×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

lifting vrata i lica

Kompletan lifting lica i vrata estetski je zahvat kojim se zateže opuštena i viseća koža na licu i vratu.

Pacijentu ovaj zahvat pruža višestruku dobrobit, jer se s područja lica i vrata uklanja viseća koža, a lice poprima svježiji i mlađi izgled. Operacija liftinga lica i vrata se najčešće izvodi kod osoba zrelije životne dobi s viškom kože na srednjem i donjem dijelu lica te na vratu.

Rezultat koji postižemo u okviru naše poliklinike u Zagrebu je prirodan izgled lica bez vidljivih ožiljaka ili tragova operacije. Pacijenti izgledaju mlađe, svježije i odmornije a rezultati zahvata traju 10-tak godina.

INFORMACIJA

30 GODINA ISKUSTVA S OPERACIJOM ZATEZANJA LICA I VRATA

Lifting lica i vrata je najzahtjevniji zahvat estetske kirurgije, koji od estetskog kirurga zahtijeva veliko iskustvo i vještinu.

Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić su usavršili operaciju face liftinga tijekom dugogodišnjeg rada. Ovu operaciju, kao i sve ostale kirurške zahvate, izvode izuzetno oprezno i poštedno, posvećujući posebnu pažnju detaljima.

Lifting lica i vrata prije i poslije zahvata

Ocijenjeno 4.8/5 na temelju 81 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

KAKAV JE REZULTAT OPERACIJE ZATEZANJA LICA I VRATA U POLIKLINICI DR. TONČIĆ?

 • Lice mlađeg, prirodnog izgleda
 • Optimalno zategnuta koža - bez suvišne kože ili previše zategnute kože s efektom maske
 • Očuvana mimika lica
 • Bez vidljivih ožiljaka i bez tragova operacije
 • S učinkom pomlađivanja 10-tak godina

Uspješan face lifting očituje se u licu prirodnog izgleda, koje odiše svježinom, bez suvišne i opuštene kože, s prirodnom i dobro očuvanom mimikom.

Prilikom liftinga lica, estetski kirurg mora obratiti posebnu pažnju na stupanj zategnutosti kože, jer prekomjerno zatezanje kože može rezultirati tzv. „efektom maske“, gdje je mimika lica u većoj ili manjoj mjeri oslabljena te licu daje umjetan , tj. „operirani“ izgled. Drugu krajnost predstavlja preslabo zatezanje kože lica i vrata, koje rezultira slabim efektom liftinga lica.

Osnovna filozofija Dr. Rajka i dr. Dinka Tončića i njihovog kirurškog tima je da se postigne što prirodniji izgled uz dobro i odmjereno zatezanje kože lica i vrata koje će licu dati potrebnu svježinu, a zadržati prirodnu mimiku.

Ovakav stupanj zatezanja kože lica i vrata zahtjeva veliko kirurško iskustvo i vještinu prilikom samog postupka.

Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić imaju osobine i vještine koje posjeduju vrhunski svjetski stručnjaci za operacije liftinga lica i vrata

Poznavanje i primjena preciznih i zahtjevnih kirurških tehnika na licu i vratu

Smisao za oblikovanje

Oko za detalje i osjećaj za proporcije

OSNOVNI TIPOVI LIFTINGA LICA

Postoji nekoliko tipova liftinga lica koji se razlikuju po opsegu i po regijama koje obuhvaćaju.

 1. LIFTING LICA I VRATA (KOMPLETNI LIFTING LICA ILI FULL FACE LIFT)
 2. MINI LIFTING ILI S-LIFTING
 3. LIFTING ČELA
LIFITING LICA I VRATA

PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Dob koja se smatra pogodnom za izvođenje face liftinga kod najvećeg broja osoba je između 40-te i 60-te godine života. Budući da se proces starenja na svakome od nas individualno očituje, tako je i starosna dob optimalna za izvođenje liftinga lica za pojedine osobe različita.

Kompletni lifting lica i vrata je najčešće indiciran kod pacijenata zrelije životne dobi, kod kojih do izražaja dolazi opuštena koža u području srednjeg dijela lica, vrećice i višak kože u području donje čeljusti te višak kože u području vrata.

Kao prvi i najuočljiviji znak istaknuli bismo gubljenje jasne linije donje vilice, što je praćeno formiranjem jastučića i podbratka te gubljenjem čvrste granice između donje vilice i vrata. Upravo jasna linija donje vilice daje licu čvrst obris i mladenački izgled.

Sljedeći je znak produbljivanje nazolabijalnih bora (bore između nosa i kuteva usana), kao i spuštanje kuteva usana prema dolje, što licu daje izraz nezadovoljstva.

Znakovi starenja koji se formiraju oko očiju su: vrećice ispod očiju, spušteni gornji kapci te spušten vanjski očni kut. Oni se mogu ukloniti dodatnim zahvatom, operacijom očnih kapaka –blefaroplastikom.

Naborano čelo i spuštene obrve uklanjaju se operacijom podizanja čela. Lifting čela i blefaroplastika su dvije zasebne operacije, koje se mogu izvesti istovremeno s face liftingom ili pak kao poseban kirurški zahvat.

Dubinski face lifting ili SMAS lift je novija kirurška tehnika koja se koristi prilikom ove operacije. Izvodi se unatrag 30-tak godina. Ovaj je estetski zahvat tehnički nešto zahtjevniji, ali je zato njegov učinak izvanredan.

Na temelju dugogodišnjeg iskustva dr. Tončića i njegovog kirurškog tima, našim pacijentima preporučujemo te najčešće i izvodimo dubinski face lifting ili SMAS lift. Tim se estetskim zahvatom ne zateže samo koža lica, već se i mišići lica podižu u prvobitnu poziciju. Lice time dobiva prirodni izgled, a učinak pomlađivanja je optimalan i daleko trajniji nego kod klasičnog face liftinga.

Trajnost face liftinga ovisi o operativnoj tehnici (SMAS lift ili klasični lifting), iskustvu i vještini estetskog kirurga te o individualnim osobinama pacijenta (dob, kvaliteta kože i potkožnog tkiva).

Kod dubinskog face liftinga učinak je trajniji (10-tak godina). Operacija liftinga lica se može ponoviti do 3 puta.

Uz lifting lica se može kombinirati još i niz drugih estetskih zahvata koji svi zajedno mogu značajno doprinijeti poboljšanju izgleda pacijenta.

Uz lifting lica se istovremeno mogu vrlo uspješno kombinirati čeoni liftingkorekcija gornjih i donjih kapaka, te dermoabrazija gornje i donje usne, kako bi se ublažile bore koje se često javljaju u području usana.

Nadalje, tu su tretmani filerima na bazi hijaluronske kiseline, zatim tretmani botulinom toksinom te duboki, medicinski kemijski peeling lica.

U periodu oporavka od operacije našim pacijentima možemo preporučiti i kompletan stomatološki tretman, čime se postiže efekt potpunog make-overa.

Naša je namjera da na kraju cijelog procesa postignemo mladenački i svjež izgled lica, bez značajnog viška kože u području lica i vrata, s prirodnom mimikom, otvorenim očima, i osmjehom kao odrazom samopouzdanja. 

Navedeni se estetski zahvati mogu izvoditi istovremeno s liftingom lica, odnosno tijekom procesa oporavka ili u potpunosti odvojeno.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  • Lynn

   Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider