×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je tretman pomlađivanja lica?

Tretman pomlađivanja lica (bora na čelu, oko očiju i između obrva, podizanje obrva) se obavlja prirodno pročišćenim proteinom proizvedenim pomoću posebne bakterije. Područje njegove prve primjene u medicini bila je okulistika, neurologija, pedijatrija, a već dugi niz godina se najviše se koristi u kozmetologiji za uklanjanje bora. Kod nas je upotreba ovog proteina dozvoljena, a nakon duljih ispitivanja se smije koristiti i u SAD- u u kozmetološke svrhe.

ŠTO PEPORUČITI PACIJENTIMA SA ZNATNIM VIŠKOM KOŽE NA KAPCIMA, VRATU I BRADI?

TRETMAN POMLAĐIVANJA LICA NIJE ALTERNATIVA ZAHVATIMA ESTETSKE KIRURGIJE!

U određenom broju slučajeva rješenje ipak treba potražiti u operativnim zahvatima estetske kirurgije.

Pacijentima koji imaju spuštene kapke, vrećice ispod očiju ili opuštenu kožu na bradi i vratu preporučamo da se podvrgnu estetskim operacijama blefaroplastici (uklanjanju viška kože s kapaka) i liftingu lica (prilikom kojeg se odstranjuje suvišak kože s lica i vrata). Štoviše, operativni zahvati estetske kirurgije često se, radi postizanja optimalnog estetskog efekta na licu, kombiniraju s injiciranjem proteina u tretmanu pomlađivanja lica.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic
Pogledajte video

Estetski učinak tretmana pomlađivanja lica

Pažljivo i precizno apliciran u vrlo malim količinama proteina blokira rad pojedinih mišića, koji sudjeluju u mimici lica. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu koje nastaju snažnim djelovanjem tih mišića. Djelovanje tretmana pomlađivanja lica je lokalizirano samo na mjesta na koja je injiciran. Sama aplikacija je gotovo bezbolna. Učinak ovog tretmana počinje se uočavati 72 sata (3 dana) nakon injiciranja.

Nakon aplikacije tretmana lice djeluje mlađe i odmorenije. Kod osoba na pragu srednjih godina i u srednjim godinama (40 – 50) postiže se efekt pomlađivanja za 5 – 8 godina. Lice djeluje vrlo prirodno i daje efekt pomlađivanje lica. Okolina uočava svježiji i mlađi izgled lica, ali ne zna čemu bi ih pripisala.

TRETMAN U TERAPIJI POJAČANOG ZNOJENJA

Ovaj tretman uspješno smanjuje pojačano znojenje u području pazuha. U ovom slučaju učinak traje do 8 mjeseci.

UKLANJANJE BORA S LICA

 • Uklanjanje sitnih bora iznad gornje usne
 • Uklanjanje tzv. marionetskih bora (bore od kuta usne do brade)
 • Uklanjanje neravnina s brade
 • Uklanjanje bora s vrata
 • Kombiniranje s drugim estetskim zahvatima na licu

TKO SU PACIJENTI?

Najčešći su pacijenti ženske i muške osobe na pragu srednjih godina i u srednjim godinama. To su osobe svjesne svoje pojavnosti i prilično zahtjevne u pogledu vlastitog izgleda. Te se osobe trude održati svoj dobar i mladenački izgled i s tim ciljem poduzimaju niz aktivnosti.

Mladenački i njegovan izgled danas postaje imperativ i mnogi ulažu u svoj izgled kako bi polučili uspjeh u profesionalnom i privatnom životu. Injekcijama bez radikalnih zahvata (operacija) estetske kirurgije uklanjaju se bore s lica i vrata, a pacijenti se odmah nakon tretmana mogu uključiti u normalne profesionalne i životne aktivnosti.

Pacijenti mogu biti i mlađe osobe, koje imaju jaku mimiku lica te im se stoga na licu stvaraju jače bore (npr. bore mrštenja) koje se injekcijama uspješno uklanjaju.

Kod starijih osoba tretman pomlađivanja lica ublažuje bore te i te osobe nakon tretmana izgledaju nešto svježije i mlađe, no suvišak kože, koji nastaje starenjem i znatno pridonosi starijem izgledu, ne može se ukloniti s lica injekcijama obog proteina, već isključivo estetskom operacijom.

KOREKCIJA BORA TRETMANOM POMLAĐIVANJA LICA

POMLAĐIVANJE LICA - PRIJE/POSLIJE

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider