Liposukcija trbuha

Kod žena i muškaraca se liposukcijom najčešće odstranjuje masno tkivo s područja trbuha, struka i slabina. Kod većine ljudi upravo je područje trbuha ono na kojemu se taloži najviše masnih naslaga koje su ne samo vidljive, već stvaraju i nelagodu u svakodnevnom životu prilikom obavljnja raznih aktivnosti te značajno utječu na samopouzdanje pojedinca.

Liposukcijom se, uz značajnije smanjenje volumena i količine masnog tkiva, uz pomoć finih mikroinsturmenata i tankih kanila također oblikuje trup te se tako postižu optimalni i estetski zadovoljavajući rezultati.

Liposukcija trbuha prije i poslije zahvata

LIPOSUKCIJA I OBLIKOVANJE TIJELA

Nataložene masne naslage mogu se u manjoj mjeri reducirati nekirurškim, neinvazivnim metodama poput masaža i tjelovježbe, ali dubinski, tvrdokorni masni jastučići (poznatiji i kao celulit), koji predstavljaju najveći estetski problem, mogu se ukloniti isključivo kirurškim putem.

Ovom se kirurškom metodom mehanički odstranjuje višak nakupljenih masnih naslaga koje su se u pretjeranoj mjeri prisutne na trbuhu. Liposukcija trbuha izvodi se pomoću tankih cjevčica, kanila, kojima se kroz malene rezove od svega 5mm sukcijom uklanja višak masnog tkiva. Najučinkovitija metoda liposukcije je svakako hidroliposukcija –  za razliku od klasične liposukcije, tijekom hidroliposukcije se u operativno područje injicira fiziološka otopina koja sadrži sredstvo za kontrakciju kapilara što smanjuje udio krvi, a povećava količinu masnog tkiva u isisanom sadržaju.

U sklopu naše poliklinike se navedene metode oblikovanja tijela s velikim uspjehom primjenjuju više od 30 godina, fokusirajući se pritom primarno na sigurnost i dobrobit pacijente te njihove želje i očekivanja. Osim što je zahvat siguran i učinkovit, on je također brz i bezbolan za pacijenta, a rezultati koji se njime postižu su odmah vidljivi i dugotrajni. 

KAKO SE TRAJNO RIJEŠITI MASNIH NASLAGA?

Raznim nekirurškim i neinvazivnim te kozmetičkim i rekreativnim tretmanima (masaže, tjelovježba i sl.) površinski sloj masnog tkiva može se neznatno razgraditi. No, na taj način se prave naslage masnog tkiva, u obliku tvrdokornih masnih jastučića, ne mogu ukloniti. Jedino se operativno, metodom liposukcije, celulit - masne stanice i njihove nakupine trajno uklanjaju s određenih mjesta na tijelu.

PREDNOSTI LIPOSUKCIJE U NAŠOJ POLIKLINICI:

  • Bogato 30-godišnje iskustvo s ovim zahvatom
  • Rajko i dr. Dinko Tončić imaju izražen smisao za oblikovanje – što je iznimno važno kod izvođenja liposukcije
  • Maksimalna pažnja se posvećuje sigurnosti pacijenta
  • Sam zahvat nije bolan , jer nam, ovisno o potrebi, na raspolaganju stoji više vrsta anestezije
  • Rezultati su dugotrajni
  • Posvećujemo iznimnu pažnju ravnomjernom odstranjivanju masnih naslaga – bez pojave vidljivih neravnina ili udubina na površini kože
  • Pacijenti su vrlo zadovoljni tretmanom u našoj poliklinici

Najčešća pitanja i odgovori:

Cijena zahvata ovisi o postavljenoj indikaciji, a određuje se na pregledu i konzultacijama s našim kirurzima. Finalna cijena uključuje anesteziju, postoperativne kontrole i uklanjanje šavova.

Kako bismo procjenili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Tijekom pregleda također vršimo specifična mjerenja koja su nam potrebna za određivanje opsega zahvata i postizanje željenog rezultata.

Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam možete poslati i fotografije „problematičnih“ dijelova tijela kako bismo obavili za stručnu analizu. Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat.   

Pacijenti za liposukciju u Poliklinici dr. Tončić su stariji od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Liposukciju na tijelu najčešće izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijenti tijekom zahvata spavaju i sam zahvat je za pacijenta bezbolan.

Ukoliko je riječ o manjoj regiji koja se tretira ovim zahvatom, liposukciju izvodimo i u lokalnoj, lokalno potenciranoj te u spinalnoj anesteziji.

 

Korisni savjeti za naše pacijente

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Liposukcija trbuha