×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je liposukcija nogu?

Liposukcijom nogu se kod žena najčešće odstranjuju nakupine masnih naslaga s područja tzv. “jahaćih hlača”, odnosno unutarnje i vanjske strane bedara i koljena.

Ovdje se često radi o genetski uvjetovanim, problematičnim područjima na kojima se nakupine masti ne mogu ukloniti samo pravilnom prehranom i tjelovježbom, već je nekad potrebno pomoć potražiti i u estetskoj kirurgiji.

Provjerenom, preciznom i sigurnom metodom poput liposukcije ili hidroliposukcije uklanja se višak masnoće nakupljene na određenom dijelu tijela, primjerice unutrašnjosti bedara te koljenima. Tijekom zahvata posebnu pažnju obraćamo na oblikovanje nogu.

INFORMACIJA

PRIJE ZAHVATA

Prije zahvata je iznimno važno s kirurgom raspraviti sve detalje zahvata, upoznati se s procesom oporavka te jasno definirati ciljeve zahvata. Tijekom konzultacija s odabranim kirurgom, trebali biste ga detaljno informirati o vlastitom zdravstvenom stanju, prethodnim operacijama, preboljelim i akutnim bolestima, alergijama i eventualnim farmakološkim terapijama.

Uzimanjem lijekova poput Andola i Aspirina, koji smanjuju gustoću krvi, povećava se rizik od jačeg krvarenja. Stoga je potrebno informirati liječnika o konzumaciji tih lijekova te ih prestati uzimati dva tjedna prije operacije.

Ovisno o površini tretiranih regija, zahvat traje u prosjeku između 45 minuta i 3 sata. Zahvat- liposukcija- izvodi se uglavnom u općoj anesteziji, dok se manji zahvati mogu obaviti u lokalnoj anesteziji.

 • Lynn

  Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

Estetska kirurgija nogu; liposukcija nogu prije i poslije zahvata – uklanjanje celulita

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

ESTETSKA KIRURGIJA NOGU: LIPOSUKCIJA CIJELIH NOGU ZA IDEALNO OBLIKOVANJE TIJELA I UKLANJANJE CELULITA

Liposukcija nogu je operativna metoda kojom se selektivno odstranjuje masno tkivo s dijelova tijela na kojima se prekomjerno nataložilo. Kroz malen rez na koži uvlači se cjevčica te se putem vakuuma usisava masno tkivo.
Zahvat se izvodi u općoj anesteziji. Rezultati liposukcije su trajni, a hidroliposukcija je do danas najučinkovitija metoda liposukcije, koju kirurzi u našoj poliklinici redovito i uspješno primjenjuju već 30 godina.

Kako biste ustvrdili jeste li i Vi kandidat za zahvat liposukcije, svakako bismo Vam savjetovali preliminarni konzultacijski pregled u našoj poliklinici. Naš će stručni tim procijeniti vašu indikaciju te vas detaljno informirati o zahvatu i procesu oporavka.

ŠTO JE CELULIT I KAKO NASTAJE?

Veće nakupine potkožnog, masnog tkiva, koje koži daju neestetski, rupičasti izgled narančine kore nazivamo celulitom. Celulit se najčešće nakuplja u području podbratka, nadlaktica, struka, donjeg dijela trbuha, natkoljenica i unutarnjih strana koljena.

Kako će se masne naslage rasporediti po tijelu određuju 2 faktora: genetika i prehrana.
Nasljedni faktor određuje mjesto i broj masnih stanica koje se stvaraju do puberteta. Nakon toga njihov broj i raspored po tijelu je konačan.

Prehrana djeluje na obujam masnih stanica (velike i nabujale su u pretilih ljudi, a u mršavih su neznatne). Ukoliko netko ima veći broj masnih stanica na bedrima, a manji na prsima, ta će osoba uvijek biti sklonija nakupljanju masnih naslaga u predjelu bedara.

Metodom liposukcije najbolje rezultate postižemo kod osoba normalne tjelesne težine, koje nisu pretile, a imaju koncentrirane nakupine masnoga tkiva na određenim dijelovima tijela. Hidroliposukcija je iznimno učinkovita metoda oblikovanja tijela i uklanjanja celulita sa različitih regija tijela.

PREDNOSTI LIPOSUKCIJE U NAŠOJ POLIKLINICI

 • Bogato 30-godišnje iskustvo u izvođenju ovog zahvata
 • Rajko i dr. Dinko Tončić imaju izražen smisao za oblikovanje – što je iznimno važno kod izvođenja liposukcije
 • Maksimalna pažnja se posvećuje sigurnosti pacijenta
 • Pacijenti nakon zahvata noće u klinici, pod nadzorom stručnog osoblja
 • Sam zahvat nije bolan, jer nam, ovisno o potrebi, na raspolaganju stoji više vrsta anestezije
 • Rezultati su dugotrajni
 • Posvećujemo iznimnu pažnju ravnomjernom odstranjivanju masnih naslaga – bez pojave vidljivih neravnina ili udubina na površini kože
 • Pacijenti su vrlo zadovoljni tretmanom u našoj poliklinici

ŠTO SU LIPOSUKCIJA I HIDROLIPOSUKCIJA?

Prije samog zahvata, važno se dobro i temeljito informirati o metodama izvođenja operacije.

Liposukcija je operativna metoda kojom se selektivno odstranjuje masno tkivo s određenih regija tijela na kojima se prekomjerno nataložilo.

Kroz malen rez na koži (0,5 cm) uvlači se cjevčica te se putem vakuuma usisava masno tkivo. Na taj su način masne stanice zauvijek uklonjene s tog mjesta.

Kirurška liposukcija smatra se najučinkovitijom metodom za uklanjanje celulita.

Hidroliposukcija je danas najučinkovitija metoda liposukcije koju mi uspješno koristimo za uklanjanje celulita na različitim dijelovima tijela.

Tijekom ovog zahvata u operativno područje se injicira fiziološka otopina, koja sadrži sredstvo za kontrakciju kapilara te se na taj način smanjuje udio krvi, a poveća količina masnog tkiva u aspiriranom sadržaju.
Liposukcijom se kod žena najčešće odstranjuju nakupine masnog tkiva s područja tzv. „jahaćih hlača“, odnosno unutarnje i vanjske strane bedara i koljena te sa trbuha, dok se kod muškaraca ovim zahvatom najčešće uklanjaju nakupine masnog tkiva s područja trbuha i slabina. Liposukcija je zahvat kojim se oblikuje silueta tijela, a ne korigira tjelesna težina.

ŠTO JE BODY SHAPING ILI OBLIKOVANJE TIJELA?

Osim značajnije redukcije volumena i količine masnog tkiva s problematičnih područja metodom liposukcije, uz korištenje mikroinstrumenata, moguće je postići i površinsko, idealno oblikovanje tijela (tzv. body shaping ili body contouring).

Dakle, vrlo tankim kanilama i preciznom površinskom tehnikom mogu se dobro oblikovati i ravne, stupaste noge u svom donjem dijelu (iznad gležnja), što je prije bilo nezamislivo.

Kod žena, ali i muškaraca, liposukcijom se vrlo često odstranjuje i masno tkivo s područja trbuha, struka i slabina, ali i podbratka i nadlaktica.

INFORMACIJA

NAKON ZAHVATA

Poslije zahvata poput opsežnijih liposukcija, pacijentu se savjetuje noćenje u poliklinici kako bi bio pod nadzorom našeg stručnog osoblja. Nakon noćenja, pacijenti se otpuštaju na kućnu njegu, na području Zagreba.
Tijekom prvih tjedan dana oporavka pacijentu se preporuča da što više miruje i da izbjegava svaki fizički napor.
Nekoliko tjedana nakon zahvata, pacijent mora nositi kompresivni steznik kako bi tretirana regija tijela što prije dobila konačni, željeni oblik.

LIPOSUKCIJA NOGU

PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Cijena zahvata ovisi o postavljenoj indikaciji, a određuje se na pregledu i konzultacijama s našim kirurzima. Finalna cijena uključuje anesteziju, postoperativne kontrole i uklanjanje šavova.

Obratite nam se s punim povjerenjem za sve dodatne informacije.

Kako bismo procijenili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije.
Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Tijekom pregleda također vršimo specifična mjerenja koja su nam potrebna za određivanje opsega zahvata i postizanje željenog rezultata.

Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam možete poslati i fotografije „problematičnih“ regija tijela kako bismo obavili stručnu analizu. Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat.

Pacijenti za liposukciju u Poliklinici dr. Tončić su stariji od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Liposukciju na tijelu najčešće izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijenti tijekom zahvata spavaju i sam zahvat je za pacijenta bezbolan.

Ukoliko je riječ o manjoj regiji koja se tretira ovim zahvatom, liposukciju izvodimo i u lokalnoj, lokalno potenciranoj te u spinalnoj anesteziji.

Neposredan oporavak od liposukcije u prosjeku traje od nekoliko dana do dva tjedna. Konačni rezultat je vidljiv nakon nekoliko tjedana, do 2 mjeseca. Ukoliko pacijent ne radi fizički naporan posao, može se vratiti na posao već nakon 2 tjedna, kada se može vratiti svojim normalnim aktivnostima.

Tijekom perioda oporavka, ali ne odmah poslije zahvata, pacijentima se preporučuje i primjena limfne drenaže koja svakako može pospješiti oporavak.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider