Smanjenje ženskih grudi

Smanjenje velikih grudi je vrlo efektan estetski zahvat koji osim ljepše figure i skladnijeg tijela ženama s prevelikim grudima pruža i olakšanje tijekom kretanja i odabira odjeće, uklanjajući i bolove u leđima uzrokovane težinom velikih grudi.

Smanjenje grudi prije i poslije zahvata

SMANJENJE GRUDI BEZ OŽILJAKA - UZ LEJOUR TEHNIKU KOJU JE USAVRŠIO DR. RAJKO TONČIĆ

Prilikom ovog estetskog zahvata, u našoj se poliklinici koristi operativna tehnika malog vertikalnog reza, poznata kao Lejour tehnika, koju je naš kirurg, dr. Rajko Tončić dodatno unaprijedio i usavršio.  

Prednosti Lejour tehnike: 

  • NAJBOLJI ESTETSKI UČINAK - BEZ VIDLJIVIH TRAGOVA OPERACIJE UZ MINIMALAN OŽILJAK
  • UČINAK SMANJENJA I PODIZANJA GRUDI
  • TRAJNI REZULTATI
  • BRZI OPORAVAK
  • OPERACIJA JE TEHNIČKI RELATIVNO JEDNOSTAVNA I TRAJE KRAĆE OD KLASIČNIH OPERATIVNIH TEHNIKA
  • MINIMALAN RIZIK OD KOMPLIKACIJA

Zbog svih navedenih prednosti, ovu metodu smanjenja grudi dr. Rajko i dr. Dinko Tončić danas najviše i najradije prakticiraju u svojoj poliklinici.

 

DEKOLTE BEZ TRAGOVA OPERACIJE

Operativna tehnika malog vertikalnog reza ima najbolji estetski učinak, jer ostavlja najmanji ožiljak na grudima. Klasične operativne metode obrnutog slova T ostavljaju velike horizontalne ožiljke na grudima, što operiranim osobama onemogućava nošenje jače dekoltiranih haljina i majica.

Kod operativne tehnike malog vertikalnog reza ožiljak je na samom rubu bradavice i on se stoga ne vidi. Prisutan je i mali vertikalni ožiljak (5 - 8 cm) ispod bradavice, koji s vremenom postaje slabo zamjetan.

 

POLIKLINIKA DR. TONČIĆ MEĐU PRVIMA U HRVATSKOJ I SVIJETU KORISTI METODU MINIMALNIH OŽILJAKA

Ulažući velike napore da unaprijedi ovu operaciju te da riješi problem opsežnih ožiljaka nakon zahvata smanjenja grudi, Dr. Rajko Tončić je prije desetak godina naišao na metodu tzv. kratkog vertikalnog – reza, koju je tada popularizirala belgijska kirurginja Dr. Lejour te ju je kao prvi u Hrvatskoj, ali i među prvima u svijetu redovito i s mnogo uspjeha počeo primjenjivati. Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić su nakon niza godina iskustva s ovom tehnikom, u njenu primjenu unijeli i neka vlastita poboljšanja i modifikacije te su je usavršili.

Desetak godina nakon što je Dr. Lejour objavila svoju metodu, ova metoda smanjenja ženskih grudi je u svijetu postala metoda izbora i zlatni standard za smanjenje ženskih grudi.

 

KIRURŠKI REZ KOD SMANJENJA GRUDI

Kod kirurške metode smanjenja grudi s malim vertikalnim rezom, ožiljak se nalazi oko bradavice te je nezamjetan, jer se nalazi na rubu tamno pigmentirane kože. Okomiti se ožiljak nalazi ispod bradavice, na donjem polu dojke i dugačak je 5 - 9 cm, što ovisi o veličini grudi prije operacije. Taj ožiljak ne prelazi na grudnu stjenku i također je slabo zamjetan.

U odnosu na klasičnu metodu obrnutog slova T, metoda kratkog vertikalnog ožiljka daje i puno bolju projekciju, odnosno punoću grudima. Pomoću ove metode, osim smanjenja veličine, grudi se istodobno i podižu.

NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI:

Cijena operacije smanjenja grudi se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije i odabira operativne tehnike. Važno je napomenuti da cijena smanjenja grudi u našoj poliklinici uključuje anesteziju i sve postoperativne kontrole te skidanje šavova.

Kako bismo procjenili jeste li dobar kandidat za operaciju smanjenja grudi, potrebno je doći na pregled i konzultacije kod našeg estetskog kirurga. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam pošaljite i fotografije Vaših grudi za stručnu analizu.  Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat. 

Pacijentice za povećanje grudi u Poliklinici dr. Tončić su starije od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koje su detaljno odgovorile na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Operaciju smanjenja grudi izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Pacijentica tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenticu bezbolan.

U poliklinici pacijentica boravi ukupno 24 sata: 1 sat traje preoperativna priprema, oko 3 sata sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenticu upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

Boravak u Zagrebu koji preporučamo nakon operacije smanjenja grudi iznosi desetak dana do dva tjedna, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijentice ispratiti u cijelosti.

Radi sigurnosti naših pacijentica te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijentica u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijentice pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijentice i na dobar ishod operacije.

Put i smještaj u Zagrebu možemo organizirati našim pacijenticama koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske. Svim pacijenticama koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Korisni savjeti za naše pacijente

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Smanjenje ženskih grudi