×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

SMANJENJE MUŠKIH GRUDI – GINEKOMASTIJA

Muška prsa, odnosno grudi i bradavice, mogu biti značajnije izražene, a tome je često uzrok povećanje masnog ili žljezdanog tkiva. Ginekomastija može predstavljati ozbiljan estetski i psihološki problem te se stoga mnogi muškarci odlučuju na kirurško smanjenje grudi.

U našoj poliklinici uspješno smanjujemo povećane muške grudi metodom liposukcije, a ako je osim masnog tkiva prisutno i žljezdano tkivo, tada ga odstranjujemo kirurškim putem.

U slučaju da su bradavice na muškim grudima prevelike, i njih možemo smanjiti tijekom ovog zahvata. Osim što su rezultati smanjivanja grudi u pravilu vrlo dobri, oni su i trajni. Oporavak je brz i bezbolan, a tragovi operacije neprimjetni.

INFORMACIJA

ŠTO UZROKUJE POVEĆANJE GRUDI KOD MUŠKARACA?

Ginekomastija predstavlja velik estetski i psihološki problem za muškarce. Neke studije otkrivaju da čak 60% muškaraca u pubertetu razvije ginekomastiju, najčešće u smislu povećanja žljezdanog tkiva.

Ukoliko taj poremećaj traje duže od dvije godine, a nije dijagnosticiran nikakav endokrinološki poremećaj kod pacijenta, povećane muške grudi ostaju trajno prisutne.

Do ginekomastije ili povećanja grudi kod muških osoba može doći:

 • uslijed dobroćudnog povećanja žljezdanog tkiva na muškim grudima radi prevage ženskog hormona (estrogena) u adolescentnih muškaraca i preosjetljivosti žlijezde na estrogen,
 • zbog povećane tjelesne težine, odnosno nakupljanja masnog tkiva na muškim grudima,
 • kombinacijom gore navedenog.

Smanjivanje grudi se može uspješno obaviti neovisno o tipu ginekomastije.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

ESTETSKA KIRURGIJA GRUDI U NAŠOJ POLIKLINICI - USPJEŠNA I PROVJERENA METODA SMANJIVANJA MUŠKIH GRUDI – GINEKOMASTIJA

Povećanje grudi može biti uzrokovano debljanjem (nakupljanje masnog tkiva u području prsa), te u tim slučajevima koristimo metodu liposukcije kako bi se uklonile masne nakupine. Masno tkivo s prsa se odstranjuje vrlo tankim kanilama kroz rez od 5 mm, tako da ožiljka nakon operacije gotovo niti nema.

U slučajevima kada je osim masnog tkiva značajnije prisutno i tkivo žlijezde, osim liposukcije moramo i kirurškim putem odstraniti žlijezdu. Kroz mali rez oko areole, uz sam rub bradavice, izvlači se žljezdano ili masno tkivo. Rez se zatim šiva prema principima estetske kirurgije te s vremenom izblijedi i postaje potpuno nezamjetan.

Uz smanjivanje grudi može se obaviti i smanjivanje muških bradavica, kao i ukloniti određeni višak kože na prsima. Smanjivanje muških prsa ostavlja manji ili nešto veći ožiljak, ovisno o opsežnosti individualnog slučaja i višku kože na prsima.
Galeriju s primjerima prije i poslije zahvata možete pronaći ovdje.

SMANJIVANJE MUŠKIH GRUDI U NAŠOJ POLIKLINICI – PREDNOSTI

 • preko 30 godina iskustva naših kirurga s uklanjanjem ginekomastije
 • korištenje provjerenih operativnih metoda
 • estetska kirurgija bez ožiljaka i tragova operacije
 • trajni rezultati uklanjanja ginekomastije
 • lagani oporavak uz nadzor i postoperativno praćenje
 • zadovoljstvo pacijenata tretmanom u našoj poliklinici

KOREKCIJA GINEKOMASTIJE

PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Cijena korekcije ginekomastije se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije. Važno je napomenuti da cijena zahvata u našoj poliklinici uključuje anesteziju i sve postoperativne kontrole te skidanje šavova.

Kako bismo procijenili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija.

Tijekom pregleda također vršimo specifična mjerenja, kako bismo vidjeli u kojoj mjeri je prisutno povećanje grudi, koji je njegov uzrok, te odredili opseg zahvata i kako postići željeni rezultat.
Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam možete poslati i fotografije prsa kako bismo obavili stručnu analizu. Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike, te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat.

Pacijenti za smanjenje muških grudi u Poliklinici dr. Tončić su stariji od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Svi pregledi i kontrole se obavljaju u Poliklinici dr. Tončić, na adresi Mlinovi 159a, Zagreb – Hrvatska.

Kirurški zahvat ginekomastije najčešće izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijenti tijekom zahvata spavaju i sam zahvat je za pacijenta bezbolan.

Ukoliko je riječ o manjoj regiji koja se tretira ovim zahvatom, operaciju je moguće izvoditi i u lokalnoj, odnosno u lokalno potenciranoj anesteziji. Prije zahvata svakako je potrebno obaviti potrebne pretrage, koje uključuju internistički pregled s elektrokardiogramom, kompletnu krvnu sliku i koagulogram.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider