×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Inovacija u ranom otkrivanju malignih promjena na koži

Najvažniji korak u borbi protiv melanoma jest pravovremeno i rano otkrivanje prvih promjena na koži. Iako je čak i do 30% melanoma povezano s već postojećim nevusima, većina ipak otpada na one novonastale, koji su nerijetko i značajno agresivniji.

Upravo u svrhu ranog otkrivanja malignih promjena na koži, iznimno je bitno redovito pratiti i dokumentirati stanje kože, kose i noktiju metodom digitalne dermoskopije koja uključuje mapiranje cijelog tijela.

Uređaj koji brojnim dermatolozima diljem svijet svakodnevno pomaže u ranoj detekciji histopatoloških promjena na koži je FotoFinder ATBM® Master, revolucionarni dermoskopski uređaj koji je u posljednjih nekoliko godina postao standardom prakse, a odsad je, kao dijagnostička metoda, ekskluzivno dostupan i u našoj poliklinici.

FotoFinder aparat funkcionira po principu automatiziranog digitalnog mapiranja cijelog tijela, što dermatologu omogućava sustavno praćenje čak i najmanjih promjena kod svakog pojedinog nevusa pomoću polariziranih fotografija visoke rezolucije.

Fotografije snimljene ovim uređajem odmah omogućavaju jasan uvid u dermatoskopske strukture nevusa, a sustav digitalne usporedbe i softverske analize snimki brzo i efikasno pronalazi sumnjive novonastale lezije.

FotoFinder ATBM Master uređaj koristi se naprednom tehnologijom umjetne inteligencije i strojnog učenja pri image-based dijagnostici koja je posebno uspješna u ranom otkrivanju atipičnih slučajeva i rijetkih podtipova melanoma što mu daje posebno prednost pred dermatološkim pregledom golim okom pa čak i pred dermatoskopskim pregledom.

Još jedna od posebnosti FotoFinder aparata jest i ta da ovaj uređaj objedinjava različite metode rane detekcije patoloških promjena na koži, a za razliku od klasičnog dermoskopskog pregleda, pregled FotoFinderom obavlja se sa sigurne udaljenosti od 1.6 metara kako bi se detaljno obuhvatilo čitavo tijelo pacijenta.

Naš ekspertni dermatološki tim, uz malu pomoć FotoFinder Mastera, pomoći će vam u adekvatnom praćenju te očuvanju zdravlja i dobrobiti vaše kože jer je zdrava koža i lijepa koža.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider