×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je redukcijska mamoplastika?

Smanjenje velikih grudi – redukcijska mamoplastika -  je vrlo efektan estetski zahvat koji, osim ljepše figure i skladnijeg tijela, ženama s prevelikim grudima pruža i olakšanje tijekom kretanja i odabira odjeće, uklanjajući bolove u vratu i leđima uzrokovane težinom velikih grudi.

INFORMACIJA

DEKOLTE BEZ TRAGOVA OPERACIJE

Operativna tehnika malog vertikalnog reza ima najbolji estetski učinak, jer ostavlja najmanji ožiljak na grudima. Klasične operativne metode obrnutog slova T ostavljaju velike horizontalne ožiljke na grudima, što operiranim osobama onemogućava nošenje jače dekoltiranih haljina i majica.

Kod operativne tehnike malog vertikalnog reza ožiljak je na samom rubu bradavice i on je stoga slabo uočljiv. Prisutan je i mali vertikalni ožiljak (5 - 8 cm) ispod bradavice, na mjestu s kojeg se uklanja višak masnog tkiva, žljezdanog tkiva i kože ispod dojke. Taj mali, vertikalni ožiljak s vremenom izblijedi.
Ovom tehnikom izvodimo i podizanje grudi.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

ESTETSKA KIRURGIJA U POLIKLINICI DR. TONČIĆ - MEĐU PRVIMA U SVIJETU KORISTI METODU MINIMALNIH OŽILJAKA

Ulažući velike napore da unaprijedi ovu operaciju, te da riješi problem opsežnih ožiljaka nakon zahvata smanjenja grudi – redukcijska operacija grudi - dr. Rajko Tončić počinje koristiti metodu tzv. kratkog vertikalnog reza, koju je popularizirala belgijska kirurginja dr. Lejour.

Desetak godina nakon što je dr. Lejour objavila svoju metodu, ona je postala metoda izbora i zlatni standard za korekciju velikih grudi.

Nažalost na velikom broju klinika estetske kirurgije ta superiorna kirurška metoda, koja daje najbolji estetski učinak nije prepoznata i često se operira samo klasičnom kirurškom metodom koja ostavlja ružne, velike ožiljke na grudima.

Velike grudi se ovom tehnikom podižu i smanjuju na željenu veličinu. Dr. Rajko Tončić prvi u Hrvatskoj i među prvima u svijetu počinje primjenjivati ovu metodu.

Nakon niza godina iskustva, dr. Rajko i dr. Dinko Tončić su u primjenu ove tehnike unijeli i neka vlastita poboljšanja i modifikacije te su je usavršili.

SMANJENJE GRUDI BEZ OŽILJAKA - UZ LEJOUR TEHNIKU KOJU JE USAVRŠIO MR. SCI. DR. RAJKO TONČIĆ

Prilikom ovog estetskog zahvata, u našoj se poliklinici koristi operativna tehnika malog vertikalnog reza, poznata kao Lejour tehnika, koju je naš kirurg, mr. sci. dr. Rajko Tončić dodatno unaprijedio i usavršio.

Prednosti Lejour tehnike: 

 • Najbolji estetski učinak - bez vidljivih tragova operacije uz minimalan ožiljak
 • Učinak smanjenja I podizanja grudi
 • Trajni rezultati
 • Brzi oporavak
 • Operacija je tehnički relativno jednostavna I traje kraće od klasičnih operativnih tehnika
 • Minimalan rizik od komplikacija

Zbog svih navedenih prednosti, ovu metodu smanjenja grudi dr. Rajko i dr. Dinko Tončić danas najviše i najradije prakticiraju u svojoj poliklinici. Smanjenje grudi i podizanje grudi često se izvodi u Poliklinici dr. Tončić, a pacijentice su iznimno zadovoljne rezultatima ovog zahvata.

KIRURŠKI REZ KOD SMANJENJA GRUDI – REDUKCIJSKA MAMOPLASTIKA

Operacija smanjenja grudi s malim vertikalnim rezom, ožiljak se nalazi oko bradavice te je nezamjetan, jer se nalazi na rubu tamno pigmentirane kože. Okomiti se ožiljak nalazi ispod bradavice, na donjem polu dojke i dugačak je 5 - 8 cm, što ovisi o veličini grudi prije operacije. Taj ožiljak ne prelazi na grudnu stjenku i također je slabo zamjetan.

U odnosu na klasičnu metodu obrnutog slova T, metoda kratkog vertikalnog ožiljka daje i puno bolju projekciju, odnosno punoću grudima. Pomoću ove metode, osim uklanjanja masnog tkiva i žljezdanog tkiva te smanjenja veličine, istovremeno se postiže i podizanje grudi.

SMANJENJE GRUDI

PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Cijena operacije smanjenja se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije i odabira operativne tehnike. 

Važno je napomenuti da cijena korekcije grudi u našoj poliklinici uključuje anesteziju i sve postoperativne kontrole te skidanje šavova.

Kako bismo procijenili jeste li dobar kandidat za operaciju grudi, potrebno je doći na pregled i konzultacije kod našeg estetskog kirurga. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija.

Termin za konzultacije možete rezervirati telefonski, putem emaila ili našeg kontakt obrasca. Ukoliko niste iz Zagreba, obratite nam se putem emaila ili kontakt obrasca - pošaljite kratak opis Vašeg problema i fotografije Vaših grudi za stručnu analizu.

Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vašu situaciju te ćete u najkraćem roku dobiti odgovor sa stručnom analizom, planom zahvata, očekivanim rezultatima i predračunom koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat.
Pacijentice za korekciju grudi u Poliklinici dr. Tončić su starije od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koje su detaljno odgovorile na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Operacija smanjenja grudi se izvodi u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Pacijentica tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenticu bezbolan.

U poliklinici pacijentica boravi ukupno 24 sata: sat vremena prije zahvata se obavlja preoperativna priprema, operacija smanjenja grudi traje oko 3 sata, a nakon zahvata se  pacijentica odmara u poliklinici do idućeg jutra. Nakon postoperativne kontrole pacijenticu upućujemo na kućnu njegu na području  Zagreba.

Boravak u Zagrebu koji preporučamo nakon operacije smanjenja grudi iznosi desetak dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šave te ispratiti u cijelosti oporavak pacijentice.
Radi sigurnosti naših pacijentica, te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak i postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijentica u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijentice pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijentice i na dobar ishod operacije.

Put i smještaj u Zagrebu možemo organizirati našim pacijenticama koje dolaze izvan Zagreba, odnosno Hrvatske. Svim pacijenticama koje dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Priprema za operaciju smanjenja grudi iznosi otprilike sat vremena, što uključuje preoperativni razgovor, ispunjavanje medicinske dokumentacije, pregled anesteziologa i planiranje reza, odnosno operativni crtež.

Sama operacija traje 2 do 3 sata, a izvodi se u općoj anesteziji. Poslije operacije pacijenticu zadržavamo 24 sata u našoj poliklinici radi postoperativnog praćenja i oporavaka. Jutro nakon korekcije pacijentica se otpušta na kućnu njegu.

Nekoliko dana nakon operacije obavlja se postoperativna kontrola u poliklinici. Deseti dan po operativnom zahvatu uklanjaju se šavi oko mamile (bradavice), a dvadeseti dan šavi ispod dojki, odnosno s donjeg pola dojke.

Dva tjedna nakon zahvata pacijentice se mogu vratiti svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegavaju veće tjelesne napore.

Pacijentice trebaju nositi poseban kompresivni grudnjak tijekom razdoblja od dva mjeseca. 8 tjedana nakon operativnog zahvata pacijentice se mogu nastaviti baviti sportom.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider