×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

lifting vrata i lica

Kompletan lifting lica i vrata estetski je zahvat kojim se zateže opuštena i viseća koža na licu i vratu.

Pacijentu ovaj zahvat pruža višestruku dobrobit, jer se s područja lica i vrata uklanja viseća koža, a lice poprima svježiji i mlađi izgled. Operacija liftinga lica i vrata se najčešće izvodi kod osoba zrelije životne dobi s viškom kože na srednjem i donjem dijelu lica te na vratu.

Rezultat koji postižemo u okviru naše poliklinike u Zagrebu je prirodan izgled lica bez vidljivih ožiljaka ili tragova operacije. Pacijenti izgledaju mlađe, svježije i odmornije a rezultati zahvata traju 10-tak godina.

INFORMACIJA

30 GODINA ISKUSTVA S OPERACIJOM ZATEZANJA LICA I VRATA

Lifting lica i vrata je najzahtjevniji zahvat estetske kirurgije, koji od estetskog kirurga zahtijeva veliko iskustvo i vještinu.

Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić su usavršili operaciju faceliftinga tijekom dugogodišnjeg rada. Ovu operaciju, kao i sve ostale kirurške zahvate, izvode izuzetno oprezno i poštedno, posvećujući posebnu pažnju detaljima.

Lifting lica i vrata prije i poslije zahvata

Ocijenjeno 4.8/5 na temelju 81 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

KAKAV JE REZULTAT OPERACIJE ZATEZANJA LICA I VRATA U POLIKLINICI DR. TONČIĆ?

 • Lice mlađeg, prirodnog izgleda
 • Optimalno zategnuta koža - bez suvišne kože ili previše zategnute kože s efektom maske
 • Očuvana mimika lica
 • Bez vidljivih ožiljaka i bez tragova operacije
 • S učinkom pomlađivanja 10-tak godina

Uspješan face lifting očituje se u licu prirodnog izgleda, koje odiše svježinom, bez suvišne i opuštene kože, s prirodnom i dobro očuvanom mimikom.

Prilikom liftinga lica, estetski kirurg mora obratiti posebnu pažnju na stupanj zategnutosti kože, jer prekomjerno zatezanje kože može rezultirati tzv. „efektom maske“, gdje je mimika lica u većoj ili manjoj mjeri oslabljena te licu daje umjetan , tj. „operirani“ izgled. Drugu krajnost predstavlja preslabo zatezanje kože lica i vrata, koje rezultira slabim efektom liftinga lica.

Osnovna filozofija Dr. Rajka i dr. Dinka Tončića i njihovog kirurškog tima je da se postigne što prirodniji izgled uz dobro i odmjereno zatezanje kože lica i vrata koje će licu dati potrebnu svježinu, a zadržati prirodnu mimiku.

Ovakav stupanj zatezanja kože lica i vrata zahtjeva veliko kirurško iskustvo i vještinu prilikom samog postupka.

Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić imaju osobine i vještine koje posjeduju vrhunski svjetski stručnjaci za operacije liftinga lica i vrata

Poznavanje i primjena preciznih i zahtjevnih kirurških tehnika na licu i vratu

Smisao za oblikovanje

Oko za detalje i osjećaj za proporcije

OSNOVNI TIPOVI LIFTINGA LICA

Postoji nekoliko tipova liftinga lica koji se razlikuju po opsegu i po regijama koje obuhvaćaju.

 1. LIFTING LICA I VRATA (KOMPLETNI LIFTING LICA ILI FULL FACE LIFT)
 2. MINI LIFTING ILI S-LIFTING
 3. LIFTING ČELA

LIFITING LICA I VRATA

PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Dob koja se smatra pogodnom za izvođenje faceliftinga kod najvećeg broja osoba je između 40-te i 60-te godine života. Budući da se proces starenja na svakome od nas individualno očituje, tako je i starosna dob optimalna za izvođenje liftinga lica za pojedine osobe različita.

Kompletni lifting lica i vrata je najčešće indiciran kod pacijenata zrelije životne dobi, kod kojih do izražaja dolazi opuštena koža u području srednjeg dijela lica, vrećice i višak kože u području donje čeljusti te višak kože u području vrata.

Kao prvi i najuočljiviji znak istaknuli bismo gubljenje jasne linije donje vilice, što je praćeno formiranjem jastučića i podbratka te gubljenjem čvrste granice između donje vilice i vrata. Upravo jasna linija donje vilice daje licu čvrst obris i mladenački izgled.

Sljedeći je znak produbljivanje nazolabijalnih bora (bore između nosa i kuteva usana), kao i spuštanje kuteva usana prema dolje, što licu daje izraz nezadovoljstva.

Znakovi starenja koji se formiraju oko očiju su: vrećice ispod očiju, spušteni gornji kapci te spušten vanjski očni kut. Oni se mogu ukloniti dodatnim zahvatom, operacijom očnih kapaka –blefaroplastikom.

Naborano čelo i spuštene obrve uklanjaju se operacijom podizanja čela. Lifting čela i blefaroplastika su dvije zasebne operacije, koje se mogu izvesti istovremeno s face liftingom ili pak kao poseban kirurški zahvat.

Dubinski facelifting ili SMAS lift je novija kirurška tehnika koja se koristi prilikom ove operacije. Izvodi se unatrag 30-tak godina. Ovaj je estetski zahvat tehnički nešto zahtjevniji, ali je zato njegov učinak izvanredan.

Na temelju dugogodišnjeg iskustva dr. Tončića i njegovog kirurškog tima, našim pacijentima preporučujemo te najčešće i izvodimo dubinski face lifting ili SMAS lift. Tim se estetskim zahvatom ne zateže samo koža lica, već se i mišići lica podižu u prvobitnu poziciju. Lice time dobiva prirodni izgled, a učinak pomlađivanja je optimalan i daleko trajniji nego kod klasičnog face liftinga.

Trajnost face liftinga ovisi o operativnoj tehnici (SMAS lift ili klasični lifting), iskustvu i vještini estetskog kirurga te o individualnim osobinama pacijenta (dob, kvaliteta kože i potkožnog tkiva).

Kod dubinskog face liftinga učinak je trajniji (10-tak godina). Operacija liftinga lica se može ponoviti do 3 puta.

Uz lifting lica se može kombinirati još i niz drugih estetskih zahvata koji svi zajedno mogu značajno doprinijeti poboljšanju izgleda pacijenta.

Uz lifting lica se istovremeno mogu vrlo uspješno kombinirati čeoni liftingkorekcija gornjih i donjih kapaka, te dermoabrazija gornje i donje usne, kako bi se ublažile bore koje se često javljaju u području usana.

Nadalje, tu su tretmani filerima na bazi hijaluronske kiseline, zatim tretmani botulinom toksinom te duboki, medicinski kemijski peeling lica.

U periodu oporavka od operacije našim pacijentima možemo preporučiti i kompletan stomatološki tretman, čime se postiže efekt potpunog make-overa.

Naša je namjera da na kraju cijelog procesa postignemo mladenački i svjež izgled lica, bez značajnog viška kože u području lica i vrata, s prirodnom mimikom, otvorenim očima, i osmjehom kao odrazom samopouzdanja. 

Navedeni se estetski zahvati mogu izvoditi istovremeno s liftingom lica, odnosno tijekom procesa oporavka ili u potpunosti odvojeno.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  • Lynn

   Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

  Poliklinika dr. Tončić

  Mlinovi ul. 159a, 10000, Zagreb, Croatia

  01 461 8888

  Poštanski Brojevi

  10000, 10010, 10020, 10040, 10090, 10110

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider