Botoks

Ocijenjeno 4.8/5 na temelju 83 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić


4.9-stars_Poliklinika_toncic

Što je botox? 

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum. Područje njegove prve primjene u medicini bila je okulistika, neurologija, pedijatrija, a već dugi niz godina se najviše se koristi u kozmetologiji. Kod nas je upotreba Botoxa dozvoljena, a nakon duljih ispitivanja se smije koristiti i u SAD- u u kozmetološke svrhe.

Estetski učinak botoksa

Pažljivo i precizno apliciran u vrlo malim količinama blokira rad pojedinih mišića, koji sudjeluju u mimici lica. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu koje nastaju snažnim djelovanjem tih mišića. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjesta na koja je injiciran. Sama aplikacija Botoxa je gotovo bezbolna. Učinak Botoxa počinje se uočavati 72 sata (3 dana) nakon injiciranja.

Nakon aplikacije Botoxa lice djeluje mlađe i odmorenije. Kod osoba na pragu srednjih godina i u srednjim godinama (40 – 50) postiže se efekt pomlađivanja za 5 – 8 godina. Lice djeluje vrlo prirodno. Okolina uočava svježiji i mlađi izgled lica, ali ne zna čemu bi ih pripisala.

UKLANJANJE BORA S LICA

  • uklanjanje sitnih bora iznad gornje usne
  • uklanjanje tzv. marionetskih bora (bore od kuta usne do brade)
  • uklanjanje neravnina s brade
  • uklanjanje bora s vrata
  • kombiniranje s drugim estetskim zahvatima na licu
Korekcija bora na čelu i između obrva

BOTOX U TERAPIJI POJAČANOG ZNOJENJA

Botox uspješno smanjuje pojačano znojenje u području pazuha. U ovom slučaju učinak traje do 8 mjeseci.

TKO SU PACIJENTI?

Najčešći su pacijenti ženske i muške osobe na pragu srednjih godina i u srednjim godinama. To su osobe svjesne svoje pojavnosti i prilično zahtjevne u pogledu vlastitog izgleda. Te se osobe trude održati svoj dobar i mladenački izgled i s tim ciljem poduzimaju niz aktivnosti.

Mladenački i njegovan izgled danas postaje imperativ i mnogi ulažu u svoj izgled kako bi polučili uspjeh u profesionalnom i privatnom životu. Injekcijama Botoxa bez radikalnih zahvata (operacija) estetske kirurgije uklanjaju se bore s lica i vrata, a pacijenti se odmah nakon tretmana mogu uključiti u normalne profesionalne i životne aktivnosti.

Pacijenti mogu biti i mlađe osobe, koje imaju jaku mimiku lica te im se stoga na licu stvaraju jače bore (npr. bore mrštenja) koje se injekcijama Botoxa uspješno uklanjaju.

Kod starijih osoba Botox ublažuje bore te i te osobe nakon tretmana izgledaju nešto svježije i mlađe, no suvišak kože, koji nastaje starenjem i znatno pridonosi starijem izgledu, ne može se ukloniti s lica injekcijama Botoxa, već isključivo estetskom operacijom.

ŠTO PEPORUČITI PACIJENTIMA SA ZNATNIM VIŠKOM KOŽE NA KAPCIMA, VRATU I BRADI?

BOTOX NIJE ALTERNATIVA ZAHVATIMA ESTETSKE KIRURGIJE!

U određenom broju slučajeva rješenje ipak treba potražiti u operativnim zahvatima estetske kirurgije.

Pacijentima koji imaju spuštene kapke, vrećice ispod očiju ili opuštenu kožu na bradi i vratu preporučamo da se podvrgnu estetskim operacijama blefaroplastici (uklanjanju viška kože s kapaka) i liftingu lica (prilikom kojeg se odstranjuje suvišak kože s lica i vrata). Štoviše, operativni zahvati estetske kirurgije često se, radi postizanja optimalnog estetskog efekta na licu, kombiniraju s injiciranjem Botoxa.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Botoks