe, koje imaju jaku mimiku lica te im se stoga na licu stvaraju jače bore (npr. bore mrštenja) koje se injekcijama uspješno uklanjaju.

Kod starijih osoba tretman pomlađivanja lica ublažuje bore te i te osobe nakon tretmana izgledaju nešto svježije i mlađe, no suvišak kože, koji nastaje starenjem i znatno pridonosi starijem izgledu, ne može se ukloniti s lica injekcijama obog proteina, već isključivo estetskom operacijom.

KOREKCIJA BORA TRETMANOM POMLAĐIVANJA LICA

POMLAĐIVANJE LICA - PRIJE/POSLIJE

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider