×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

OPERACIJA GRUDI

Zadovoljstvo vlastitim izgledom neizostavan je čimbenik samopouzdanja pa je stoga iznimno važno da se u svojoj koži osjećamo dobro i ugodno, ponekad i uz malu pomoć estetske kirurgije.

Operacija grudi (povećanje grudi) jedan je od najpopularnijih zahvata koje nudi estetska kirurgija. Operacijom grudi nastoji se postići pune i lijepe grudi prirodnog izgleda.

Povećanje dojki naglašava ženstvenost i ima za cilj uklanjanje prijašnjih nedostatke poput asimetrije, nerazvijenih grudi, korekciju dojke nakon mastektomije ili praznih grudi nakon poroda i dojenja, stoga ne čudi da je augmentacijska mamoplastika jedan od najpopularnijih zahvata na tijelu.

Iako je riječ o tehnički jednostavnijem kirurškom zahvatu, za postizanje lijepih i skladnih grudi prirodnog izgleda, operacija povećanja grudi od estetskog kirurga iziskuje smisao za oblikovanje i proporcije, razumijevanje želja pacijentice i uvažavanje anatomskih karakteristika kao što su oblik grudi i postojeća količina tkiva dojke.

Upravo zato, u našoj poliklinici pažljivo slušamo Vaše želje i zajednički odabiremo idealnu veličinu i tip implantata za Vaš individualni slučaj.

Povećanje vaših grudi svakako je dugoročno ulaganje u vlastiti izgled i samopouzdanje.

INFORMACIJA

VIŠE OD 25 GODINA ISKUSTVA S OPERACIJOM POVEĆANJA GRUDI

Prilikom augmentacije grudi, naši se kirurzi oslanjaju na svoje dugogodišnje kirurško iskustvo te na svoj osjećaj za umjetnost i oblikovanje. Osim iskustva i istančanog smisla za estetiku, iznimno je važan i ispravan izbor implantata te pozicija implantata; hoće li se ugrađivati ispod mišića ili ispod žlijezde.

Stručnost i iskustvo operatera posebno dolaze do izražaja prilikom predoperativnog crteža i odabira implantata za povećanje vaših grudi. Iznimno važno je dobro procijeniti veličinu i oblik implantata koji se ugrađuje ispod mišića ili žlijezde te je stoga potrebno sve te elemente dobro raspraviti prije operacije.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 105 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić o operaciji augmentacije grudi

U našoj poliklinici posvetit ćemo Vam punu pažnju i saslušati Vaše želje, zajedno odabrati veličine implantata te kiruršku tehniku za najbolje rezultate povećanja grudi u Vašem slučaju.

Za estetsku kirurgiju, koja danas raspolaže većim brojem vrlo efikasnih kirurških tehnika kao i izuzetno kvalitetnim implantatima različitih proizvođač, korekcija nerazvijenih ili asimetričnih grudi relativno je jednostavna i sigurna operacija koja više ne mora biti neostvareni san i u konačnici predstavlja dugoročno ulaganje u kvalitetu života.

KOJE SU NAJČEŠĆE INDIKACIJE ZA AUGMENTACIJU GRUDI U POLIKLINICI DR. TONČIĆ?

Operativne indikacije za povećanje dojki su mnogobrojne i raznovrsne; od malenih i nerazvijenih grudi, različitih asimetrija grudi, urođenih anomalija grudi do rekonstruktivne kirurgije grudi. Povećanje dojki može istovremeno biti estetski i funkcionalan zahvat.

Najčešći motiv za povećanje dojki su male i nerazvijene grudi koje se kirurški korigiraju ugradnjom silikonskih implantata (punjenih silikonskim gelom), u skladu s anatomskim karakteristikama i željama pacijentice.
Estetska operacija dojki obavlja se i u slučajevima asimetričnih dojki, u kojima se količina tkiva dojke razlikuje između lijeve i desne dojke. Nedostatak tkiva dojke nadomješta se ugradnjom silikonskih implantata u jednu ili pak obje dojke.

U sklopu rekonstrukcije dojke nerijetko se žene odlučuju na zahvat povećanja grudi. Prilikom rekonstrukcije dojki odstranjuje se tkivo dojke, koža, ali i dio grudnog mišića. Operacija dojke nakon mastektomije (rekonstrukcija dojke) je istovremeno funkcionalna i estetska. Dojke tada gube svoj prirodan izgled; uočljiv je nedostatak tkiva, pa se sve veći broj žena odlučuje na povećanje iz estetskih razloga.

Često nam se javljaju žene kojima je lijepa forma i punoća grudi u gornjem dijelu nestala nakon trudnoće i dojenja (perioda u kojem buja žljezdano tkivo dojke), kako bi im se augmentacijom vratio inicijalni izgled punih grudi i viši profil poprsja.

U takvim se slučajevima može kombinirati povećanje i podizanje grudi u istom zahvatu. Podizanje grudi je zahvat kojim se grudi, sa ili bez implantata, vraćaju u viši položaj. Povećanje u kombinaciji s podizanjem grudi postiže se potpuno novi izgled dojke.

Podizanje grudi nerijetko uključuje i implantate, ako postojeće tkivo dojke nije dostatno za postizanje željenog rezultata.

PREDNOSTI OPERACIJE POVEĆANJA GRUDI U NAŠOJ POLIKLINICI

 • 25 godina iskustva u povećanju grudi
 • Odabir najboljih implantata za postizanje optimalnih rezultata; grudi punog volumena I prirodnog izgleda
 • Kirurzi s istančanim smislom za estetiku I detalje
 • Brz oporavak

KAKO ODABIREMO NAJBOLJE IMPLANTATE ZA SVAKU INDIVIDUALNU SITUACIJU?

Prilikom odabira implantata, doktori Rajko i Dinko Tončić posebnu pažnju posvećuju željama pacijentica.
Pažljivo će saslušati želje pacijentice te će, oslanjajući se na svoje dugogodišnje iskustvo u operacijama grudi, izabrati optimalnu veličinu i oblik implantata kako bi povećanje grudi bilo skladno i razmjerno figuri.
Implantat može biti ugrađen ispod mišića ili pak ispod žlijezde tj. žljezdanog tkiva, ovisno o početnoj situaciji i preoperativnim ciljevima.

Implantati punjeni silikonskim gelom su mekani te su vrlo prirodni na dodir, jer je konzistencija silikonskog punjenja nalik na tkivo dojke. Silikonski su implantati iznimno otporni i izdržljivi pa je stoga puknuće implantata iznimno rijetka pojava.

Od izuzetne je važnosti detaljno raspraviti koji se oblik želi postići; pacijentica može birati veličinu, oblik i projekciju implantata, u skladu sa željenim rezultatom.

Kod većine zahvata augmentacije u našoj klinici koristimo okrugle implantate, jer (temeljem dugogodišnjeg iskustva) pokazalo se da se njima postižu najbolji i najprirodniji rezultati, ali po želji pacijentica zahvat operacije grudi mogu se obaviti s implantatima u obliku suze tj. anatomskim implantatima.

Stoga za estetsku operaciju grudi u našoj poliklinici koristimo silikonske implantate najboljih svjetskih proizvođača, najnovije generacije i visoke kvalitete. Koristimo isključivo implantate francuske tvrtke Eurosilicone, koji su provjereni te imaju odgovarajuće certifikate za sigurnost pacijentica. Povećanje grudi u našoj se klinici izvodi rutinski i s mnogo uspjeha.

Nakon zahvata, pacijentica dobiva certifikat za implantate koji su ugrađeni.

KIRURŠKI REZ KOD POVEĆANJA GRUDI

Kirurški rez kod operacije povećanja grudi izvodi se pazušnoj jami, oko donjeg ruba bradavice ili ispod grudi, bez ikakvih ožiljaka na gornjem dijelu dojke. Obzirom na ove lokacije reza, ožiljak se nakon ovog operativnog zahvata ne vidi.

Nakon povećanja pacijenticama savjetujemo da grudi ne izlažu suncu u razdoblju od 12 mjeseci nakon operacije, kako bi ožiljak dobro zacijelio i bio što manje vidljiv.

POVEĆANJE GRUDI

PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Cijena operacije augmentacije grudi se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije, odabira operativne tehnike i vrste implantata za željene rezultate.

Važno je napomenuti da cijena augmentacije grudi u našoj poliklinici uključuje anesteziju, odabrane implantate i sve postoperativne kontrole te skidanje šavova.
Povećanje grudi iznimno je učinkovita operacija čiji su rezultati vidljivi odmah, a implantate koji se ugrađuju potrebno je mijenjati svakih 10 do 15 godina.

Povećanje grudi jedna je od najčešće izvođenih operacija u našoj klinici. Kako bismo procijenili jeste li upravo Vi dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i predoperativne konzultacije.
Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija.

Tijekom pregleda također biramo veličinu i oblik implantata i najbolju metodu za postizanje željenog rezultata.
Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam pošaljite i fotografije Vaših grudi za stručnu analizu. Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila ili telefonski dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane za zahvat.

Žene koje su idealni kandidati za povećanje grudi ili bilo koji drugi tip operacije grudi u Poliklinici dr. Tončić su one starije od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koje su detaljno odgovorile na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Augmentaciju grudi izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskih anesteziologa. Dakle, pacijentica za vrijeme zahvata spava i zahvat je za pacijenticu bezbolan.

U poliklinici pacijentica boravi 12 sati: 1 sat traje predoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Nakon povećanja grudi, pacijenticu upućujemo na kućnu njegu na području Zagreba.

Pacijentica bez poteškoća može dojiti dijete, a dojka je dostupna svim medicinskim pretragama (UZV, mamografija, MR), jer se implantat nalazi ispod mliječne žlijezde ili ispod prsnog mišića.

Potrebno je ukloniti predrasude da silikonski implantati izazivaju pojavu karcinoma dojke. Nikada nešto slično nije dokazano i objavljeno u ozbiljnoj medicinskoj literaturi.

Silikon ima široku primjenu u medicini i smatra se dosad najboljim materijalom za izradu raznovrsnih implantata koji se ugrađuju u ljudsko tijelo, jer ga ljudski organizam izuzetno dobro podnosi. Osim toga, svojom teksturom najviše je nalik na prirodno tkivo dojke.

Od silikona se izrađuju umjetni srčani zalisci, pace-maker, kreme za kožu, dječje dudice, sredstva za podmazivanje injekcija i slično. Još nitko, tko se služi tim pomagalima, do sada nije izrazio bojazan za zdravlje pacijenata.

Operaciju augmentacije grudi silikonskim implantatima, koja se počela izvoditi u ranim 60- tim godinama, ubrajamo u najmlađe zahvate estetske kirurgije. Od tada do danas, milijunima žena su ugrađeni silikonski implantati te su moguće reakcije na implantat vrlo dobro ispitane i dokumentirane.

Moguća je blaga reakcija organizma na implantat, kao strano tijelo što u konačnici rezultira stvaranjem tanke ovojnice oko implantata kao prirodne barijere prema implantatu, poznatije i kao kapsularna kontrakcija koja se manifestira kao tvrdoća grudi, promjena oblika te povremena, mjestimična bol i nelagoda.

Kako bi se smanjila kapsularna kontrakcija, tj. kapsule oko implantata, koriste se teksturirani implantati koji svojom površinom stvaraju trenje između implantata i okolnog tkiva.

Izuzetno su rijetke reakcije odbacivanja, koje se manifestiraju u obliku teških upalnih reakcija ili jače izražene kapsule koja vidljivo deformira oblik grudi.

Boravak u Zagrebu koji preporučujemo nakon operacije povećanja grudi iznosi 8 dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.

Radi sigurnosti naših pacijentica te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijentica u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijentice pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijentice i na dobar ishod operacije.

Put i smještaj u Zagrebu možemo organizirati našim pacijenticama koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske. Svim pacijenticama koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider