×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

KOREKCIJA VANJSKOG DIJELA ŽENSKOG SPOLOVILA PREOBLIKOVANJE I SMANJENJE STIDNIH USANA

Stidne ili male usne (lat. Labia minora) čine vanjski dio ženskog spolnog organa te kao takve igraju važnu ulogu u spolnom životu, higijeni, ali i svakodnevnim tjelesnim aktivnostima žene.

Prekomjerno razvijene stidne usne mogu predstavljati funkcionalni, ali i estetski nedostatak. One zahtjevaju viši stupanj higijene, a kod sporta i ostalih tjelesnih aktivnosti mogu izazivati i iritaciju lokalnog područja.

Prekomjerno razvijene stidne usne se mogu korigirati manjim operativnim zahvatom - tzv. LABIOPLASTIKA. Suvišna koža stidnih usana se odstranjuje, kako bi se njihov oblik i veličina prilagodili anatomiji okolnog područja.
Labioplastika spada u kirurške zahvate manjeg opsega, čiji rezultati mogu biti vrlo efektni. Ovaj je zahvat u rukama iskusnog estetskog kirurga bez većeg rizika za pacijenta. Prilikom preoperativne pripreme posebno se vodi računa o željama pacijentice kako bi se odstranila optimalna količina kože i potkožnog tkiva i kako bi se postigao željeni rezultat.

Kao i u pripremi nekih drugih operacija i ovdje se od estetskog kirurga traži smisao za oblikovanje i proporcije.

U našoj se poliklinici za estetsku kirurgiju prilikom izvođenja ove operacije koristimo radio-kirurškom metodom, jer nam ova tehnologija omogućuje vrlo precizan kirurški rez bez oštećenja okolnog tkiva te je stoga estetski učinak optimalan, a oporavak pacijenta je ubrzan. Nakon perioda oporavka, koji traje desetak dana do dva tjedna, stidne usne su u potpunosti u skladu s anatomijom okolnog područja te se pacijentice više ne žale na lokalnu iritaciju, smjetnje u spolnom životu, higijeni, sportu i ostalim tjelesnim aktivnostima.

PRIPREMA PACIJENTA

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića labioplastika predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

Operativnom zahvatu prethodi rutinska preoperativna obrada pacijenta, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi te pregled i konzultacije u našoj poliklinici.

Neposredno prije operativnog zahvata u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijentom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.

Prije korekcije stidnih usana, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 89 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

OPORAVAK

Visoki postotak uspjeha u poliklinici Dr. Tončića osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
Iz navedenih razloga Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.

Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak, inzistiramo na dovoljno dugom boravku u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo u cjelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.
Postoperativni oporavak je indivudualan nakon ove operacije te traje oko desetak dana, nakon čega je pacijentica sposobna za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider