Liposukcija nogu

Liposukcijom se kod žena najčešće odstranjuju nakupine masnog tkiva s područja tzv. „jahaćih hlača“, odnosno unutarnje i vanjske strane bedara i koljena. Ovdje se često radi o genetski uvjetovanim problematičnim područjima koja se teže rješavaju pravilnom prehranom i tjelovježbom. Provjerenom, preciznom i sigurnom metodom poput liposukcije ili hidroliposukcije se tako uklanja višak nakupina masnog tkiva s područja unutarnjih i vanjskih bedara te koljena, a tijekom zahvata posebnu pažnju obraćamo na oblikovanje nogu.

Liposukcija nogu prije i poslije zahvata

LIPOSUKCIJA ZA IDEALNO OBLIKOVANJE TIJELA

Liposukcija je operativna metoda kojom se selektivno odstranjuje masno tkivo s dijelova tijela na kojima se prekomjerno nataložilo. Kroz malen rez na koži uvlači se cjevčica te se putem vakuuma usisava masno tkivo. Rezultati liposukcije su trajni. Hidroliposukcija je najučinkovitija metoda liposukcije te ju mi u okviru naše poliklinike redovito i uspješno primijenjujemo već 30 godina.

ŠTO JE CELULIT I KAKO NASTAJE?

Veće nakupine potkožnog, masnog tkiva, koje koži daju neestetski, rupičasti izgled narančine kore nazivamo celulitom. Celulit se najčešće nakuplja u području podbratka, nadlaktica, struka, donjeg dijela trbuha, natkoljenica i unutarnjih strana koljena.

Kako će se masno tkivo rasporediti po tijelu određuju 2 faktora: nasljedni i prehrana:

  1. Nasljedni faktor određuje mjesto i broj masnih stanica koje se stvaraju do puberteta. Nakon toga njihov broj i raspored po tijelu je konačan.
  2. Prehrana djeluje na obujam masnih stanica (velike i nabujale su u pretilih ljudi, a u mršavih su neznatne). Ukoliko netko ima veći broj masnih stanica na bedrima, a manji na prsima, ta će osoba uvijek biti sklonija nakupljanju masnog tkiva u predjelu bedara.

Metodom liposukcije najbolje rezultate postižemo kod  osoba normalne tjelesne težine, koje nisu pretile, a imaju koncentrirane nakupine masnoga tkiva na određenim dijelovima tijela.

ŠTO SU LIPOSUKCIJA I HIDROLIPOSUKCIJA?

LIPOSUKCIJA je operativna metoda kojom se selektivno odstranjuje masno tkivo s dijelova tijela na kojima se prekomjerno nataložilo. Kroz malen rez na koži (0,5 cm) uvlači se cjevčica te se putem vakuuma usisava masno tkivo. Na taj su način masne stanice zauvijek uklonjene s tog mjesta.

HIDROLIPOSUKCIJA je danas najučinkovitija metoda liposukcije koju mi uspješno koristimo za uklanjanje masnog tkiva na različitim dijelovima tijela. Tijekom ovog zahvata se u operativno područje injicira fiziološka otopina, koja sadrži sredstvo za kontrakciju kapilara te se na taj način smanjuje udio krvi , a poveća  količina masnog tkiva u aspiriranom sadržaju.

Liposukcijom se kod žena najčešće odstranjuju nakupine masnog tkiva s područja tzv. „jahaćih hlača“, odnosno unutarnje i vanjske strane bedara i koljena te sa trbuha, dok se kod muškaraca ovim zahvatom najčešće uklanjaju nakupine masnog tkiva s područja trbuha i slabina.

PREDNOSTI LIPOSUKCIJE U NAŠOJ POLIKLINICI:

  • Bogato 30-godišnje iskustvo s ovim zahvatom
  • Rajko i dr. Dinko Tončić imaju izražen smisao za oblikovanje – što je iznimno važno kod izvođenja liposukcije
  • Maksimalna pažnja se posvećuje sigurnosti pacijenta
  • Sam zahvat nije bolan , jer nam, ovisno o potrebi, na raspolaganju stoji više vrsta anestezije
  • Rezultati su dugotrajni
  • Posvećujemo iznimnu pažnju ravnomjernom odstranjivanju masnih naslaga – bez pojave vidljivih neravnina ili udubina na površini kože
  • Pacijenti su vrlo zadovoljni tretmanom u našoj poliklinici

ŠTO JE BODY SHAPING ILI OBLIKOVANJE TIJELA?

Osim značajnije redukcije volumena i količine masnog tkiva s problematičnih područja metodom liposukcije, uz korištenje mikroinstrumenata, moguće je postići i površinsko, idealno oblikovanje tijela (tzv. body shaping ili body contouring). Dakle, vrlo tankim kanilama i preciznom površinskom tehnikom mogu se dobro oblikovati i ravne, stupaste noge u svom donjem dijelu (iznad gležnja), što je prije bilo nezamislivo.

Kod žena, ali i muškaraca, liposukcijom se vrlo često odstranjuje i masno tkivo s područja trbuha, struka i slabina, ali i podbratka i nadlaktica.

Najčešća pitanja i odgovori:

Cijena zahvata ovisi o postavljenoj indikaciji, a određuje se na pregledu i konzultacijama s našim kirurzima. Finalna cijena uključuje anesteziju, postoperativne kontrole i uklanjanje šavova.

Kako bismo procjenili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Tijekom pregleda također vršimo specifična mjerenja koja su nam potrebna za određivanje opsega zahvata i postizanje željenog rezultata.

Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam možete poslati i fotografije „problematičnih“ dijelova tijela kako bismo obavili za stručnu analizu. Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat.   

Pacijenti za liposukciju u Poliklinici dr. Tončić su stariji od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Liposukciju na tijelu najčešće izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijenti tijekom zahvata spavaju i sam zahvat je za pacijenta bezbolan.

Ukoliko je riječ o manjoj regiji koja se tretira ovim zahvatom, liposukciju izvodimo i u lokalnoj, lokalno potenciranoj te u spinalnoj anesteziji.

Korisni savjeti za naše pacijente

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Liposukcija nogu