×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

prim.dr.sc. Ružica Jurakić Tončić

Prim. dr.sc. Ružica Jurakić Tončić, dr. med. svoje višegodišnje specijalističko iskustvo stječe u sklopu Klinike za dermatovenerologiju KBC Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, radeći na Odjelu za upalne kožne bolesti, Referentnom centru za kontaktne alergije Republike Hrvatske, Ambulanti za pigmentne tumorske tvorbe i u Ambulanti za dermoskopiju i fotopraćenje.

2020. godine brani doktorsku disertaciju na području teških oblika atopijskog dermatitisa u odrasloj dobi pod nazivom “Određivanje genotipskih i fenotipskih biomarkera u bolesnika s atopijskim dermatitisom”.
U sklopu alergologije se osobito bavi tematikom atopijskog dermatitisa, kontaktnog dermatitisa, urtikarije i kožnim reakcijama na lijekove. Edukaciju na području epidermalne barijere i biomarkera stječe u Academic Medical Centre Amsterdam, pod mentorstvom dr. sc. Sanja Kežić. Sudjeluje u SKINBAD i STANDERM COST projektima, europskoj znanstvenoj inicijativi koja je uključila suradnju ekspertnih centara na polju epidermalne barijere, atopijskog dermatitisa i profesionalnih kožnih bolesti.

Na području pigmentnih i tumorskih lezija završava brojne edukacije, tečajeve, ekspertize u polju dermoskopije i fotopraćenja. Nakon brojnih završenih tečajeva u dermoskopiji, odlazi na dvomjesečnu edukaciju i ekspertizu u centar izvrsnosti u Napulju, gdje usavršava znanja na području dermoskopije i kožnih tumora pod mentorstvom prof. dr. sc. Giuseppe Argenziana, Università Vanvitelli, Napoli.

Završava tečaj dermoskopije u Grazu, Dermoscopy Excellence u Rimu, te Mastercourse in dermoscopy- Dermoscopy Power Days by FotoFinder systems.

Na području dermoskopskog praćenja ima dugogodišnje iskustvo u praćenju visokorizičnih pacijenata sa melanomom, s kontinuiranim radom na tom polju od 2007. godine i iskustvom preko 2000 bolesnika u fotopraćenju.

REFERENCE

  • Voditelj je aktivne studije Svjetskog dermoskopskog društva (International Dermoscopy Society, IDS).
  • Dio je radne grupe IDS-a koji je izradio konsenzus o upotrebi dermoskopije u općoj dermatologiji.
  • Autorica je tekstova u aktualnom dermatološkom udžbeniku za studente Medicinskog fakulteta.
  • Autorica je poglavlja u knjizi Atlas of Dermoscopy Cases, autora Horatia Caba i Aimiliosa Lallasa.
  • Aktivno je uključena u edukaciji studenata i u postdiplomsku nastavu kao suradnica.
  • Od 2017. godine članica je uredništva stručnog časopisa Dermatology Practical & Conceptual, službenog časopisa IDS-a, te svoje djelovanje ostvaruje kao urednica i kao urednica i kreatorica sadržaja društvenih mreža časopisa.
  • Od 2018. godine aktivna je članica tima za društvene mreže IDS-a te aktivno djeluje na promociji i službenog časopisa i društva.
  • 2020. godine dobiva poziv da djeluje kao ambasador 3rd World Congress of Dermoscopy.
  • 2021. godine izabrana je kao Board Member za Republiku Hrvatsku u Svjetskom dermoskopskom društvu (IDS).
VRH
Ostavite poruku
close slider