×

Izaberite jezik:

EN | IT | DE | SI

Što je Mini lifting lica?

Ukoliko je i vaša koža počela pokazivati prve znakove starenja, ako se vaše lice opušta i poprima tužan izgled, polako ostaje bez tonusa i prijašnjih kontura, minilift je za vas idealno rješenje.

Mini face lift je kirurški zahvat kojim se zateže opuštena i viseća koža srednjeg dijela lica i vraća se izgubljena linije brade. Ovim se zahvatom postiže mladolik, svjež i odmoran izgled, a rezultati operacije vidljivi su i do desetak godina nakon zahvata.

Za potpuni efekt pomlađivanja, mini face lift se može kombinirati i s drugim kirurškim zahvatima na licu i vratu.
Mini face lift je estetska operacija zatezanja lica, koja se najčešće izvodi kod pacijenata u mlađoj životnoj dobi ili kod onih srednje dobi, koji imaju višak kože u području srednjeg i donjeg dijela lica.

Naši kirurzi imaju preko 25 godina iskustva s operacijom mini liftinga lica i koriste niz provjerenih i usavršenih metoda za postizanje optimalno zategnutog lica, prirodnog izgleda, bez vidljivih tragova operacije.

INFORMACIJA

MALI KIRURŠKI ZAHVAT ZA BRZI OPORAVAK

S-lifting lica je kirurški zahvat srednjeg opsega koji izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji. Ovakvim pristupom postižemo maksimalni estetski efekt uz minimalnu kiruršku traumu, što značajno smanjuje rizik od mogućih komplikacija te znatno ubrzava oporavak naših pacijenata.

Mnogo sam istraživala, ali sam se na kraju odlučila operirati u Hrvatskoj, a ne u Engleskoj, ne samo zbog cijene već i zbog kvalitete kirurga. Pretražila sam pojam “Najbolji kirurzi u Europi” i pojavilo se ime dr. Tončića. Istražila sam njihovu stranicu, odvagnula pozitivne i negativne strane i shvatila da je postoperativna njega i cjelokupna briga za pacijenta na puno višoj razini nego što je u Ujedinjenom Kraljevstvu. Čitav proces prošao je glatko i bezbolno, a čitavo osoblje bilo je od velike pomoći. Preporučujem!

Mini lifting lica prije i poslije zahvata- mladolik izgled nakon zatezanja kože i potkožja lica

Ocijenjeno 4.8/5 na temelju 83 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić
4.9-stars_Poliklinika_toncic

USAVRŠENA TEHNIKA MINIMALNIH OŽILJAKA –TRAGOVI OPERACIJE SKRIVENI ISPRED I IZA UŠKE

Estetska operacija zatezanja lica, odnosno minilift, bazirana je primarno na odstranjivanju viška kože sa srednje i donje trećine lica kao i zatezanju i učvršćenju mišića lica, za razliku od klasičnog face lifta, kojim se korigira opuštena koža lice te centralnog dijela vrata, mini lift je fokusiran primarno na korekciju donje polovine lica.

Ovisno o opsegu zahvata, kirurško pomlađivanje lica može trajati između 2 i 4 sata. Trajanje ovisi o opsegu i složenosti zahvata.

Ukoliko se mini lifting kombinira s liposukcijom, tada se manji rezovi kroz koje se obavlja liposukcija rade ispod brade te ispod kuta donje čeljusti. Dužina kirurškog reza ne premašuje visinu ušne resice.
Sljedeći korak je odizanje kože od potkožnog tkiva, čime se zateže dubinski sloj lica. Nakon zatezanja unutarnjeg sloja, pristupa se vertikalnom odstranjivanju viška kože i šivanju kirurškog reza.

Ukoliko je potrebno radi se i rez od nekoliko centimetra ispod brade da bi se postiglo kirurško uklanjanje masti centralnog dijela vrata i dodatno zatezanje mišića vrata.

Ovi se zahvati mogu kombinirati i s ostalim zahvatima na licu, bilo korekcijom kapaka, postavljanjem implantata u bradu, dermoabrazijom perioralne regije itd.

Opseg zahvata ovisi o opuštenosti i kvaliteti kože te se planira s obzirom na izgled lica i vrata.
Ožiljak je nakon ove operacije sakriven u prirodnoj bori ispred uške dok se drugi postavlja u vlasištu. S obzirom da i ovdje postupamo po principima estetske kirurgije maksimalno vodeći računa o detaljima, ožiljak je nakon oporavka gotovo neprimjetan.

Prilikom mini liftinga lica također koristimo princip dubinskog liftinga (SMAS lift; SMAS lifting), tijekom kojega se osim same kože zatežu i duboki slojevi lica, odnosno mišići lica. Na taj način se postiže dugotrajniji i potpuniji efekt mini liftinga.

KOJI ZAHVATI UPOTPUNJUJU UČINAK POMLAĐIVANJA NAKON LIFTINGA LICA?

Kao i uz kompletni lifting lica i vrata, i uz mini lifting se također mogu kombinirati različiti estetski zahvati, kao što su: korekcija gornjih i donjih očnih kapakadermoabrazija gornje i donje usne ili čeoni lifting te tretmani botulinum toksinom i dermalnim filerima na bazi hijaluronske kiseline.

JESTE LI DOBAR KANDIDAT ZA MINI LIFTING LICA?

Kako biste saznali što se može učiniti u Vašem individualnom slučaju, slobodno nam se obratite i pošaljite fotografije Vašeg lica ili dođite na pregled u našu polikliniku. Tijekom preoperativnog pregleda i konzultacija ćemo pažljivo saslušati Vaše želje i temeljem stručne procjene objasniti što se u Vašem slučaju može postići odabirom najpogodnije kirurške metode.

PREKO 30 GODINA ISKUSTVA

VIŠE OD 1000 ZADOVOLJNIH PACIJENATA S MINI LIFTINGOM LICA

MINI LIFTING LICA

PRIJE/POSLIJE

Najčešća pitanja i odgovori

Cijena mini liftinga se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije i prema opsegu samog zahvata.

Važno je napomenuti da cijena operacije zatezanja lica u našoj poliklinici uključuje anesteziju i sve postoperativne kontrole i previjanja.

Mini lifting lica izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji, što znači da osim lokalnog anestetika pacijent dobiva i blago sredstvo za spavanje. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.

U poliklinici pacijent boravi ukupno 10- tak sati : 1 sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu na području Zagreba.

Kako bismo ustanovili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije.
Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija.

Tijekom pregleda također definiramo i najbolju metodu za postizanje željenog rezultata.
Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam pošaljite i fotografije Vašeg lica za stručnu analizu.

Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat.

Pacijenti za operaciju mini liftinga lica u Poliklinici dr. Tončić su mlađe osobe i osobe srednje dobi čija je koža na licu opuštena. Pacijenti koji pristupaju ovom zahvatu su osobe dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Šminkati se možete deset dana nakon zahvata.

Postoperativni oporavak nakon mini liftinga lica je individualan. U najvećem broju slučajeva traje oko tjedan dana do 10 ili 14 dana.

Šavovi se odstranjuju tjedan dana nakon zahvata, a već dva tjedna nakon operacije pacijent je sposoban za povratak svojim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima, uz napomenu da je veće tjelesne napore i teže fizičke aktivnosti potrebno izbjegavati unutar prvih mjesec dana nakon operacije.

Prvi rezultati vidljivi su unutar nekoliko dana nakon zahvata, a finalan rezultat može se očekivati unutar dva mjeseca od zahvata.

Pacijentima nakon zahvata mini liftinga preporučamo boravak u Zagrebu u trajanju od tjedan do deset dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.

Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijenta u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo od početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

PRIMJER ZA ZAHVATE NA LICU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA GRUDIMA:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA TRBUHU:

PRIMJER ZA ZAHVATE NA NOGAMA:

Zahvati koji zahtjevaju dodatne fotografije poput:

 • korekcija nosnica (alaroplastika) – fotografija lica odozdo, kako bi se vidjele nosnice i vršak
 • korekcija odstojećih uški (otoplastika) – fotografija glave straga sa svezanom kosom, kako bi se vidjele uške
 • korekcija nadlaktica (brahioplastika) – fotografija gornjeg dijela tijela s rukama podignutim i savijenim u laktovima
 • korekcija viseće kože na trbuhu (abdominoplastika) – fotografija trbušnog predijela iz profila kada je tijelo u blagom pretklon

Želite saznati više?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite ili ispunite formu.

 • Prenesite fotografije ovdje ili
  Accepted file types: jpg, png, gif.
   Maksimalna veličina slike je 8Mb, možete priložiti do 15 slika.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Poliklinika dr. Tončić

  Mlinovi ul. 159a, 10000, Zagreb, Croatia

  01 461 8888

  Poštanski Brojevi

  10000, 10010, 10020, 10040, 10090, 10110

  O Zagrebu

  Zagreb, glavni grad Hrvatske, jedan je od onih gradova u koji se lako zaljubite već pri prvoj posjeti. Ovaj prekrasni i zeleni grad prijestolnica je političkog, kulturnog i gospodarskog života cijele države. Grad ima tisućljetnu povijest, a njegovo bogatstvo očituje se i u raznolikosti lokalnog stanovništva gdje danas oko milijun ljudi Zagreb naziva svojim domom.

  Sa svojim povoljnim geografskim položajem Zagreb je jedan od glavnih prometnih središta Srednje i Jugoistočne Europe te Jadranskog mora. Donedavno je bio tek usputna stanica turistima iz Europe na njihovom putu do mora, ali posljednjih godina raste broj turista koji su prepoznali povijest, kulturu i bogatstvo samog Zagreba.

  Svojom raznolikom ponudom, dugom poviješću i bogatom tradicijom i kulturom, grad je tijekom cijele godine prepun života, aktivnosti, zanimljivih atrakcija, događanja i znamenitosti. Tako da možete biti sigurni kad god i odakle god došli, u Zagrebu ćete pronaći nešto za sebe.

  VRH
  Ostavite poruku
  close slider