×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je blefaroplastika?

Blefaroplastika je estetska operacija kojom uklanjamo višak kože s područja gornjih i donjih kapaka te masno tkivo s područja donjih kapaka.

Nakon blefaroplastike osobe izgledaju mlađe, odmornije i svježije. Korekcija očnih kapaka je vrlo efektan zahvat koji donosi uočljive rezultate pomlađivanja i uljepšavanja kod osoba svih dobi. Uklanjanje viška kože i podizanje kapaka otvara pogled, a prirodna ljepota očiju dolazi do izražaja.

INFORMACIJA

...više od 1000 uspješno izvedenih korekcija gornjih i donjih kapaka

Riješite se masnih jastučića i umornog izgleda

 • Lynn

  Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

Estetska kirurgija kapaka blefaroplastika - operacija gornjih i donjih kapaka prije i poslije zahvata

Ocijenjeno 4.8/5 na temelju 83 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

USAVRŠENE METODE ESTETSKE OPERACIJE ZA TRAJNE REZULTATE BEZ OŽILJAKA

Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić posebnu pažnju posvećuju tome da nakon korekcija očnih kapaka na koži ne ostaju vidljivi nabori ili ožiljci, već besprijekorni i trajni rezultati. Stoga u našoj poliklinici koristimo radio-frekvencijsku metodu za izvođenje preciznog kirurškog reza bez oštećenja okolnog tkiva i specijalne kirurške konce kako nakon zahvata ne bi ostali vidljivi tragovi.

Operacija gornjih kapaka

Tijekom godina, posebice kod ljudi koji s određenom genetskom predispozicijom, koža gornjih kapaka počinje se opuštati i spuštati na oko. Mnogim osobama ovo predstavlja velik estetski problem, pošto osoba djeluje konstantno umorno i iscrpljeno, ženama onemogućuje nanošenje šminka na vjeđe, ali i funkcionalan problem, jer sužava vidno polje i umara oko. Estetska kirurgija u ovakvin slučajevima nudi vrlo efikasno rješenje estetskih i funkcionalnih problema u smislu korekcije očnih kapaka - blefaroplastika. Zatezanje i podizanje kapaka otvara oko te daje licu svjež, odmoran i mladenački izgled.

Korekcija očnih kapaka (blefaroplastika) odnosi se samo na uklanjanje kože s gornjih kapaka, ali ne i na bore oko očiju, koje se vrlo uspješno mogu korigirati nekirurškim tretmanima, prije svega aplikacijom botulinum toksina te filera. Kod nekih pacijenata je, radi specifičnog tipa anatomije, orbitalni luk oka spušten te je položaj obrve nešto niži. Takva anatomija često odaje dojam i spuštenih kapaka. U ovim slučajevima se aplikacijom botulinum toksina podiže obrva, a često se koristi i za podizanje kapaka.

Operacija korekcije kapaka obično se izvodi u lokalno-potenciranoj anesteziji. Oporavak od operacija očnih kapaka traje sedam dana.

Blefaroplastika donjih kapaka

Masni jastučići ispod očiju uzrokuju umoran izgled te kod osobe stvaraju osjećaj težine u tom području. Kod osoba kojima se, što zbog godina, a što zbog genetike, na donjim kapcima stvaraju nakupine masnog tkiva ili se koža u području donjih kapaka opustila, indicira se korekcija očnih kapaka blefaroplastika. Vrećice ispod očiju, odnosno višak kože i masnog tkiva kirurški se uklanja kroz malen rez uz rub same donje vjeđe, gdje kod estetskog kirurga dolazi do izražaja smisao za estetiku i pravu mjeru. Rez se zatim šiva finim koncem po principima estetske kirurgije.

Operacija korekcije kapaka obično se izvodi u lokalno-potenciranoj anesteziji. Oporavak od operacija očnih kapaka traje sedam do deset dana.

PREDNOSTI ESTETSKE OPERACIJE OČNIH KAPAKA U NAŠOJ POLIKLINICI:

SAKRIVENI KIRURŠKI REZ: primjenom tehnologije radio-frekvencije prilikom korekcija očnih kapaka vršimo optimalan kirurški rez koji je sakriven u prirodnim naborima kože

BEZ TRAGOVA ŠIVANJA

tijekom operacija kapaka koristimo kirurški konac, tanak poput ljudske kose, koji stavljamo ispod nivoa kože pa nema vidljivih ubodnih mjesta

UBRZANI OPORAVAK NAKON ZAHVATA

korekcija kapaka uz minimalno invazivan pristup omogućuje brzi oporavak pacijenta

TRAJNI REZULTATI

rezultati operacija kapaka su trajni, što se ne može postići nikakvim kozmetičkim tretmanima ili masažama

PREKO 30 GODINA ISKUSTVA

VIŠE OD 1000 ZADOVOLJNIH PACIJENATA S OPERACIJOM KAPAKA

Pogledajte video

TIJEK OPERACIJA KAPAKA

Prilikom preoperativne pripreme pažljivo izvodimo crtež na kapcima kako bi se odstranila optimalna količina kože i masnih jastučića. Tijekom ovog, iznimno važnog dijela cjelokupnog zahvata, do izražaja dolazi smisao estetskog kirurga za oblikovanje i proporcije. Nakon preoperativne pripreme, višak kože i masnog tkiva precizno odstranjujemo prema izmjerenom i ucrtanom obliku.

Korekcija kapaka blefaroplastika se izvodi u lokalnoj ili lokalno potenciranoj anesteziji što znači da pacijent tijekom zahvata spava, a zahvat je za pacijenta bezbolan.

U poliklinici Tončić pacijent boravi oko 6 sati: 1 sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

OPORAVAK I POVRATAK NA POSAO NAKON ZAHVATA BLEFAROPLASTIKA

Postoperativni oporavak je individualan nakon korekcije očnih kapaka te traje oko tjedan dana.

Kod korekcije gornjih kapaka šavovi se odstranjuju peti postoperativni dan, a u slučaju operacije donjih kapaka sedmi dan od operacije. Desetak dana nakon zahvata pacijent je sposoban za povratak svakodnevnim aktivnostima.

POSTIGNITE POTPUNI EFEKT

 • blefaroplastika – uklanjanje suvišne kože i masnih nakupina u području gornjih i donjih kapaka
 • kemijski peeling – zatezanje donjih kapaka i uklanjanje sitnih borica
 • dermabrazija – uklanjanje vertikalnih bora oko usana (tzv. pušačke bore)
 • botulinum toksinum – ublažavanje bora oko očiju i na čelu, podizanje kapaka i obrva
 • fileri na bazi hijaluronske kiseline – popunjavanje dubljih bora, dodavanje volumena usnama i u području obraza
 • PRP – poboljšanje strukture kože, hidratacija i revitalizacija kože

ZAHVAT BLEFAROPLASTIKE

BLEFAROPLASTIKA - PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Dobar kandidat za korekciju kapaka su osobe koje smeta:

 • opuštena koža u području gornjih kapaka
 • osljabljena funkcija oka radi viška kože u području gornjih kapaka
 • masni jastučići u području donjih kapaka
 • vrećice ispod očiju

Operacija vjeđa ne riješava:

 • teksturu kože u području očiju
 • bore na donjim kapcima ili oko očiju
 • podizanje kapaka
 • masne naslage u području obraza

Kako bismo procijenili jeste li dobar kandidat za ovaj kirurški zahvat, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Tijekom pregleda također definiramo i najbolju metodu za postizanje željenog rezultata. Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam pošaljite i fotografije Vašeg lica za stručnu analizu.  Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te informativni predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat.

Korekcija kapaka u Poliklinici dr. Tončić obično se izvodi na osobama starijima od 35 godina, dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svojem zdravlju i navikama.

Operacija vjeđa može se kombinirati s drugim kirurškim i nekirurškim tretmanima, koji mogu doprinjeti svježijem i mlađem izgledu lica. Pacijenti koji se odluče za ovaj zahvat, često razmatraju i tretmane za podizanje kapaka, kemijski peeling, nekirurške tretmane za uklanjanje bora, PRP i zatezanje lica i vrata.

Nakon operacije očnih kapaka blefaroplastikom u poliklinici dr. Tončić savjetujemo da područje tretirate hladnim oblozima od kamilice (blazinice natopljene u ohlađenom čaju). Izbjegavajte umivanje očiju nakon korekcija kapaka, nemojte dirati šavove, nanositi kreme po operiranom području ili trljati oči. Krastice koje ostaju nakon odstranjivanja šavova nije dozvoljeno uklanjati na silu, već ih je potrebno pustiti da same otpadnu. kada krastice samostalno otpadnu možete aplicirati make up na to područje.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider