VELIČINA = PROFIL?

Kada govorimo o povećanju grudi silikonskim implantatima, najčešće se raspravlja o veličini i obliku implantata, no postoji još jedna veoma bitna komponenta – profil implantata.

 

Što je profil implantata?

Profil implantata određuje projekciju samog implantata, odnosno koliku će projekciju od prsnog koša prema naprijed dojka imati u uspravnom položaju. Implantati jednakakog volumena u ml ili cc (veličina implantata) mogu dati drugačiji rezultat i izgled grudi, ovisno o profilu, tj. širini baze implantata. Ako je baza implantata manja, projekcija dojke će biti veća u odnosu na onaj implantat s širom bazom.

Većina silikonskih implantata dolaze u nekoliko profila – niski (low profile), umjereni (moderate profile/ moderate plus profile), visoki (high profile) i vrlo visoki (ultra-high profile). 

Niski profil (low profile) - Implantati niskog profila su plošnijeg izgleda te minimalno pridonose projekciji dojke. Ovakav tip implantata idealan je za žene šireg prsnog koša.

Umjereni profil (moderate profile) – Implantati umjerenog profila grudima daju najprirodniji izgled. Samo ime govori da ovaj tip profila ima veću projekciju od implantata niskog profila, ali opet manju od implantata visokog profila. Ovakav tip implantata idealan je za žene s manjim i užim prsnim košem.

Visoki profil (high profile) – Ovakva vrsta implantata je vrlo uska u svojoj bazi kako bi maksimalno pridonjela projekciji grudi. Implantati visoke projekcije rezultiraju najpunijim i najokruglijim grudima, što na nekim pacijenticama izgleda manje prirodno. Ipak, ovaj tip profila zna često biti idealan za sitne žene s uskim prsnim košem.

 Prilikom konzultacija za povećanje grudi, kirurg mjeri nekoliko parametara Vašeg tijela te prema mjerenjima, Vašoj konstituciji i željama savjetuje najbolju vrstu implantata - veličinom, oblikom i profilom - za Vas .

 

AUTOR TEKSTA:

dr. Dinko Tončić

Više o doktoru › 

Kao specijalist otorinolaringologije i kirurg glave i vrata započinje svoj profesionalni rad 2006. godine u sklopu privatne ordinacije za estetsku kirurgiju. Redovitim sudjelovanjem na hrvatskim i međunarodnim stručnim skupovima, kao polaznik i predavač, aktivno širi svoje znanje u području estetske kirurgije te u području nekirurških tretmana pomlađivanja i rejuvenacije. Njegovo znanje i iskustvo u operativnim zahvatima lica i tijela, s preko 3000 obavljenih operacija, kao i individualni pristup svakom pacijentu, jedni su od ključnih razloga zašto mu pacijenti poklanjaju svoje povjerenje te se rado vraćaju na tretmane i zahvate.

Zavirite u galeriju naših fotografije prije i poslije zahvata povećanja grudi silikonskim implantatima!

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Projekcija silikonskih implantata