×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

UKLANJANJE VIŠKA KOŽE SA NADLAKTICA

Višak kože i masnog tkiva u području nadlaktica, odnosno gornjih dijelova ruku, može predstavljati veliko estetsko, ali i psihičko opterećenje.

Ovaj problem se najčešće javlja s godinama ili nakon značajnog gubitka tjelesne težine.

Višak kože u području nadlaktica nije moguće riješiti niti tjelovježbom, niti raznovrsnim kozmetičkim tretmanima, a u većini slučajeva čak niti liposukcijom, kojom se uklanjaju samo naslage masnog tkiva.

Zahvat kojim se vrlo učinkovito uklanja višak kože i masnog tkiva sa nadlaktica naziva se brahioplastika.

INFORMACIJA

ZDRAVSTVENE TEGOBE

Višak kože i masnog tkiva u području nadlaktica može izazvati i različite zdravstvene tegobe pa se osobe s ovim problemom posebno žale na iritativni dermatitis (upalu kože) u području nadlaktica i pazušne jame.

Estetski zahvat korekcije nadlaktica - slika prije i poslije zahvata.

Ocijenjeno 4.8/5 na temelju 79 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

VIŠAK KOŽE NAKON ZNAČAJNOG GUBITKA TJELESNE TEŽINE

U današnje vrijeme kada smo izloženi nekritičnoj i neredovitoj konzumaciji nekvalitetne hrane raznih vrsta, teško je zadovoljiti ideale ljepote koji nam se nameću kroz medije. Čak i ako dobijete bitku sa pretilošću, neki trajni nedostaci ostaju. Najčešće se radi o višku kože koji ostaje na različitim dijelovima tijela počevši od lica i podbratka pa sve do bedara i trbuha. Ovaj problem međutim može biti vrlo izražen u području nadlaktica, gdje redovito ostaje najveća količina suvišne kože pa i masnog tkiva, koja može značajno narušavati izgled dotične osobe.

VIŠAK KOŽE KOD PACIJENATA NORMALNE TJELESNE TEŽINE

Također, valja spomenuti i osobe normalne tjelesne težine kod kojih se s godinama pojavio konstitucijski (genetski) uvjetovan višak kože u području nadlaktica, koji količinski ne mora biti značajan, ali definitivno narušava općenito dobru figuru.

ZAHVAT KOREKCIJE UNUTARNJE STRANE NADLAKTICA

Korekcija kože nadlaktica je kirurški zahvat pomoću kojega s nadlaktica uklanjamo višak kože, koji predstavlja značajan estetski, a često i zdravstveni problem za dotičnu osobu. Riječ je o metodi pomoću koje se zateže koža nadlaktica.

Kako bismo odstranili optimalnu količinu suvišne kože, prije samog zahvata je mjerimo te preciznim crtežom označavamo orijentacijske točke.

Kako bi ožiljak nakon ove operacije bio što manje zamjetan, on se pozicionira u području unutarnje strane nadlaktica, tako da je nakon oporavka dobro prikriven, a ranu vrlo precizno šivamo najkvalitetnijim i najfinijim koncima, prema načelima estetske kirurgije.
Nakon perioda od pola godine do godinu dana, u najvećem broju slučajeva ožiljak gotovo u potpunosti blijedi.
S tehničkog aspekta, u rukama iskusnog i vještog estetskog kirurga, ovaj zahvat ne predstavlja veći problem te se može izvesti relativno brzo i uz visoku razinu uspjeha.

Kako bismo rizik ove operacije i postoperativnog oporavka sveli na minimum, te kako bi sigurnost pacijenta bila maksimalna, prije svega inzistiramo na dobrom odabiru i dobroj pripremi pacijenta za ovu vrstu kirurškog zahvata.

Uz ove uvjete, korekcija kože nadlaktica je vrlo učinkovit zahvat, koji rezultira visokom razinom zadovoljstva pacijenta.
Iako pomoću brahioplastike zajedno s viškom kože uklanjamo i određenu količinu masnog tkiva, pacijenti pogodni za ovaj zahvat bi morali biti normalne ili umjerene tjelesne težine, bilo da se radi o osobama nakon značajnog gubitka tjelesne težine ili o osobama koje konstitucijski imaju višak kože u području nadlaktica.
Također je bitno da preoperativni laboratorijski i liječnički nalazi budu uredni. To se posebno odnosi na pregled interniste s EKG-om, krvni tlak, krvnu sliku te nalaze zgrušavanja krvi.

Dr. Tončić zajedno sa svojim kirurškim timom već preko 15 godina vrlo uspješno prakticira ovaj kirurški zahvat te iz dugogodišnjeg iskustva može reći da se radi o vrlo učinkovitoj metodi oblikovanja tijela. Zahvaljujući svemu navedenom, u okviru naše Poliklinike imamo izuzetno visok postotak zadovoljnih pacijenata nakon ovog zahvata.

PRIPREMA PACIJENTA ZA ZAHVAT

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića ova operacija predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

Operativnom zahvatu prethodi rutinska preoperativna obrada pacijenta, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi te internistički pregled s EKG-om. Za ovu vrstu estetskog zahvata vrlo su bitne vrijednosti krvne slike te vrijednosti zgrušavanja krvi.

Neposredno prije operativnog zahvata u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijentom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.

Kako bismo rizik od eventualnih komplikacija sveli na minimum, brahioplastiku ne preporučamo starijim pacijentima, dijabetičarima, zatim pacijentima koji boluju od povišenog krvnog tlaka ili srčanih tegoba. Poželjno je da pacijenti budu mlađe ili srednje dobi te dobrog zdravstvenog stanja.

Kod pacijenata koji puše, od presudne je važnosti za dobar ishod operacije da prestanu s pušenjem najmanje dva tjedna prije pa sve do dva tjedna nakon operacije. To je jedan od faktora koji ima gotovo ključni utjecaj u procesu cijeljenja.

Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, a posebno prije zahvata brahioplastike, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.

OPORAVAK

Konačni rezultat brahioplastike, osim o tijeku same operacije, iskustvu kirurga i njegovog tima, ovisi u velikoj mjeri i o savjesnom i temeljitom postoperativnom praćenju i njezi.

Visoki postotak uspjeha u poliklinici za estetsku kirurgiju Dr. Tončića, osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama, možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.

Iz navedenih razloga Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćanje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijenta u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo u cjelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.

Postoperativni oporavak je indivudualan nakon brahioplastike te traje u najvećem broju slučajeva oko dva tjedna. Šavi se odstranjuju dva tjedna nakon operacije, kada je pacijent sposoban i za postupni povratak svojim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec dana nakon operacije.

Pacijent neposredno nakon brahioplastike oblači specijalne kompresivne, elastične steznike na ruke. Elastični steznici su vrlo bitan segment postoperativnog oporavka te bitno utječu na konačni ishod samog zahvata, jer kožu čvrsto priljubljuju uz podlogu te na taj način pojačavaju efekt same operacije. Elastični steznici se moraju nositi u periodu od 6 do 8 tjedana nakon zahvata. Razne vrste elastičnih steznika, već prema individualnoj potrebi, pacijenti dobivaju u našoj poliklinici neposredno prije same operacije.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  • Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider