×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je podizanje grudi?

U našoj poliklinici podizanje spuštenih grudi izvodi se metodom kratkog vertikalnog reza i minimalnog ožiljka. Ovim se estetskim zahvatom spuštene grudi podižu u normalan, viši položaj uz optimalan estetski rezultat.

Ukoliko pacijentica ima spuštene grudi koje su ujedno male, bez dovoljno vlastitog tkiva, uz podizanje može se izvesti i povećanje grudi ugradnjom implantata. Dakle, istovremeno se mogu izvesti estetska operacija podizanja i povećanja grudi, koje daju novi izgled grudima.

INFORMACIJA

DEKOLTE BEZ TRAGOVA OPERATIVNOG ZAHVATA

Podizanje grudi obavljamo operativnom tehnikom kratkog vertikalnog reza, koja ostavlja najmanji ožiljak te stoga ima najbolji estetski učinak. Estetski zahvati koji se obavljaju klasičnom operativnom metodom obrnutog slova T ostavljaju velike horizontalne ožiljke na grudima, što pacijenticama onemogućava nošenje jače dekoltiranih haljina i majica.

Kod operativne tehnike malog vertikalnog reza, ožiljak se smješta uz sam rub bradavice te se stoga ne vidi. Prisutan je i mali vertikalni ožiljak (5 - 8 cm) ispod bradavice, koji s vremenom postaje slabo zamjetan.

Ocijenjeno 4.9/5 na temelju 74 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

ESTETSKA KIRURGIJA U POLIKLINICI DR. TONČIĆ - MEĐU PRVIMA U SVIJETU KORISTI METODU MINIMALNIH OŽILJAKA

Ulažući velike napore da unaprijedi ovu operaciju te da riješi problem opsežnih ožiljaka nakon zahvata smanjenja i podizanje grudi (mastopeksija), dr. Rajko Tončić počinje koristiti metodu tzv. kratkog vertikalnog reza, koju je tada popularizirala belgijska kirurginja dr. Lejour.

Dr. Rajko Tončić prvi u Hrvatskoj i među prvima u svijetu počinje primjenjivati ovu metodu. Nakon niza godina iskustva s ovom tehnikom, dr. Rajko i dr. Dinko Tončić su u primjenu ove tehnike unijeli i neka vlastita poboljšanja i modifikacije te su je usavršili.

Desetak godina nakon što je dr. Lejour objavila svoju metodu, ona je postala metoda izbora i zlatni standard za podizanje grudi kod žena. Estetski zahvati podizanja i smanjenja grudi u našoj poliklinici obavljaju se isključivo Lejour tehnikom.

KIRURŠKI REZ KOD OPERACIJE PODIZANJA SPUŠTENIH GRUDI - MASTOPEKSIJA

Lejour metoda (tehnika kratkog vertikalnog reza) obavlja se uz pomoć dva reza – jedan se pozicionira uz sam rub bradavice, a drugi vertikalno ispod bradavice duž donjeg pola dojke.

U odnosu na klasičnu metodu obrnutog slova T, estetski zahvati koji se obavljaju po principu Lejour tehnike daju i puno bolju projekciju, puniji izgled i čvrstoću grudima. Uz operaciju podizanja ženskih grudi metodom kratkog vertikalnog ožiljka, istovremeno se može postići i smanjivanje volumena grudi.

PODIZANJE GRUDI (MASTOPEKSIJA) BEZ OŽILJAKA - ESTETSKI ZAHVAT UZ LEJOUR TEHNIKU KOJU JE USAVRŠIO DR. RAJKO TONČIĆ

Estetsku kirurgiju grudi u našoj poliklinici izvode dr. Rajko i dr. Dinko Tončić. Mastopeksija se u našoj poliklinici obavlja pomoću operativne tehnike malog vertikalnog reza, poznata kao Lejour tehnika, koju je voditelj poliklinike mr. sci. dr. Rajko Tončić dodatno unaprijedio i usavršio.
Estetski zahvati koji se izvode ovom metodom daju izvrsne i dugotrajne rezultate uz minimalan ožiljak oko bradavice i na donjem polu grudi. S vremenom ožiljci lijepo zarastaju, blijede i postaju jedva vidljivi.

PREDNOSTI LEJOUR TEHNIKE:

 • Najbolji estetski učinak - bez vidljivih tragova operacije uz minimalan ožiljak
 • Brzi oporavak
 • Operacija je tehnički relativno jednostavna i traje kraće od klasičnih operativnih tehnika
 • Minimalan rizik od komplikacija

Estetski zahvati podizanja grudi upravo se zbog navedenih prednosti u sklopu naše poliklinike obavljaju pomoću ove metode.

PODIZANJE GRUDI

PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Cijena operacije definira se na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije i odabira operativne tehnike.

Važno je napomenuti da cijena mastopeksije u našoj poliklinici uključuje anesteziju, odabrane implantate (ako su potrebni) i sve postoperativne kontrole te skidanje šavova.

Zadovoljstvo svake žene, između ostalog, leži u ljepoti i ženstvenosti njezina tijela. Jedan od važnih atributa ljepote tijela su upravo lijepe i skladne grudi.

S godinama grudi se počinju spuštati radi promjene kvalitete kože i gubitka elastičnosti, ali i drugih faktora poput: genetike, trudnoća-dojenja, oscilacije tjelesne težine, itd.

Kako bismo procjenili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje i napravimo procjenu Vašeg statusa razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija.

Tijekom pregleda također vršimo specifična mjerenja, koja su nam potrebna za određivanje vrste i opsežnosti operacije koja grudima daje novi izgled. Cilj pregleda u našoj poliklinici je izabrati kiruršku metodu kojom ćemo postići idealan rezultat uzevši u obzir individualne karakteristike pacijenta kao i njegove želje.
Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam pošaljite i fotografije Vaših grudi za stručnu analizu. Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz podizanje dojki.

Pacijentice za zahvat podizanje grudi (mastopeksija) u Poliklinici dr. Tončić su starije od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koje su detaljno odgovorile na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Estetski zahvati podizanja grudi izvodi u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijentica tijekom zahvata spava i sam zahvat je za pacijenticu bezbolan.

U poliklinici pacijentica boravi ukupno 24 sata: 1 sat traje preoperativna priprema, sam zahvat traje 3 sata te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenticu upućujemo na kućnu njegu na području Zagreba.

Ukoliko pacijentica ima spuštene grudi koje su ujedno male, bez dovoljno vlastitog tkiva, uz podizanje se može izvesti i povećanje grudi ugradnjom implantata. Dakle, estetskom operacijom podizanja i povećanja grudi će dobiti novi izgled.

U slučajevima kada se grudi počinju opuštati te gube svoj izgled i čvrstoću, moguće je postići efekt podizanja tako da se ugrade silikonski implantati većeg volumena.

Veličinu implantata određujemo prema elastičnosti kože pacijentice, a oblik i vrstu implantata određujemo prema željenom izgledu dojki.

Kod operativne tehnike malog vertikalnog reza ožiljak je na samom rubu bradavice i on se stoga ne vidi. Prisutan je i mali vertikalni ožiljak (5 - 8 cm) ispod bradavice, koji s vremenom postaje slabo zamjetan.

Incizija uz rub bradavice nam dozvoljava premještanje bradavice u višu poziciju, dok nam vertikalan rez omogućuje da izrežemo dio kože i tkiva koji se opustio zbog nedostatka elastičnosti. Uz podizanje dojki moguće je izvesti i povećanje grudi istom tehnikom.

U slučajevima kada spušene grudi nemaju dovoljno vlastitog tkiva odlučujemo se na operaciju podizanja i istovremenu ugradnju implantata. To je zahvat kojim se učinkovito postiže novi, ljepši oblik i izgled dojki.

Ukoliko se izvodi podizanje dojki, koje imaju dovoljno vlastitog tkiva ne ugrađuju se implatati, ali uz podizanje u novu poziciju kirurg ujedno kirurški oblikuje dojke, tako da one uz novu poziciju dobivaju i ljepši oblik.

Boravak u Zagrebu koji preporučujemo nakon ove operacije iznosi osam do deset dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijentice ispratiti u cijelosti.

Radi sigurnosti naših pacijentica te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak i postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijentice u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju, već oporavak pacijentice pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijentice i na dobar ishod operacije.

Put i smještaj u Zagrebu možemo organizirati našim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske! Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Poslije operacije pacijenticu zadržavamo 24 sata u našoj poliklinici radi postoperativnog praćenja i oporavaka.
Jutro nakon korekcije pacijentica se otpušta na kućnu njegu. Nekoliko dana nakon operacije obavlja se postoperativna kontrola u poliklinici, deseti dan po operativnom zahvatu uklanjaju se šavovi oko mamile (bradavice), a dvadeseti dan šavovi s donjeg pola dojke.

Žene koje se podvrgnu ovoj operaciji mogu se dva tjedna nakon zahvata vratiti svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore i kontaktne sportove u razdoblju od dva mjeseca od operacije.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider