×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Lijepo oblikovan nos definira ravan dorzum nosa, pravilan i zaobljeniji nosni vršak te proporcionalne i simetrične nosnice. Kada se govori o korekciji nosnica, obično nailazimo na nekoliko problema – preširoke ili prevelike nosnice, retrahirane nosnice, uvučen donji dio nosnice ili kolabirane nosnice. U ovim slučajevima indiciran je zahvat korekcije nosnica, odnosno alaroplastika, čime se postiže bolja definicija i simetrija nosnica, a samim time i cijelog nosa.

KOREKCIJA ŠIROKIH NOSNICA

Smeta Vas nosni vršak?
Smatrate li da Vam je nos preširok?
Htjeli biste smanjiti nosnice?
Želite manji nos?

Ako je odgovor na većinu navedenih pitanja „da“, možda ste dobar kandidat za korekciju nosnica, odnosno smanjenje alarne baze nosa.

Primjer rezultata korekcije nosnica – prije i poslije

U sklopu rinoplastike ili septorinoplastike može se izvesti korekcija širokih nosnica. Ovaj zahvat često se naziva i korekcija baze nosa, a indiciran je kada su nosnice u proporciji puno šire u odnosu na ostale detalje na nosu.

Tijekom zahvata kirurg radi inciziju uz rub nosnica, uklanja višak mekog tkiva i kože te postavlja nosnicu u novu poziciju, fiksirajući nosnicu finim šavovima prema principima estetske kirurgije. Uz rub nosnice ostaje tanki ožiljak koji s vremenom blijedi i postaje jedva vidljiv.

U sklopu naše poliklinike obavljamo ovaj zahvat prema tzv. Weir metodi koja je i dalje vodeća tehnika za korekciju širokih nosnica ili široke baze nosa, a omogućuje zadržavanje prirodnog luka alarne hrskavice (nosnice) bez da dolazi do ravnanja hrskavice koje dovodi do neprirodnog izgleda nosa.

 • Lynn

  Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

Postavljanje indikacije za smanjenje nosnica

 • etnički nos (euroazijski ili afroamerički)
 • široke nosnice
 • velik nosni vršak
 • širok ili velik nos

KOREKCIJA RETRAHIRANIH ALARNIH HRSKAVICA

Komu je namijenjen ovaj zahvat?

U nekim slučajevima susrećemo se s problemom retrahiranih alarnih hrskavica, odnosno previsokog ruba nosnice u odnosu na bazu nosa, što dovodi do neestetskog izgleda nosnica u pogledu sprijeda i iz profila. Razlog ove deformacije može biti genetske prirode, ali češće do nje dolazi pretjeranom korekcijom alarnih hrskavica u sklopu (prethodne) rinoplastike.

Operativna metoda korekcije nosnica

Doktor Rajko i Dinko Tončić su za ovu indikaciju usavršili posebnu metodu ugrađivanja hrskavice kako bi se spustio rub nosnica. Prilikom zahvata, s prednje strane uške izrezuje se hrskavica s kožom. 

Rez se smješta uz prirodni nabor na ušnoj školjci te se šiva prema principima estetske kirurgije kako bi se izbjego vidljivi ožiljak. Transplantat (hrskavica s kožom) se potom oblikuje kako bi idealno prionula uz postojeći rub nosnice te se ugrađuje kroz unutarnju stranu nosnice, bez vidljivih vanjskih ožiljaka.

Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić u operacijskoj sali

Ovim zahvatom rub nosnice se može spustiti za 2-3 mm, a pošto se ugrađuje hrskavični materijal s uha, slične debljine i elasticiteta kao alarna hrskavica,rezultat je vrlo prirodan i trajan.

Grafički prikaz – mjesto uzimanja implantata na ušnoj školjci

Grafički prikaz – ugradnja hrskavičnog materijala u rub nosnice

KOREKCIJA KOLABIRANIH NOSNICA – korekcija kolabirane nosne valvule

Funkcionalni problemi i problemi s disanjem

Ova metoda se ne koristi samo za estetski rezultat, već ima i svoju funkcionalnu pozadinu. U nekim slučajevima, alarna hrskavica je oslabljena te se prilikom udisaja zraka kroz nos uvlači i time ometa normalan protok zraka kroz nosnice. U tim slučajevima, ugradnjom hrskavičnog materijala u područje nosne valvule ojačava se nosnica i sprječava njeno uvlačenje prilikom udisaja na nos.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider